„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

През 2012г., професорът от Харвард, Айми Къди излезе на сцената на известната конференция TED, за да говори за ползите от „могъщите пози“, или как да променим езика на тялото, за да повлияем на самочувствието си.

В нейната книга „Presence“, Къди твърди, че тези практики могат да имат по-силен ефект от традиционните упражнения за повдигане на самочувствието.

Според нея нагласата на човек често следва неговото поведение, а не обратното, което е силно разпространено твърдение. Това означава, че ако дублирате стойката на влиятелен човек, може да се почувствате по-самоуверен.

„Подходите за влияние над самочувствието чрез физическа промяна, като например подходяща стойка, разчитат на тялото да осъществи промяната, а то има по-силна връзка с ума“ споделя тя.

Как можете да използвате тази стратегия следващия път когато сте изправени през трудна ситуация?

Вижте някои от позите, които могат да ви повдигнат самочувствието:

Когато сключвате сделка, поставете ръце на масата и се наведете напред.

„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

Докато казвате последните думи от вашата презентация и се подготвяте да дадете последното си предложение, доминирайте стаята с тази поза, която Къди нарича "The Loomer“. Навеждайки се напред показвате, че сте застанали в доминираща позиция.

Когато представяте идеята си, поставете си краката на масата, заключете длани зад врата и се облегнете назад.

„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

Тази поза се нарича „The Obama", защото е присъща на американския президент, който често е забелязван в овалния офис да се обляга назад в стола си.

Позата е трудна за изпълнение, но Къди уверява, че ако я използвате ще имате нагласата да предприемате по-печеливши рискове, като например да споделите вашата нова бизнес идея.

Преди интервю, застанете широко разкрачени и изпънете ръце нагоре.

„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

Тази стойка е кръстена подобаващо "The Performer" и наподобява движенията на известния музикант Мик Джагър.

Представете си, че посрещате овациите на множество фенове след ваше грандиозно представление. Направете го в асансьора, на стълбището в офиса или в тоалетната преди интервюто. Задръжте позата за 2 минути, за да се осъществят хормоналните промени в тялото ви и да усетите самочувствието, което ви е нужно, за да спечелите интервюто.

Когато провеждате интервю, поставете лакти на облегалката на стола, разтворете колене и се отпуснете назад.

„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

Заявете своята самоувереност докато провеждате интервю чрез тази стойка наречена „The CEO".

Тази разновидност на "The Obama" набляга на отварянето на тялото, а краката ви остават на земята. Вариациите й включват поставяне на ръцете зад тила и отпускане на глезена над коляното.

Когато разговаряте с ръководителя, изпъчете гърди, поставете ръце на ханша и застанете разкрачени.

„Могъща поза“ ключ към по-високо самочувстиве

Преоткрийте супер героя у вас с тази поза наречена "The Wonder Woman“. Можете да повдигнете брадичка за по-силен ефект. Това може да ви даде самочувствието да завържете разговор с ръководителя ви докато се срещате случайно пред кафе машината.

Ето и презентацията на професор Къди по време на конференцията TED през 2012г.:

 

Реклама

Още от анализи:

  • Не, коронавирусът не спасява планетата!

    Широко разпространено е мнението, че заради масовото спиране на икономиките и сривът на потреблението (както на енергия, така и на ресурси) коронавирусът е повлиял добре на околната среда и природата. Това е поредната заблуда в обществото, която си...
  • В геополитиката добри и лоши няма

    Преди броени дни се случиха две събития, които накараха доста хора, интересуващи се от геополитика, да вдигнат изненадано вежди. Първо, Израел, ОАЕ и Бахрейн подписаха „историческо споразумение за мир”, заслугите за което - може би напълно заслужен...
  • Европейската война на ценности

    Сега...следете тази витиевата Брюкселска мисъл:1. Върховенството на закона ще бъде обвързано с предоставяне на средства по еврофондовете.2. Върховенството на закона включва промяна в семейното законодателство /!/ и взаимно /?/ признаване на бракове...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: