• Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите

  СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В LEADERS OF INFLUENCE AWARDS ДО 1 ДЕКЕМВРИ 2023 - 30% с Промо код: NEWS30.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас са иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.Само тази седмица можете да
 • Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа

  ФранцияЕлзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дюл’Ес или Гара Изток в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на френската област Елзас. В него участват около 15 местни производители, дошли специално, за
 • Световен ден за борба с диабета

  ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ • С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и
 • Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство

  По време на 42-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО бе подписано Споразумение за продължаване на дейността на Регионален Център София – ЮНЕСКО. Центърът се управлява изцяло от български екип и е един от 8-те в света Категория 2, чиято мисия е опазването на нематериалното културно наследство на човечеството. Mинистърът на
 • 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света

  18 сътрудничещи лекари от Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, сертифицирана с World's Best Hospitals, класирани сред „2% от най-цитираните учени в света“ за 2023 г., според класацията публикувана наскоро от Станфордския университет и издателство Elsevier. Сътрудничещите лекари в болницата WPK са с постоянно присъствие в годишната
 • Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят

  На 11 ноември в София предстои едно от най-значимите събития в сферата на благотворителността. Това е 18-тият Годишен благотворителен бал на фондация "Сийдър", който се организира в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. През юли събитието спечели отличие на годишните награди на B2B media. Тази есен балът
 • За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023

  Кандидатстването започна и организаторите от b2b Media очакват лидерските заявки през целия месец ноември.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас ще бъдат иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.
 • Месец на мъжкото здраве в болница Вита

  Позната ли Ви е традицията мъжете да си пускат мустаци в началото на зимата, но не защото търсят промяна, а за да подкрепят световна кауза, посветена на мъжкото здраве?„Мовембър“ (игра на думи, комбинация от първата сричка на думата „мустаци“ (moustache) и месец ноември на английски език) е движение, което се
 • 1 Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите
 • 2 Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа
 • 3 Световен ден за борба с диабета
 • 4 Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство
 • 5 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света
 • 6 Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят
 • 7 За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023
 • 8 Месец на мъжкото здраве в болница Вита
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

2020: Война в Армения. (Азербайджан побеждава) 2021: Война в Афганистан. (Талибаните превземат страната) 2022: Война в Украйна. (Продължава) 2023: пак Война в Армения. (Нагорни Карабах пада)

Колко дребни са дребните престъпления у нас?

Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави: В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити.

Болестта не е в неравенството, а в егалитаризмът или уеднаквяването

Преди десетина години Владимир Буковски нарече политкоректността "нова, по-злобна форма на марксизма". Става все по-прав. След краха на нацизма политическият спектър на света се измести наляво, писа той, и донякъде

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Вярна ли е мантрата за антикорупционна коалиция
Постоянно чувам една мантра по медиите - управлявала ни била "антикорупционна" коалиция/кабинет.

Повтарято го като папагали журналисти и анализатори, и нито веднъж не чух някой да спре разговора и зададе въпроса - по какво разбрахте, че е била такава, отвъд собствените им заявки.

Ако някой все пак даде аргумент в полза на тази теза, то винаги е това, че били опитвали да разкрият и/или оповестят корупционни практики на предишните управляващи.
Да, ама вие изглежда не разбирате нещо много просто - "антикорупционно" не е управление, което просто разкрива схемите на предишните. Това го прави ВСЯКА нова власт, защото носи лесен и бърз електорален дивидент. Антикорупционно е управление, което само не практикува корупция, не върти схеми, не участва в лобизъм и търговия на власт, не шири непотизъм.

Просто не е достатъчно да разкриваш корупцията на предишните или на политическите си опоненти. Напротив, това е логично, защото носи политически ползи.
Правителството на Продължаваме Промяната успя само за 6 месеца да се увърти в повече схеми и скандали, отколкото други са правили за 4 години. Само няколко примера:

1. Целият план за Възстановяване, вече жестоко закъснял, бе върнат от Асен Василев за пренаписване с единствената цел в него да влезе един безумен план парите да бъдат използвани за закупуване на един от най-големите паркове от батерии на земята. Без никакъв икономически смисъл и с критиките на всички възможни експерти, страната ни трябваше според схемата да прахоса над милиард от парите си за възстановяване във въпросните батерии. Защо?

Защото бързо бе намерена връзка между Василев и някои от фирмите, които ще участват в проекта. Защото той и кръгът му са получили или ще получат комисионни под масата.

2. Заводът за електромобили край Ловеч, който Кирил Петков уж беше докарал още като служебен министър, и за който държавата щеше да налива пари. Оказа се, че "немските инвеститори" са всъщност косовари - съдружници на Домусчиев, чийто е и теренът за завода. Все още няма и 1 тухла, камо ли "25,000 електромобила на година".

3. Посредниците за газа. Ако обвиненията, че определени фирми-посредници са имали отношения с бившите управляващи и са запазвали слотове предварително, то това може да се окаже най-голямата схема в новата история на България по приходи.

4. Грамадният и безсрамен непотизъм - докато преди се правеше скандал от назначаването на нечии кум или съученик от гимназията ("Кумгейт), ПП буквално раздадоха всички ключови роли в държавата на съпругите, секретарките, гаджетата, партньорите и приятелите си. Без капка срам. Помните ли жената на Даниел Лорер, която бе назначена на всевъзможни ключови позиции във финансита и надзора, в пълен разрез с всякаква етика относно конфликта на интереси.

5. След като в продължение на години "Зелените" биват обвинявани за това, че саботират всячески АМ Струма, защото са лобисти на швейцарска компания за тунели, техният министър - Сандов, потвърди обвиненията, като спря строежа на Струма в последния ЧАС от присъствието си в министерството. Оправда го по медиите с "ами то и без това няма пари". Това решение само по себе си ще коства стотици животи.

--------------------------------------------------------
Мога да продължа с примерите прекалено дълго за публикация. Повечето хора в страната са вече наясно с тях, затова и рейтингът на кабинета се сри по-бързо от този на всеки друг кабинет в историята. Важното е да си извлечем поуката от всичко това, като запомним простичкото правило:

"Не е "против корупцията" този, който разкрива схемите на другите, а този, който сам не участва в такива. "

Другият път не се хващайте на въдицата.

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • 1