• Нестандартният мениджмънт стил на Илън Мъск

  Илън Мъск е популярен с похвати, които излизат извън ограниченията, особено в своя управленски стил. Роденият в Южна Африка предприемач, чийто талант стои зад компании като Tesla и SpaceX, описва сам себе си като не като микромениджър, акато наномениджър. Мъск работи около 100 часа седмично в своята компания за електромобили
 • BlockCloud: Изглежда като нещо от бъдещето

  Годината е 2025 и току що се е състояла една удивителна седмица за света на технологиите. Повели са нови ветрове, появил се е нов технологичен гигант, а старите вечене така гореща тема, както ги помним. Тази изграваща корпорация обявява своята нова платформа BlockCloud. За отрицателно време 500-те най-богати компании в
 • 5-те най-спешни мерки, заради GDPR

  Задължителният регламент GDRP унифицира начина, по който се работи с лични данни във всички страни в Европейския съюз. General Data Protection Regulation (или Общ регламент относно защитата на данните) ще засегне всяка организация в ЕС, която съхранява лични данни, както и всеки един бизнес в рамките на съюза. Изискванията са
 • Защо Google никога не разкрива приходите на Youtube?

  Колко пари изкарва видео каналът Youtube, собственост на Google? Това е една от най-пазените загадки. Google отказва да разкрие финансовите показатели на Youtube от години. Но все пак постоянно се повявяват източници с различни цифри. Така например за изминалата 2017 година се появи прогноза, че каналът ще удари сериозни приходи
 • Топ 5 аксесоари за MacBook, които ще ви впечатлят

  Въпреки, че нашият смартфон вероятно е най-използваната и най-полезната джаджа, която притежаваме, мнозина все пак работят на компютъра си. Ако сте потребител на Mac, вероятно вече сте дали доста пари за самия компютър, но някои допълнителни аксесоари могат да го направят даже по-добър и полезен.
 • Най-горещите дами - инвеститори за 2017-а

  През 2017 година значително се увеличи делът на дамите, които ръководят фондове за дялово инвестиране или са в мениджмънта на подобни компании. Две от тях Union Square Ventures и First Round Capital станаха първите, които позволиха на дами да станат управляващи партньори. Освен това се забелязва тенденция все повече жени
 • Истерията около новия дом на Amazon се засилва

  Завесата бавно се вдига, но това съвсем не успокоява духовете, разбунени от надпреварата в САЩ, която гигантът Amazon предизвика като обяви съревнование между градовете, за да направи избор къде да разположи своето второ седалище. Досега проектът беше известен като Amazon's HQ2 project или Проектът “Централа 2” на Amazon.
 • Майкъл Б. Джордан е наддал близо 10 кг, за да играе злодей в "Черната пантера"

  Майкъл Б. Джордан беше в перфектна форма, докато участваше в хитовия филм “Крийд: Сърце на шампион”, но сега се изявява в друга светлина и в друга физическа форма. Той е супер злодей в премиерния “Черната пантера” , а неговият филмов герой е голяяям. За целта са му трябвали допълнителни около 10
 • 1 Нестандартният мениджмънт стил на Илън Мъск
 • 2 BlockCloud: Изглежда като нещо от бъдещето
 • 3 5-те най-спешни мерки, заради GDPR
 • 4 Защо Google никога не разкрива приходите на Youtube?
 • 5 Топ 5 аксесоари за MacBook, които ще ви впечатлят
 • 6 Най-горещите дами - инвеститори за 2017-а
 • 7 Истерията около новия дом на Amazon се засилва
 • 8 Майкъл Б. Джордан е наддал близо 10 кг, за да играе злодей в "Черната пантера"
 • Анализ
 • Анализ
 • Анализ

Третата световна война е сега

На 20 януари 1993 г. Бил Клинтън става президент на САЩ. Студената война е спечелена, СССР се е разпаднал, Саддам Хюсеин е изгонен от Кувейт, икономиката на страната е най-голямата

10 ползи от Истанбулската агресия

1. Народът радикално се събуди и се оказа, че хич не бил толкова прост, колкото им се иска на някои, а само се е правел:-)))) Което е древен национален спорт по нашите

Развихря ли се нова стихия от изисквания за бизнеса?

От тази година започва да се прилага ново изискване за бизнеса – част от фирмите в България ще бъдат изправени пред предизвикателството на нефинансово докладване. Какво означава това? Че една голяма

Реклама


www.Autodoc.Bg

Представяме ви:

 И в работата, и в любовта успява този, който вложи сърцето си

Една 100-годишна белгийска фамилна фирма вече четвърт век има и свое дружество в България. Пуратос България, част от белгийската Puratos Group, отпразнува 25-тата си годишнина с изключително парти в Киноцентър Бояна в присъствието на официални лица, партньори, медии и гости.

Успешното й присъствие на нашия пазар за този период се дължи и на факта, че научната и развойната й дейност приспособяват продукцията й към българския вкус. Днес всеки трети хляб в България се произвежда с продуктите на Puratos. Фирмата е доставчик на продукти и решения за мелничарство, хлебопроизводство, сладкарство и шоколатиерство.

