• Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?

  Голямата награда тази година грабна Лидл България. Отличието е резултат от устойчивия бизнес модел на компанията, цялостната ѝ социално отговорна политика и последователните ѝ действия в посока грижа за околната среда и обществото.Освен голямата награда, компанията получи и още седем други отличия.За трета година Президентът Румен Радев поздрави участниците в
 • Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате

  Гледната точка на експерта доц. д-р Гана Гечева, еколог, заместник-декан по научна и проектна дейност, Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Когато избираме между чешмяна и бутилирана вода, трябва да имаме предвид, че първичната разлика между тях е единствено начинът, по който водата достига до хората.
 • „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%

  Кривата на растеж на „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД сочи рязко нагоре. Оборотът през 2022 г. възлиза на 33,65 млн. лв. - ръст от 38,7% спрямо миналата фискална 2021 г. (24,26 млн. лв.). „С добрия резултат постигнахме с около 4,36 млн. лв. повече от продажбите през 2019 г., последната година, която
 • Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

  Отново са предизвикани за участие най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023”, организиран от b2b Media, се провежда през април 2023 г.Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели
 • ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

  Считано от месец април на настоящата година, ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания е с 8.5% на годишна база.
 • Обути в бяло с Deichmann

  Класическите бели сникъри оглавяват модните класации   Що се отнася до модерния стил, те несъмнено оглавяват модната топ класация. Така че не е учудващо, че 2023-та ще мине и под знака на повсеместния шум около белите сникъри! Семплите и удобни маратонки са истински универсални таланти в ежедневието и силни играчи
 • 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година

  Отново предизвикваме най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023" стартира на 3 април 2023 г.
 • Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах

  Как лесно да стигнем до детската душа ?Умението за рисуване при децата доста често върви успоредно с тяхното двигателно и психическо развитие.Още след навършване на първата си година детето проявява интерес към листа и следите,които молива остава по тях.То умело започва да драска в различни посоки, без да има представа
 • 1 Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?
 • 2 Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате
 • 3 „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%
 • 4 Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"
 • 5 ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година
 • 6 Обути в бяло с Deichmann
 • 7 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година
 • 8 Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

А дали всички носталгици са луди?

Когато се опитваме да критикуваме носталгията трябва да внимаваме да не изпаднем в същия тип психологически капани и клишета, които уж се опитваме да атакуваме. Този пост не е конкретно

Братя българи, иноватори, пионери в социалните науки!

Ние пре-измислихме демокрацията: логиката на представителната демокрация е да избереш политически лидери и партии, които да направят законодателно мнозинство в парламента, а то да излъчи изпълнителна власт, ерго правителство. Идеята

Колко хубаво ще стане с евроатлантическо правителство

Добре де, правим евроатлантическо правителство. Без гадовете, с които, така или иначе, не говорим. То какво трябва да свърши? Кои са приоритетите? Ето ги:1. Изпращаме всичкото си оръжие на Украйна

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

 По-доброто класиране в търсачките ще доведе и до повече трафик към вашия магазин

Казвам се Валентин Кичуков и съм съосновател и управител на дигитална агенция Valival. Вече повече от 20 години работя в сферата на дигиталния маркетинг и уеб услуги. Висшето си образование завърших в Габрово, специалност компютърни системи и технологии, след което реших да продължа развитието си в тази сфера.

През 2001 година, заедно с моя приятел и съдружник Валери Терзиев, основахме нашата първа фирма „Валентин Кичуков – Уеб Фюжън“ и това се оказа само началото. През 2003 година успешно бял свят видя нашият първи онлайн магазин, като се гордеем, че с този клиент работим и до ден днешен.

Valival продължава да се развива и в направления като разработка на уеб базиран софтуер, дигитален маркетинг, SEO оптимизация, съпътстващи услуги за дигиталното развитие на нашите клиенти, както и за разширяване на нашия екип.

          Нашият бранд предлага цялостно дигитално обслужване и ecommerce решения на своите клиенти.

          Имаме над 300 клиента и повече от 500 проекта, част от които са изключително големи и сложни и които продължаваме да развиваме и до днес.

          Смело можем да твърдим, че над 70% от българските интернет потребители са попадали на наш сайт.

          Към днешна дата най-голямото ни богатство и най-важната част за Valival е нашият екип от специалисти, които успешно развиват проектите на нашите клиенти.Гордеем се, че с по-голямата част от нашите клиенти работим вече повече от 19 години.

Според вас коя е “добрата” йерархична структура за един онлайн магазин?

