• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Законът НЕ гарантира нищо в България

Да си дам и моите 5 стотинки по въпроса. ;)Първо да кажа всичко написано е на базата на някаква обща юридическа култура, придобита като човек- обект на следните посегателства и понаучил туй-онуй...поради тези обстоятелства.

Взлом в стаята ми, грабеж, разбиване на колата, за да точат бензин и отмъкване на портфейл от джебчии.

След взлома какво научих:  Ако влезнат у вас скъпи приятели- крадци, без да разбият, изкривят - бравата, прозорец или друг вход е проблем.


1. Нямата право да използвате сила , докато не използва сила нарушителят. Той не е крадец, а нарушител!

2. За всичко, което твърдите, че е откраднато, трябва да докажете, че е било в дома ви и го няма вече. Ако има бижута, които са ви подарък от баба ви и няма документ за това - горите!

Ако нарушителят тръгне да ви напада... ако е с нож е хубаво да се отбранявате и вие с нож, не с дърво или крак от стол, защото това може да ви даде предимство в схватката.

Един съвет ...ако в дома ви е извършено престъпление - кражба и ви посъветват да го „направите” взлом- с цел по -бързо да се разкрие, като изкривите бравата или счупите прозореца...вие ставате автоматично престъпник! Това е важно да се знае, дори и да ви съветват "длъжностни лица" -не го правете.

Грабежа
Според наказателния кодекс грабежа като форма на посегателство се възприема от закона, като по- тежко престъпление от изнасилването./ това ми беше обяснено няколко пъти в полицията/.

Фактът, че бях ограбена през нощта след 12 часа. Фактът, че бях сама жена излизаща от чужд апартамент и съм привлекателна...както каза полицая, буди много съмнения - дали има престъпление, или е просто ревност. Явно, ако те пляска мъжът ти от ревност не е противозаконно!

По време на следствието имаше версия, че съм бита от ревнив любовник в следствие на изневяра ... тъй като обикалям нощно време сама :) -и всичко това, защото отидох в полицията с токчета на следващия ден. Мислех да не съобщавам ...но го направих. поуките:

След събитие от този род е много важно да бъдете съкрушен/а, да не показвате бързо възстановяване към реалния живот и най- важното - бъдете неугледен!Сама жена след 35 години, която кара кола по нощите ...и дори не е разведена -не говори добре за жената!

Много важно !!!Пригответе си едни 100 лева за разходи за съдебен лекар и медицински!

Разбиване на колата, за да точат бензин.

Ако колата няма каско застраховка, полицаите го приемат като лична обида да пишат протокол за щета под 5 лева.Ако упорстваш, те викат в районното и пишеш пълно обяснение 2 пъти за наказание. Е писах ;)

..като нямам акъл, а имам свободно време!

Отмъкване на портфейл от джебчии
При този случай е много важно бързо да установите, че портфейлът ви го няма.Банка, карта и т.н.Но най- ваното е да нямате предишно провинение- пак да са ви обирали джебчии. В противен случай получавате глоба, затова, че не си пазите вещите!

Та на базата на този скромен личен опит, ще ви кажа какво мисля. Благодарна съм че съм жива и здрава, вещите и нещата, с които се разделих не струват живот - дори и на най- големия боклук и крадец...не бих убила човек, за да ги запазя.

Никога през живота си не съм удряла друго живо същество /човек, мъж или животинче/ , не съм убедена, че мога да убия човек дори и при самозащита....по -вероятно мене да ликвидират.

Скоро ще стана майка и предполагам тогава инстинктът за защита на детето ще е доста по -различен. Не знам -предстои ми да го разбера.

Нито едно от престъпленията не беше разкрито. Не получих защита и не се чувствам защитена. Съжалявам за тази констатация. Мога да определя себе си като човек, дал повече, отколкото получил от държавата. Била съм активна и имам принос към развитието на нашето общество към по-добро. Изрядна съм като данъкоплатец както и цялото ми семейство. Никога не съм била на държавна работа, нито някой от моето семейство, не съм получавала помощи за нищо. Имам много благотворителни каузи, за които работя през свободното си време. Като цяло съм ок за обществото и имам добавена стойност към него.

Затова ще си позволя да коментирам, че според мен там където законът не е достатъчно ясен и дава голяма зона за тълкуване от страна на съдиите, когато има личен елемент ....според мен е много възможно да има други фактори, не само финансови, но и политически. .

А относно повечето адвокати, които обясниха как е в правото в белите държави, е хубаво да се сетят защо после обясняват, че ако си честен адвокат и нямаш или не ползваш "контакти" много трудно храниш семейство. Законът НЕ гарантира нищо в България ...ама вие си го знаете най –добре! И когато една голяма критична маса много по-силна от КОЙ го признаем... има шанс за промяна.

Относно доктора и плъха! ... докторът определено опази собствеността си, но по крайно престъпен начин. А това прави и него и крадеца престъпници. Тъжно... но факт.

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1