Какво си подаряват богатите за празниците?
Отново наближават коледните и новогодишни празници, когато децата научават важния урок, че дядо Коледа обича повече богатите момченца и момиченца.

Някои от предлаганите подаръци за заможните ви приятели могат да бъдат силно ексцентрични. Трудно е да поднесеш подарък на човек, в чиято банкова сметка се крие бюджетът на някоя малка страна.

Гуинет Паутроу наскоро сподели своя списък с “налудничави, но великолепни” подаръци за празниците, който включва кошче за изхвърляне на презервативи и уред за изстискване на паста за зъби на стойност – 244 долара.

Съветваме ви да не се впускате в търсене на странни подаръци. Мисията за подходящ подарък не е невъзможна.

Business Insider споделиха наскоро техните препоръчителни коледни подаръци за заможните, с които ние сме силно съгласни. Подгответе се да развържете кесията, някои от тях ще ви напомнят, че правите подарък на човека, който има всичко.

За феновете на 007

Какво си подаряват богатите за празниците?


Cobalt Co50 Valkyrie е частен самолет вдъхновен от бойните изтребители. Той предлага гледка на 320 градуса и достатъчно място за четирима човека и техния багаж. Този уникален подарък струва само 750 000 долара.

За любителите на природата

Какво си подаряват богатите за празниците?


Бонзай дървото е предмет на изкуството, което може да отнеме хиляди години. Деликатният процес по управление на баланса от въздух, вода, слънце, температура, вещества и окастряне е едновременно възнаграждаващ и терапевтичен. 200-годишно дърво струва около 28 000 долара.

За тези, които си падат по мода и социални каузи

Какво си подаряват богатите за празниците?

Повечето мъже не се сещат да си купят изискан копринен чадър с дърво от бук, явор и лакиран чедър. Този изящен аксесоар за дъждовните дни не само изглежда шик, но и подпомага една значима кауза – фондация Елтън Джон за борба с ХИВ. 70% от стойността на чадърът, Mr Stanford се даряват на фондацията. Цената му е 225 долара.

За бизнесмените със социален живот

Какво си подаряват богатите за празниците?


Банкерите и финансовите директори не знаят как да пазаруват дрехи. Това е научен факт. Техните познания във финансовата сфера са впечатляващи, но стане ли дума за мода и облекло единственото, което знаят е класическият син или черен костюм, от който те имат поне 5 броя в гардероба.

Birddogs са къси мъжки шорти от висок клас. Всеки бизнесмен трябва да има поне една дреха за почивните дни. Тази ще ви струва 56 долара.

За колекционерите

Какво си подаряват богатите за празниците?


Цените на модерното изкуство могат да бъдат силно тревожни, и концептуално трудни за разбиране. Картина на червен триъгълник със син фон може да струва повече от годишния доход на някои хора.

По-добре не си хабете напразно парите. Обърнете внимание на историческите колекционерски предмети. Например ръчно написания манифест на Тупак Шакур за скромната сума от 200 000 долара или “Причините за основаване на централна банка” от Алесандър Хамилтън – 35 000 долара.

За тези, които не четат много книги

Какво си подаряват богатите за празниците?


Повечето хора мечтаят или за времето или за мотивацията да четат повече. Ето няколко книги, които няма да отнемат много време и със сигурност ще събудят интереса за четене у всеки:

Азис Ансари - "Modern Romance"
Джон Ронсън - "So You’ve Been Publicly Shamed"
Шейн Райан - "Slaying the Tiger"
Ричард Бетс - "Scratch & Sniff Guide to Whiskey"
Джон Люфевр - Straight to Hell

За почитателите на околната среда и на „smart“ технологиите

Какво си подаряват богатите за празниците?


Този електрически мотоциклет може да измине 50 километра с максимална скорост от 50 км/ч. Оборудван е с тъчскрийн дисплей и апликация, чрез която можете да сте във постоянна връзка с него. GenZe 2.0 струва само 3 000 долара.

За “отличните” шофьори

Какво си подаряват богатите за празниците?


Тази  Garmin Dash Cam камера е сред най-добрите на пазара и ще ви струва само 160 долара. Тя ще осигури допълнително спокойствие за всеки шофьор и ще бъде подарък, който няма да бъде изхвърлен или забравен.

Малки подаръци за коледната елха

Какво си подаряват богатите за празниците?

Маска за очи с изобразени долари. Това ще е перфектният подарък за финансиста в къщата или за някой, който обича “зелените” мечти.

Крем против бръчки за мъже... защото той най-вероятно не знае за тези неща.

Кожен iPhone калъф, защото другите калъфи са за простосмъртните.

Класически подарък – почивка в чужбина. Не забравяйте да го попитате къде не е ходил, преди да изберете дестинацията.

Кофа за лед Asprey (11 300 долара)

Какво си подаряват богатите за празниците?

Тази пътническа игра на табла

Какво си подаряват богатите за празниците?

Реклама

Още от анализи:

  • Не, коронавирусът не спасява планетата!

    Широко разпространено е мнението, че заради масовото спиране на икономиките и сривът на потреблението (както на енергия, така и на ресурси) коронавирусът е повлиял добре на околната среда и природата. Това е поредната заблуда в обществото, която си...
  • В геополитиката добри и лоши няма

    Преди броени дни се случиха две събития, които накараха доста хора, интересуващи се от геополитика, да вдигнат изненадано вежди. Първо, Израел, ОАЕ и Бахрейн подписаха „историческо споразумение за мир”, заслугите за което - може би напълно заслужен...
  • Европейската война на ценности

    Сега...следете тази витиевата Брюкселска мисъл:1. Върховенството на закона ще бъде обвързано с предоставяне на средства по еврофондовете.2. Върховенството на закона включва промяна в семейното законодателство /!/ и взаимно /?/ признаване на бракове...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: