• 3CON с отличие за Успешна комуникационна кампания на бизнес асоциация

  Маркетингова агенция 3CON получи приз в категория  ”Успешна комуникационна кампания на бизнес асоциация“ на Годишните награди на b2bmedia 2021.
 • Българската асоциация за текстил, облекло и кожи получи престижно бизнес отличие

  Трето място в категория „Успешно развитие на бизнес организация“ завоюва Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК) по време на Годишните награди на b2b Media. Асоциацията обединява най-конкурентните български компании в сектора и подпомага тяхната дейност. Тя спечели журито освен със своята мисия в подкрепа на българското производство, но
 • BILLA Card спечели първа награда за „Бизнес проект на годината“ в конкурса b2b Media Awards 2021

  Партньорството на търговската верига с БЧК заслужи сребърно отличие в категория „Социален проект“BILLA България бе отличена в две ключови категории в 7-мото издание на ежегодния конкурс b2b Media Awards, организиран от b2b Media. Най-мащабният проект, който търговската верига започна през втората половина на 2020 г. – обновяването и дигитализирането на програмата
 • Български моден бранд с отличие за „Бизнес дебют на годината“

  Ellen More впечатли журито със своята политика за опазване на околната среда и отношение към устойчивата мода   По време на 7-ото издание на Годишните награди на b2b Media, Ellen More триумфира с второ място в категория „Бизнес дебют на годината“. Брандът спечели сърцата на журито със своята социална отговорност
 • Теленор България спечели голямата награда на B2B Media Awards 2021

  Владимир Христов, директор „Маркетинг частни клиенти и продуктово развитие“ на компанията, е „Бизнес лидер на годината“Теленор България е тазгодишният носител на голямата награда в годишните награди на b2b Media. Отличието се присъжда на компанията, която се е справила с предизвикателствата на сложната обстановка в условията на пандемия през 2020 година
 • Ефектът Lidl с награда за иновация в ПР сферата

  Лидл България спечели и първо място в категорията „Социално отговорна кампания на годината“  Ефектът Lidl – информационната кампания, с която Лидл България отбеляза своята 10-та годишнина, бе отличена с първо място за иновации в маркетинга и ПР сферата. Наградата бе връчена по време на VII-то издание на годишните награди на b2b
 • Рекорден брой проекти грабнаха отличията в Годишните награди на b2b Media 2021

  Голямата награда „Иновация във време на пандемия“ отиде при Теленор България. В седмото издание но b2b Media Awards 2021 компании, проекти и предприемачи се конкурираха в над 30 различни категории със своите постижения и кампании, голяма част, реализирани в отговор на пандемията. Въпреки предизвикателната година, в надпреварата се включиха рекорден брой
 • „Пътешествие с мисия“ ни повежда на поход за активна грижа за краката

  Само за месец участниците в инициативата извървяха близо 3 милиона крачки София, 7юли 2021 г. Едно ведро предизвикателство ни повежда по красиви мотивиращи маршрути из България. Пътешествие с мисия е част от националната информационна кампания „Вземи  краката си в ръце активно“. За трета поредна година тя се провежда с цел повишаване
 • 1 3CON с отличие за Успешна комуникационна кампания на бизнес асоциация
 • 2 Българската асоциация за текстил, облекло и кожи получи престижно бизнес отличие
 • 3 BILLA Card спечели първа награда за „Бизнес проект на годината“ в конкурса b2b Media Awards 2021
 • 4 Български моден бранд с отличие за „Бизнес дебют на годината“
 • 5 Теленор България спечели голямата награда на B2B Media Awards 2021
 • 6 Ефектът Lidl с награда за иновация в ПР сферата
 • 7 Рекорден брой проекти грабнаха отличията в Годишните награди на b2b Media 2021
 • 8 „Пътешествие с мисия“ ни повежда на поход за активна грижа за краката
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Неокомунисти в Космоса

Преди дни Р. Брансън излетя в Космоса със собствени средства и няколко подмазвачи, които разбира се бяха щастливи да се подмазват в Космоса. Кой ти го дава, дори и да

Отговорът на Орбан

Смел, ясен и категоричен е отговорът на кабинета на Виктор Орбан, във връзка с обвиненията, че приетия в Унгария закон, срещу педофилията и излагането на порнография, джендър и сексуално образование

Атаката срещу институцията на семейството

“Основни човешки институции каквито са СЕМЕЙСТВОТО и БРАКА са поставени под безпрецедентна АТАКА от радикалните идеологии!Дори и стриктно биологични истини като половата принадлежност са под съмнение.От една страна самата идентичност

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Франция срещу американския либерален екстремизъм

Драматичната ескалация на културата на цензура, отмяна и заличаване, на политиките на идентичността и на критичните расови и джендър теории, които сякаш за няколко години превърнаха САЩ в буре с барут на ръба на взрива, вече сериозно тревожи все повече европейски общества.

Наскоро френският политически и културен елит най-накрая официално се противопостави на екстремистките и ирационални идеи, които след като набраха невероятна сила в американските университети, преляха в кръвоносната система от институции, корпорации, организации и междуличностни отношения и сега заплашват да погубят целия сложен обществен организъм.

 

Рекламиран дълго време като отворен към света либерал, дори Еманюел Макрон се уплаши от ставащото отвъд океана и предприе действия срещу патогена на политическата коректност.

Френският президент и неговото правителство посочиха мазохистичните политики на идентичността от американските академии като заплаха за целостта на Франция и фундаменталната ценност на републиката - свободата на словото.

