• 1 Servier в сътрудничество с "Май месец за измерване на кръвното" стартира кампанията #ЗащотоАзТакаКазвам, #ИзмериСиКръвното
 • 2 Кой взе призовете в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2022?
 • 3 Газираните напитки у нас – сред най-ниско калоричните в Европа
 • 4 Българските дружества в несъстоятелност са нараснали с 5,74% през 2021 г.
 • 5 Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи Председател и Главен изпълнителен директор
 • 6 Партньори от 4 държави създават платформа за квалификация на фирмения персонал - техници и инженери
 • 7 Виртуозният цигулар Светлин Русев свири в памет на големия български композитор Александър Райчев
 • 8 Световният ден за безопасност и здраве при работа 2022 е фокусиран върху социалния диалог и образованието
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Точно 60 г след като Франция взриви ясрена бомба в Алжир

На днешния ден преди 60 г., 2 май 1962, Франция взривява в планините на Алжир най-голямата си ядрена бомба. Тя е десетки пъти по-мощна от бомбата в Нагасаки и е

Докога ще компенсират с нашите данъци?

Държавата щяла да поема разликата в цената на газа. На мен обаче ми омръзна да поемам разликата заради тъпо управление, тъй като буферът се взема от моите данъци. Поехме допълнителните разходи за

Какво обеща премиерът от Украйна и възможно ли е?

1. България ще купува евтин ток от Украйна през Румъния. Интересна теза, при наличие на закони, борси, търговци и ЕС. Как ще се продава евтин украински ток, но този фон. Същото

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Отговорът на Орбан
Смел, ясен и категоричен е отговорът на кабинета на Виктор Орбан, във връзка с обвиненията, че приетия в Унгария закон, срещу педофилията и излагането на порнография, джендър и сексуално образование на децата, нарушава редица закони на ЕС и международните норми за правата на човека:

"Либералните течения отново работят срещу Унгария.

Сега те бият аларма в цяла Европа заради новите закони на Унгария, които строго наказват педофилите и защитават децата ни. Нека си признаем, това движение винаги е съществувало и новият му лозунг вече не е „Пролетарии от всички страни, обединявайте се!“, но "Либерали от всички страни, обединявайте се!" Това, разбира се, засилва убеждението в Централна Европа, че днешните либерали всъщност са комунисти с дипломи.

Настоящата лява кампания срещу Унгария е още едно доказателство, че днес левицата е враг на свободата, тъй като вместо свобода на словото, те искат политическа коректност, както е дефинирана от тях, и хегемония на мнението, вместо плурализъм на идеите.

Новият унгарски закон не противоречи на никакви високи идеали или европейски закони. Новият унгарски закон просто посочва ясно, че само родителите могат да вземат решение относно сексуалното възпитание на децата си. Образованието в училищата не трябва да противоречи на волята на родителите; то трябва да бъде най-много допълващо; формата и съдържанието му трябва да са ясно дефинирани и трябва да са предмет на съгласието на родителите.

Родителите също така с основание очакват, че на платформи, използвани от децата ни, порнография, сексуалност сама за себе си, програми за хомосексуалност и смяна на пола не трябва да бъдат достъпни. Тези ограничения също трябва да бъдат дефинирани с хирургична прецизност. В Унгария никой няма право да определя как възрастните да живеят живота си. Според нас свободният възрастен не трябва да дава отчет за живота си пред каквато и да е светска власт - само пред Бог, когато му дойде времето.

Следователно унгарското законодателство не се прилага за живота и сексуалните практики на възрастни над 18 години, нито за това, на което са изложени като възрастни в публичното пространство.

Нещо повече, в европейски контекст, унгарското общество е сред най-отдадените европейски нации на индивидуалната свобода и толерантност. Причините за това се коренят в нашите културни традиции, в християнската свобода, в борбата за национална свобода и в дълбокото презрение към комунизма и комунистическата тирания.

Унгарската свобода означава не само политическа свобода, свобода на избор, свобода на словото, свобода на събранията и сдружаванията, но и правото да защитаваме семействата си и да образоваме децата си, както сметнем за добре. Нашият закон е достойно продължение на европейската традиция на свободата.

Дебатът за бъдещето на Европа - т.е. нашите деца - току-що започна. Ние сме тук и в готовност."

Новини

 • 1

Анализи

 • Световните брандове се разсърдиха, ама за малко

  Зара, Бершка и други брандове на испанския холдинг Inditex планирали да се върнат в Русия, това съобщил  Оскар Масейрас, управляващ холдинга.
  Междувременно,
   
  Смолни планирал

 • Война, но с холивудска режисура

  Тази война е с холивудска режисура. Такова чудо не е имало в историята по разбираеми причини. Нямало е глобална медийна мрежова зависимост. Медиите воюват с

 • Ерата Орбан

  Официално Виктор Орбан вече е ера. Ера в модерната политика, ера в новата история на Европа и ера в политическия Консерватизъм. Той направи нещо, което

 • Кой ще храни белия човек? Това е въпросът

  Русия никога не е имало намерение да нападне България, нито пък да взриви ядрени централи в Украйна или да хвърлят атомни бомби. "Умните и красивите"

 • Каква небрежност към историята!

  Нацистка Германия се появява тогава, когато се подписва Версайският договор след Първата Севтовна война, който поставя Германия в условия на пълна нищета и мизерия.

  Сега,

 • Това наша война ли е

  В първите дни на всяка война, пропагандната пяна на мейнстрийма поема тежката задача - да опази управниците от взривяването на общественото мнение в търсене отговора на

 • 1