 

За всяка пазарна ниша съществува различна йерархична структура. Но независимо от това, за да бъде тя наистина добра, най-важното е клиентът да се ориентира максимално бързо и лесно в онлайн магазина. Да няма объркване за клиента и той да е принуден да се лута твърде дълго време. Подобна практика по-скоро би го отказала изобщо да купува, отколкото да му достави удоволствие от самото пазаруване.

Добрата структура на магазина не само ще улесни потребителите в действията, които те ще извършват по време на своето посещение, но и ще спомогне за по-доброто индексиране на страниците. Това е особено важно да се постигне и за по-големите и тежки сайтове. По-доброто класиране в търсачките ще доведе и до повече трафик към вашия магазин.

Какви базисни функционалности трябва да има всеки онлайн магазин?

За да може потребителят лесно да работи с един онлайн магазин, той трябва изключително бързо и без никакви затруднения да може да се ориентира в него.


Започваме от началната страница – тя трябва да бъде много добре структурирана, ясно да се виждат и достъпват важните раздели.

Следващото важно нещо е платформата да е логично подредена и да има базова функционалност за структуриране на каталога. Категории с подкатегории, марки,  атрибути и прилична търсачка.

Преди обаче клиентът изобщо да „влезе“ в магазина, той трябва да го открие в  търсачките. Именно това е моментът магазинът да спазва всички базови SEO изисквания от търсачките, както и базовите инструменти, поддържащи поне мета атрибути за разделите, с помощта на които онлайн магазинът има шанс за по-предни позиции.

Добрата страница за преглед на продукта е тази, която дава възможност за лесна ориентация, информираност за продукта и добавянето му в количката.

Завършването на поръчката не е момент за подценяване. Много клиенти се отказват да финализират поръчката си, ако този процес е твърде тромав. Функционалността на количката трябва да бъде с възможно най-малко стъпки и изключително интуитивна.

Друга базова функционалност на магазина е да предлага поне една опция за  електронно плащане, препоръчително с карта.

Самата доставка трябва да бъде ясно формулирана.

След финализирането на поръчката, клиентът трябва да получи имейл за направената поръчка, както и за изпратена такава. След това той да има възможност за проследяване на пратката.

Не на последно място, всеки един онлайн магазин трябва да има задължително контактна форма, както и ясно да бъде посочено коя организация стои зад този онлайн магазин. Липсата на тази информация по-скоро би притеснила клиента и би го накарала да се съмнява в надеждността на този търговец.

За да пазарува свободно, един клиент трябва да бъде спокоен, сигурен и да не изпитва затруднения в цялостния процес на покупката.

 Откъде черпите вдъхновение, което да прилагате в работата си?

Аз, както и целият екип, черпим вдъхновение от това, че ежедневно създаваме проекти, които помагат на търговците да развиват своите онлайн бизнеси, да контактуват правилно и свободно със своите потребители и всички те да бъдат доволни от съвместното си взаимодействие. Именно това чувство, да бъдем здрав мост между търговците и техните клиенти, е най-голямата награда за всички нас.

Защо приехте да бъдете да част от журито на конкурса?

Не крия, че с голямо вълнение приех да участвам в конкурса. Това е изключително значимо събитие, което ще събере на едно място много и сериозни търговци с онлайн магазини и ще бъде наистина интересно кой ще стане най-добрият онлайн магазин за дадена категория.

Две са нещата, които ме подтикнаха да се включа. Първото е да бъда максимално полезен на търговците, които участват в конкурса, като одитирам технически проектите им и да им дам предложения за подобрение, ако и където се налага.

Втората причина е, че аз лично имам голямо желание, както може би и колегите, които са част от това събитие, да поставим началото на единен стандарт в ecommerce услугите, към който всеки онлайн търговец да се стреми и този еталон да стане препоръчителен за всички.

Кое цените най-много в един онлайн магазин?


Естествено всичко гореспоменато е важно, за да бъде един онлайн магазин качествен и на достатъчно високо ниво, за да привлича потребителите към себе си. Но ако трябва да селектирам няколко ключови елемента, те биха били следните:

      Магазинът да работи коректно, да бъде удобен и лесен за използване, да има необходимата бързина за зареждане на страниците и потребителят максимално бързо да достига до търсените артикули.

      На второ място е търговецът ясно да застане зад своя онлайн магазин, като дава достатъчна и достъпна информация за себе си.

      И не на последно място – артикулите, които са обявени за продажба, да бъдат налични, клиентът да ги получава в указаното време без забавяния и като цяло клиентското обслужване да бъде на едно много високо ниво.

В крайна сметка целта е винаги клиентът да остава доволен.


Цялата информация за конкурса може да прочетете тук: https://awards.ecommercebg.com/

Новини

 • 1

Анализи

 • 1