• Наближава ново издание на международния форум “Битката за талантите”

  Най-добрите работодатели ще представят своите стратегии за Employer Branding на събитието, организирано от b2b Media. Международни участници, две проучвания и звезден екип от говорители се включват в шестото издание на форума, което ще се проведе на 13 декември в София. Динамична прорама и разнообразие от теми са предвидени в програмата
 • Безопасно и приятно пътуване за вашите домашни любимци и животни

  Как да организираме превоза им при пътувания на по-далечни дестинации? Докато пътуват, едно от основните притеснения на собствениците на домашни любимци е как да организират и техния транспорт. Ако дестинацията е сравнително близо, кучета, котки или други малки животни могат да бъдат превозени с кола. Но когато става въпрос за
 • За Black Friday 2022 брандът Mercusys предлага страхотни отстъпки на множество продукти от своето портфолио

  Mercusys, компания, специализирана в предлагането на ключови мрежови устройства и аксесоари с цел осигуряване на отлична интернет връзка анонсира Black Friday отстъпки на гамата си високопроизводително оборудване. Моделите ще се предлагат за продажба на намалени цени и клиентите на марката да могат да се възползват от оборудване с висока производителност
 • На 17-и ноември отбелязваме Международния ден за борба с рака на панкреаса

  Ранната диагностика може да спаси живот По традиция всяка година третият четвъртък от месец ноември се посвещава на Международния ден за борба с рака на панкреаса. Тази година датата е 17-и ноември, а лилавата панделка е приета като символ на деня и знак на подкрепа за болните с рак на панкреаса.
 • Чънки моделите правят своя дебют на модната сцена и този сезон

  Нежни силуети срещат груби подметки в успешна комбинация от женственост и сила   Когато говорим за мода, страстта на дамите минава през...обувките! Подходящият чифт има способността да трансформира всяка визия в нещо неустоимо и незабравимо. Този сезон модната сцена доминират ботите във всичките си разновидности – челси боти, чънки модели, боти
 • В Стара Загора започва национално турне за представяне на книгата „Промяната“

  Книгата на Краси Ангелова разказва за личната трансформация на автора, чрез разбиране значението на персоналния опит и вярвания за определяне на мислите и емоциите ни   На 19-ти октомври в Стара Загора ще се проведе първото събитие от националното турне на Краси Ангелова за представяне на книгата „Промяната“. В програмата
 • Детелина Смилкова влиза в Икономическия и социален съвет

  Управителният съвет на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) избра своя председател Детелина Смилкова за представител на организацията в Икономическия и социален съвет (ИСС) на Република България.
 • Бела Хадид x ABOUT YOU: Онлайн магазинът за мода пуска нова съвместна колекция

  На 10 октомври 2022, ABOUT YOU представи ексклузивната си колекция със супермодела и предприемач Бела Хадид. Вдъхновена от отличителните стилове на 90-те и началото на 2000-те, есенно-зимната колекция включва 64 модни предложения и всички те носят уникалния почерк на Бела. Резултатът: дизайн, който съчетава перфектния баланс между класически и бунтарски
 • 1 Наближава ново издание на международния форум “Битката за талантите”
 • 2 Безопасно и приятно пътуване за вашите домашни любимци и животни
 • 3 За Black Friday 2022 брандът Mercusys предлага страхотни отстъпки на множество продукти от своето портфолио
 • 4 На 17-и ноември отбелязваме Международния ден за борба с рака на панкреаса
 • 5 Чънки моделите правят своя дебют на модната сцена и този сезон
 • 6 В Стара Загора започва национално турне за представяне на книгата „Промяната“
 • 7 Детелина Смилкова влиза в Икономическия и социален съвет
 • 8 Бела Хадид x ABOUT YOU: Онлайн магазинът за мода пуска нова съвместна колекция
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Колективен Ам-Гъл страда за машинния "Май Прешъс"

Спрях да се чудя защо горещо подкрепящите третия пол изпадат в ужас от втория начин на гласуване. Който всъщност е първият, понеже става думаза хартиената бюлетина. Защо е целият "този

Защо критикувам политиката на Запада?

Винаги ми е било странно, когато някой подметне «Ти нали живееш в Лондон, защо критикуваш политиката на Запада?» Странно ми е, защото тези хора не разбират няколко очевидни факта: - Аз

Прах и комсомолщина във финансите

България (заради валутния борд) е едно от последните места с реално независима централна банка. (Какъв парадокс - бордът те прави независим. Ограничението е сила.)

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

В дизайна имаме обръщане към по-цветни и по-пъстри решения

Казвам се Иван Каменски. От 15 години живея в Стара Загора със семейството ми. Родом съм от Панагюрския край. Завършил съм Френската гимназия в Пловдив и след това Пловдивски университет (преподавател по френски и руски език и литература). Никога не съм практикувал тази си професия.

