• 1 Кофас ЦИЕ: нарастващите цени на суровините намаляват маржовете и засягат инфлацията
 • 2 Звезден екип от говорители в петото издание на “Битката за талантите”
 • 3 Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 • 4 Как се изменят възнагражденията в различните сектори в България?
 • 5 Работодателите нямат право да задължат служителите си да се ваксинират
 • 6 Лидерът по киберзащита Acronis назначава Paul Maritz за председател на борда на директорите
 • 7 Класацията SEE TOP 100 за 2020 г. показва умерен спад в продажбите на най-големите компании в Югоизточна Европа, Dacia остава начело
 • 8 След изкуственото задържане идва ръст на несъстоятелностите у нас и по света
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Кой победи на изборите

Едно от класическите и неписани правила в планирането и анализирането е, че коментаторите се изказват веднага след събитието, а анализаторите – изчакват поне няколко дни, в най-добрия случай – над седмица.

За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат

С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както средновековни, така и иновативи подходи на световните правителства по отношение на крайно

Класовата борба срещу неваксинираните

Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не  е заради някакъв здравен казус. Какъвто и да е конкретният предтекст, това е разделение на изцяло класова основа. И скритата функция

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Медицинският терор е безсрамно дело
Внимание: чувствителна тема. Но, както биха казали френските хуманисти - ние не сме съгласни, но бихме умрели, за да може да кажете какво мислите. Това е то свободата на словото - не на думи, а на дела.

Със заповед за “зелен сертификат” здравният министър де факто въвежда задължително ваксиниране. Ясно е, че прекаралите вируса имат намаляващи антитела. Ясно е, че не може през ден да си правите тест, ако искате да влезете в магазин за хляб или във фитнес.

Кое е страшното? Нарушаването на свободата и неприкосновеността на личността, гарантирани в Конституцията ни! Атакувана е Свободата: да решаваш какво да правиш с тялото си. Камо ли когато говорим за експериментална ваксина. Съжалявам, но това са фактите към момента. Доказаните ваксини спасяват животи. Недоказаните - не обезателно. Слагането им в сегашния момент - трябва да е въпрос на личен избор. А не на принуда. И на всичкото отгоре това да се случва на всеки 6 месеца.
Първенци сме по смъртност. Болниците са пълни. Защо? Защото сме най-бедни, най-стари, с най-слаба превенция и доболнична помощ, недолекувани. В Скандинавския свят махат мерките, но дори да има болни, смъртността е много по-малка от масовия случай. Затова плашенето с “локадауни” е абсурдно - именно бедността и ниският стандарт причиняват големите щети. А можеше ли публичната система като болничната помощ да се организира по-добре - няма как да знаем. Просто бием инжекции и се молим. Или затваряме икономиката, ако не слушате! Май не е трудно да си министър.

Ако беше толкова добра ваксината, то ваксинираните нямаше да гледат на неваксинираните като на “прокажени”. Със страх. Или самите ваксинирани да пренасят болестта. Просто резултатите щяха да са толкова убедителни за здравия разум, че всеки щеше да се ваксинира - както става в болшинството от случаите с доказаните препарати. Китайците, които действително овладяха вируса - далеч не залагаха на ваксините. Други, които са най-напред във ваксинацията, обратно, продължават да имат неприятна статистика.

Вирус има и той е тежък. При някои много. Аз лично го карах, мои близки - много тежко, познати си отидоха. Опасности обаче има много - болести, тероризъм, войни, престъпници. Оставим ли правото да разполагаме с тялото и имуществото си, докато правителство и политици ни казват кое е добро за здравето и добруването ни… Няма да му се види краят - захар, тесто, месо, газирано, тютюн, алкохол. Те предизвикват смърт в пъти по-големи мащаби от КОВИД - 19.  Защо не забраним и тях? Защо не “изключим” използващите ги от всякъде. Ами идеите? Лошите идеи са довели до много повече ужасна смърт дори от болестите в през 20-ти век, например. Да регулираме “правилните книги”, правилните говорители, правилните филми! Напомня ли ви на нещо?

Ако има “дискриминирани” и буквално лишени от права днес, това са нежелаещите да се ваксинират. А самият акт е чиста диктатура. Съжалявам, д-р Кацаров, но делото ви е позорно. И не се изживявайте като спасител, защото не сте. Вие сте обикновено и послушно оръдие на новия тоталитаризъм. Защото мярката категорично е “привнесена” отвън, въпреки че с иронична усмивка обещавахте, че няма да се стига до там. А това, което се случва, е безсрамно. И трябва да срещне отпор.

Новини

 • 1

Анализи

 • Медицинският терор е безсрамно дело

  Внимание: чувствителна тема. Но, както биха казали френските хуманисти - ние не сме съгласни, но бихме умрели, за да може да кажете какво мислите. Това е

 • Прекрасният зелен свят

  Годината е 2031-ва.

  Електромобилът ти се изключва по средата на магистралата - достигнал си своя CO2 лимит.

  За щастие, наблизо има крайпътно заведение. Прекрачваш прага, а

 • Идващият енергиен крах

  Глобалната енергийна криза е факт и трябва сериозно да се замислим как да противодействаме, защото бурята няма да подмине нито един човек. Драстичното оскъпяване на

 • Отлитай, Ангеле!

  Изборите в Германия са Началото на края на Европейския съюз. Какво оставя най-влиятелната жена в света зад гърба си по целия континент.

  - За първи път

 • За новата партия на Петков и Василев

  Няколко първи впечатления за партията на Кирил Петков и Асен Василев.

  Презентацията не изглежда вдъхновяваща въобще. "Промяната продължава" е възможно най-клишираното и изпразнено от смисъл

 • Ползите от ваксинацията

  Данни за ваксинирани с две дози:

  1. Малта - 90%

  2. Португалия - 82,4%

  3. Великобритания - 78,7%

  4. Израел - 63% + 20% с три дози

  5. България - 20%

 • 1