• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Брежнев в Белия дом
Поразителни са  приликите  между сегашната официална Америка и някогашния  Кремъл

Байдън произнесе първата си президентска реч явно след дълги репетиции пред телепромптера и дълги, тягостни повторения.  Сигурен съм, заради напрегнатото му лице и смехотворните, “искрени” уверения.

Цялата му реч беше нелепо възторжена, комично трогателна и “убедителна”,  излишно подсигурена с глупости, и да - лъжлива.

Той заяви, че в началото пандемията в САЩ била посрещната с “мълчание” и сетне  - с бездействие. Цитирам по памет, защото такива лъжи  не трябва да бъдат запомняни.

Твърдението е повече от лъжа, то е безсрамие, защото: 1/ На 21 януари 2020 Тръмп затвори въздушната граница на САЩ с Китай и така спаси безброй американци. Байдън и хората му осъдиха Тръмп, че е расист. 2/ В средата на март 2020 Тръмп подписа договор за производство на ваксини с “Джонсън и Джонсън”, одобрена наскоро в САЩ.

Забележете крайно ранната дата за договор с фирмата, доказателство за  изключителната далновидност на Тръмп. 3/ На 15 май 2020 Тръмп създаде Operation Warp Speed с цел създаване на ваксина до края на годината. Незабавно левичарските медии, заедно с вездесъщия гений А. Фаучи, учен-левичар, заявиха, че това е невъзможно и се присмяха на президента. /На 13 март т.г.  Марк Медоус бивш шеф на кабинета на Тръмп в интервю за “Фокс нюз”  потвърди за Фаучи/.  Но Тръмп сключи договор с “Модерна” и “Файзър” за 400 млн ваксини на стойност 1.9 млрд дол. И да, преди изборите на 3 ноември в САЩ  м.г. ваксините бяха създадени и на тях сега се радва ЕС и България, които не искат да признаят, че именно Тръмп създаде любимото им оръжие против китайския вирус. Тръмп организира и разпространението на ваксините чрез Пентагона и благодарение на Тръмп, Байдън вече благодарно се ваксинира.

Или не е толкова благодарен?

Байдън е непочтен неблагодарник, въпреки, че се ваксинира само заради Тръмп!

Речта на Байдън беше блестящ пример за безчестие, лъжи и бездънна глупост. Освен горното, той дума не каза за основния виновник за пандемията - Китай. Защо? Отношенията на Байдън с Пекин са повече от деликатни, заради няколко странни бизнес  имейли на сина му, скрити от медиите преди изборите, за да не му навредят. /Синът му сега е разследван от ФБР/. Байдън дума на каза за жестоката хуманитарна имиграционна криза на Южната граница на САЩ с Мексико, изцяло създадена от днешната ляворадикална власт във Вашингтон.

Но как отговориха медиите в САЩ и по света на речта?  По-жалко, нещастно представяне съм виждал само в съветските и българските медии при комунизма. Например на 8 март т.г. “Вашингон пост” сериозно писа, че Байдън е “непроницаем” за пародия. В същия ден   същият пред камерите не можа да се сети как се казва военният му министър /изправен зад него/, не можа да се сети как се казва институцията, на която е шеф - Пентагона! Ако Тръмп беше направил това?  Не знам как Байдън ще даде пресконференция, на живо пред десетки журналисти, макар и почти всички приятели.  Досега не го е направил. /Тръмп даде 44 официални пресконференции на живо пред враждебните медии и десетки други на момента/.   Угодническите журналисти в американските и западноевропейските медии мога да сравня единствено със съветските и българските комунистически угодници, които не спираха да хвалят “народните ръководители” и “големите успехи на социализма” в “Правда” и “Работническо дело”.  
Лошото е, че и тукашните медии покорно повтарят брюкселските/западните  медии.

Най-лошото е, че Америка и Западна Европа се превърнаха в копие /почти/ на някогашната съветска империя.

Основната причина: неокомунизмът, който почти завладя САЩ и Западна Европа и е  на път да отрови и разруши ума на хората там.  

Когато гледам и слушам трескавия, напрегнат, като струна  Байдън, който постоянно  е подготвян  да не се изложи, никога да не сгреши, но  често не е на себе си, неизбежно се сещам за Брежнев.

Всеки, който знае, ще ме разбере.

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1