Към рисуването проявявах интерес от ранна детска възраст, но по една или друга причина, родителите ми не са видели кой знае каква перспектива в това направление и не съм завършил образование, свързано с това. С дизайн се занимавам от повече от 15 години. Започнах като  оператор на най-ниско ниво, когато бях студент във втори курс в пловдивския клон на една немска фирма-W&Co.Mediaservices, която се занимаваше с целия процес около оформлението и предпечата на много известни лайфстайл и модни издания - предимно списания и продуктови каталози. С времето натрупах доста опит и технически умения в различните отдели на компанията.

Във "Валивал" ООД работя като дизайнер от 2009г. Целият си опит, що се отнася до уеб ориентиран дизайн, съм натрупал в тази компания. Просто колективният стремеж към актуалност и адекватност на пазара на екипа ни, заставя всеки отделен член на този колектив, непрекъснато да дава всичко от себе си, за да е релевантен в знанията и уменията си като специалист в своята област.

Какви са тенденциите в дизайна през 2022?

Последните 2 години, като стилистика, може би под влиянието на еднообразното и сиво ежедневие в условията на Ковид пандемията, имаме леко обръщане към по-цветни, по-пъстри решения. Като цяло във всички направления на дизайна и изобщо във визуалните изкуства, а дори и не само визуалните (в музиката също) се наблюдава тази тенденция към визиите, към по-цветната атмосфера от 80-те с поп-арт и арт деко елементи. Разбира се, без да бъде твърде ретро... Трябва да отбележим, че съвременните технологични решения в дигиталното пространство предоставят възможността тези интерактивни визии да се постигнат с много финес и премереност.

Какво се крие зад термина “потребителско преживяване”?

Потребителското преживяване се дефинира от няколко аспекта на взаимодействие между потребителя и даден продукт, било то машина, инструмент или в нашия случай това се явява софтуерен продукт. Интуитивност, лекота при ползване, яснота, подреденост - това са ключовите моменти, които формират усещането, отношението на потребителя спрямо използвания продукт или така нареченото потребителско преживяване. И идва тънкият момент с уникалността... Според мен дизайнерът си е свършил работата, когато съумее да постигне тази съвкупност от гореспоменатите задължителни елементи на доброто потребителско преживяване и да надгради проекта с едно усещане за уникалност, за собствен вкус на дадения проект.

Откъде черпите вдъхновение, което да прилагате в работата си?

От всякъде... Това, което е много важно за мен е, когато работя, да съм в добро настроение... Опитвам се, доколкото е възможно да се забавлявам с всяко нещо, което правя. Вдъхновява ме семейството ми, всекидневният живот. В свободното си време се занимавам с рисуване и с музика. Обичам да прекарвам време сред природата, със семейството ми и с приятели. Приятно прекараното свободно време ме зарежда с енергия за работа. Общо взето,  гледам да не ми е скучно и вдъхновението е налице.

Когато говорим за конкретен проект, се стремя да вляза в атмосферата на самата ниша - да си намеря опорните точки за стилистиката. Задължително е да съм в час какво предлага конкуренцията и да се опитам да дам нещо повече от себе си.

Защо приехте да бъдете част от журито на конкурса?

За мен е чест да бъда част от това жури. Радвам се, че имаме възможността да взаимодействаме с екипа на eCA. Възхищавам се на хъса и енергията, с която подхождат към всяко едно начинание.

Кои са най-важните критерии, за които ще следите? Какво трябва да има всеки проект?

Когато говорим за магазин, било то и онлайн магазин, той трябва да е на първо място добре подреден, добре организиран, за да може потребителят бързо да се ориентира и да намери това, което търси.

Да е приветлив, т.е. да е добре изглеждащ, за да е удоволствие за потребителя да пазарува там.

И вече, ако трябва да влезем повече в детайли, стилистиката да кореспондира на тематиката на самата ниша, типография, подбор и комбинация на цветове и т.н.

Цялата информация за конкурса може да прочетете тук: https://awards.ecommercebg.com/

Новини

 • 1

Анализи

 • Изчезващата държава България

  Към 2021-ва година страната ни е била на 36-то място на света по богатство на населението.

  Същевременно сме номер 1 от общо 200 държави по

 • Чий идол е Че Гевара?

  На 9 октомври 1967 година ЦРУ премахна Че Гевара в Боливия. Тази личност преди години ме интересуваше, защото изследвах злото, което беше Гевара, родено от 

 • Хайде да се вземем в ръце

  Напоследък все по-често и неволно си задавам следните въпроси:

  - Ако в двора ми имаше находище на ценни метали, бих ли дал на някой чужденец да

 • Подкрепяме ли “саможертвата”?

  Европейската комисия предлага маоистко-комунистически мерки в икономиката – таван на цените на природния газ и електроенергията, изземване на „свръхпечалби“ (такъв термин е малоумщина в свободната икономика)

 • Какви сигнали дава новият Британски кабинет?

  Наследничката на Борис Джонсън не е по-различна от него.

  Министърът на финансите е ултралиберален икономист.

  Родословието му е от Гана.

 • Нищо хубаво не следва от вдигане на данъците

  Нищо хубаво няма да видим, ако вместо финансова дисциплина при външно влошаване на стопанската конюнктура се разпищолим и заложим на вдигане на данъци и осигуровки

 • 1