 

Пуратос България предлага у нас пълна гама от иновационни продукти - ензими, подобрители, закваски, зърна, кълнове и семена в закваски, смеси за производство на хлебни и сладкарски изделия, маргарини, инстантни кремове, плодови и кремови пълнежи, глазури, шоколад, сметана.

По повод 25-тата годишнина изпълнителния директор на Пуратос България Ростислава Павлова даде специално интервю за b2b Media.

25-години по-късно сладък ли е бизнесът в България или се нуждае от много подобрители, за да се развива успешно?

Българският пазар е предизвикателен от гледна точка на нарастващите изисквания на потребителите по отношение на качеството съчетани с нестихващ натиск за ниска цена, особено по отношение на хляба. В същото време, има ясно изразени тенденции за по – здравословни, свежи и вкусни продукти.

В сладкарството нещата са по-оптимистични, тъй като на сладкишите се гледа като на удоволствие и голяма част от хората „ се отдават“ без чувство на вина. Настройките по отношение на цената също са по–позитивни, особено при свежото сладкарство, при пакетираното цената е определяща все още.

1358 3

Как една дама успява да ръководи сравнително голяма компания и постоянно разрастващ се бизнес?

След толкова години в тази компания, мога да кажа, че съм изтрила прага между лично и професионално. Пък и в работата, като и в любовта, за да е успешен човек трябва да не се страхува да „вложи“ сърцето си. Хората го усещат и са готови да следват, вярват и подкрепят.

За това време промениха ли се хранителните предпочитания на българите и стана ли масовият вкус по-изтънчен?

Хората все повече пътуват, докосват се до различни култури в храненето и искат все повече да имат на разположение нещата, които са харесали и на родния пазар.

Разбира се, има и сериозна промяна във вкусовете, която се задава вследствие смяната на поколенията.

1358 2

Как съчетвате своите предложения с вълната от търсене на “здравословни продукти”?

Ние сме отдадени на две социални каузи: „Здравословно хранене“ и За следващите поколения“.

По отношение на първата, работим постоянно в посока оптимизиране на хранителните стойности. През изминалите две години имаме голям успех със серия продукти, наречени Софтгрейн, чието производство за Европа е локализирано в България. Представляват зърна и семена в натурални закваски, като с тези продукти успяхме да направим заводския хляб по-вкусен, по-свеж и по-здравословен.

В индустриалното сладкарство тече процес на намаляване на Е-номерата и стремеж към Чист етикет. Вече имаме успехи и на българския пазар, като разработихме продукти с натурални съставки.

Кои са най-силните ви предложения на българския пазар и на какво се дължи успехът им?

Работим с повечето големи производители в хлебния и сладкарския бранш. Адекватност и приспособимост, когато говорим за ценово ориентирани категории и иновации, когато говорим за диференциране.

Какво е предимството да си начело на дружество, част от една семейна компания, макар и мултинационална и това създава ли усещането на фамилност вътре във фирмата?

Компанията много порасна за последните 10 години, което доведе до много промени свързани с адаптацията на работа на по-високи обороти. И въпреки това, магията е в човешките взаимоотношения, които са определящи и чувството на принадлежност.

Трудно ли е да се изградят взаимоотношения с български производители и доверяват ли се на  “чужди” марки?

Не мисля, че партньорите ни гледат на нас като на„чужди“. Имаме възможността да се възползваме от научния развой, в който групата инвестира. В същото време адаптираме продуктите към местната култура на хранене и традиции, а също така и спрямо технологичните особености на различните производители. Подкрепяме ги ежедневно с идеи, технологична помощ, маркетингови проучвания; разработваме заедно продуктите и следим за качеството.

Разкрийте ни поне някои от плановете за следващите 25 години?

Планираме разширяване на фабриката ни в Перник през 2018 г с цел увеличаване на производствените мощности и стартиране на нови продуктови линии. Поехме и македонския пазар, който е сходен с нашия и бихме могли да приложим натрупания опит.

Новини

 • 1

Анализи

 • Рапорт пред строя за Истанбулската конвенция

  Истанбулската конвенция е като СЕТА (споразумението за търговия с Канада). Няма спорове по същество, а е нещо като заклинание към кого принадлежим. Щом идва от Запада, да

 • Скъпи, Юнкер

  Скъпи, Юнкер,
  Заради такива като теб има такива като Льо Пен и Фараж.
   
  Ти си типичен представител на една тлъста, деморализирана и трудно подвижна

 • Джендър обучение в християнска Европа

  "Натискът от запад за "третият" пол има своя предистория. 

  Тази предистория започва с алчност и колониално минало и /засега/ завършва с гузност. Плод на тази

 • Дойде Председателството. И какво?

  Дойде прословутото председателството на Съвета на Европейския съюз (Председателството). И какво?

  Това е нормална административна процедура. Всички държави, членове на ЕС, минават през нея. Колкото по-спокойно и

 • Защо експертите мълчат за Банско

  Убеден съм, че нов лифт на Банско е нужен за развитието на града и региона, без това да се отрази пагубно на планината, убеден съм

 • Нацистко, расистко и изключващо...

  Според едни американци Тръмп бил нацист или завивал към нацизма, защото казал „Merry Christmas”, a не политкоректното, инклузивното и либералното „Happy Holidays”.

  Няма значение, че

 • 1