И, разбира се, бяха подложени на канонада от пропагандни материали в големите либерални американски медии, които от дълго време са проводник на токсичните теории и парадоксално оперират като опозиция на самата идея за свободно слово.

Въпросът е докъде ще стигнат тези все още страшно влиятелни медийни корпорации с атаките към Макрон и френския елит. Може ли да прибягнат до познатото вече откровено дехуманизиране и демонизиране, каквото приложиха и прилагат на Орбан, Тръмп, Нетанаяху или Болсонаро? И то на свой доскорошен фаворит?

Макрон ги шокира и фрустрира като остро разкритикува влиянието на това, което той нарече „определени социални теории, които са изцяло внос от Съединените американски щати“.

Президентът е възложил на своето правителство мисията да се бори срещу агресивното нахлуване на прогресивните идеологии във френските академични среди. Министърът на образованието и иновациите Фредерик Видал обеща да разследва токсичните теории и дисциплини, за които смята, че „поставят всичко през призмата на желанието да разделяш и унищожаваш“.

Макрон и неговото правителство закономерно обвързват американските, но всъщност анти-западни социални теории за расата и джендъра с ислямския екстремизъм, който е болната тема на френската република.

Президентът ядоса някогашните си либерални и прогресивни фенове и като отбеляза как всички тези „пост-колониални и анти-колониални дискурси“ са всъщност форма на „себеомраза“, която в крайна сметка позволява на ислямизма да процъфтява.

Министър Видал директно нарече явлението „ислямо-левичарство“, което според нея „прояжда френското общество отвътре“.

Тя каза още, че френските университети не са имунизирани срещу тези опасни идеологии и обяви, че Националният център за научни изследвания ще провери как обединените в своята омраза към западната култура и история прогресивни американски теории и ислямски екстремизъм са засегнали висшите училища в страната.

Политиците на най-високо европейско ниво само продължиха един дебат, който вече кипеше във френските интелектуални кръгове.

Големият автор и мислител Паскал Брюкнер дава някои от най-точните и клинични дефиниции на явлението: 

„В САЩ, както скоро и във Франция, всеки бледолик трябва да признае своята привилегия още в детската градина и да се извини за нея. Единствената идентичност, която все още е разрешена на белите, е идентичността на разкаянието. Професорите на срама се размножават бързо и ни призовават да се покаем…“, казва той в свое скорошно интервю.

Според Брюкнер „американските теории за джендъра, расата и идентичността свеждат цялата човешка история до тези три измерения“. Той говори за „идеологическа съблазън“ и как „шоубизнесът има смайващо кокетство: една идея, дошла направо от Съединените щати - белият мъж е виновен за всички злини по света - среща у нас неочакван успех сред актьори и певци - самите те аплодирани от бели мъже и жени. В тази доктрина те откриват простота, която ги очарова.“

Брюкнер отбелязва как много заможни бели западняци ритуално проклинат цвета на кожата си. Той се връща към деконструктивизма на френските интелектуалци и казва:

„Предадохме им вируса, те ни връщат обратно напълно развита болест“. Нито Дерида, нито Фуко щели да се разпознаят в тази идеологическа каша от САЩ, която разделя света на етноси и непроницаеми една за друга идентичности.

Засега континенталната култура наистина се оказва по-издръжлива от англоезичния свят на набезите на "тиранията на толерантността". Брюкнер щеше да е „отменен“ за своята критика на „расизма на анти-расистите“ ако беше в САЩ или дори в Англия. Мишел Уелбек и неговият роман-събитие „Подчинение“, уви, са трудно възможни в американски контекст. Да си спомним и за Ориана Фалачи.

Може би не е случайно, че миналата година тълпите обезглавяваха исторически статуи и унищожаваха мемориали основно в Америка и Великобритания. Както и това, че предизвикалия скандал официален корпоративен курс, в който служителите са обучавани да бъдат „по-малко бели“, е на английски език и с американски автор.

Този път тиранията сякаш застигна двете големи и най-устойчиви западни демокрации по-бързо, а континентална Европа май показва съпротивителни сили. Но срещу този вирус ще трябва много по-солиден имунитет. 

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • Играта на кръвни врагове

  Гледах брифинга на осичката Мая, която пак се жалваше, че не ставало по нейната.

  Хем ми е много смешно, хем много се ядосвам. Ядосвам се,

 • Обратите на международната сцена

  За броени месеци американската външна и вътрешна политика направи пирует и се обърна с хастара наопаки. Ако Тръмп беше изумително прагматичен търговец, хитър като сто

 • Свободата на словото по света и у нас

  Поръчковият разстрел миналата седмица на известния разследващ журналист Йоргос Караиваз не е влязъл в бомбастиката на одиозната днешна класация на Репортери без граници. Виж, България

 • Една седмица след изборите

  Премиерът в оставка така се е обидил с колко малко печели изборите, че решава да не е участвал в тях със задна дата. Не се

 • Уважаеми гражданки и граждани, драги зрители: Спите ли?

  Народът ви избра в парламента да управлявате кризата, а не да правите нови избори

  В политическата теория има едно важно, но подценявано понятие - инептокрация (от

 • Интересуват ли се САЩ от демокрацията в България

  От силен комплекс за малоценност е обладана всяка държава, която разчита на чужди столици - Вашингтон, Брюксел или Москва - да й посочват грешките и да й

 • 1