• Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите

  СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В LEADERS OF INFLUENCE AWARDS ДО 1 ДЕКЕМВРИ 2023 - 30% с Промо код: NEWS30.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас са иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.Само тази седмица можете да
 • Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа

  ФранцияЕлзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дюл’Ес или Гара Изток в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на френската област Елзас. В него участват около 15 местни производители, дошли специално, за
 • Световен ден за борба с диабета

  ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ • С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и
 • Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство

  По време на 42-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО бе подписано Споразумение за продължаване на дейността на Регионален Център София – ЮНЕСКО. Центърът се управлява изцяло от български екип и е един от 8-те в света Категория 2, чиято мисия е опазването на нематериалното културно наследство на човечеството. Mинистърът на
 • 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света

  18 сътрудничещи лекари от Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, сертифицирана с World's Best Hospitals, класирани сред „2% от най-цитираните учени в света“ за 2023 г., според класацията публикувана наскоро от Станфордския университет и издателство Elsevier. Сътрудничещите лекари в болницата WPK са с постоянно присъствие в годишната
 • Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят

  На 11 ноември в София предстои едно от най-значимите събития в сферата на благотворителността. Това е 18-тият Годишен благотворителен бал на фондация "Сийдър", който се организира в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. През юли събитието спечели отличие на годишните награди на B2B media. Тази есен балът
 • За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023

  Кандидатстването започна и организаторите от b2b Media очакват лидерските заявки през целия месец ноември.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас ще бъдат иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.
 • Месец на мъжкото здраве в болница Вита

  Позната ли Ви е традицията мъжете да си пускат мустаци в началото на зимата, но не защото търсят промяна, а за да подкрепят световна кауза, посветена на мъжкото здраве?„Мовембър“ (игра на думи, комбинация от първата сричка на думата „мустаци“ (moustache) и месец ноември на английски език) е движение, което се
 • 1 Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите
 • 2 Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа
 • 3 Световен ден за борба с диабета
 • 4 Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство
 • 5 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света
 • 6 Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят
 • 7 За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023
 • 8 Месец на мъжкото здраве в болница Вита
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

2020: Война в Армения. (Азербайджан побеждава) 2021: Война в Афганистан. (Талибаните превземат страната) 2022: Война в Украйна. (Продължава) 2023: пак Война в Армения. (Нагорни Карабах пада)

Колко дребни са дребните престъпления у нас?

Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави: В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити.

Болестта не е в неравенството, а в егалитаризмът или уеднаквяването

Преди десетина години Владимир Буковски нарече политкоректността "нова, по-злобна форма на марксизма". Става все по-прав. След краха на нацизма политическият спектър на света се измести наляво, писа той, и донякъде

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Това ли е Америка?
Поразителният скандал с претърсването на имението на Тръмп от най-малко 30 тежко въоръжени агенти на ФБР продължава без прекъсване.

Левите медии твърдят, че ФБР не би се решила на тази стъпка, ако нямаше много сериозни причини, както и че Байдън не е знаел за нападението против имението.
Второто очевидно не е вярно, защото нечуваният обиск на бивш президент няма как да не е позволен от най-високото място. За първото още не е ясно какво точно са търсили агентите.

Според изтичане на инфо във “Вашингтон пост” днес  /ясно откъде/ Тръмп е криел документи с атомни тайни, на което той се подигра писмено.
 
По-рано министърът на правосъдието на САЩ драматично заяви, че ще иска разсекретяване на заповедта за обиск от федералния съдия, работил в миналото  за осъдения изнасилвач Епстийн.

Тръмп поиска същото. Ще видим какво ще последва. Но министърът гръмко обяви, че никой не е над закона в САЩ. Така ли е? Следва списък на хора, които са НАД закона в САЩ:

1/ Хилъри Клинтън - като държавен секретар тя е използвала компютрите в къщата си, за да работи. По този начин компютрите й са били компроментирани, хакнати от чужди държави и така тя е нарушила националната сигурност и е извършила престъпление по Закона срещу шпионажа. След като това се разбра, тя унищожи около 32 хил имейла със специален софтуер, а което не можа - разби с чук! Да, добре го прочетохте.

Същата плати на чужд гражданин, за да състави фалшивото досие против Тръмп, с което се "доказваше", че той е агент на Кремъл. Въз основа на досието сътрудници на Тръмп бяха незаконно подслушвани. Къщата й беше ли претърсена от властите? Тя беше ли осъдена?

2/ Бившият шеф на ФБР уволнен от Тръмп открадна /!/ документи от ФБР, които после по собственото му признание чрез приятел изпратил в левите медии.

Единствената му цел: да предизвика разследване против Тръмп за измислените му връзки с Кремъл, което жалко се провали. Беше ли осъден този човек?

3/ Хънтър Байдън, син на сегашния президент, който години е използвал баща си вицепрезидент на САЩ, за да се обогатява с милиони. Доказателства за тази тежка корупция на най-високото ниво има,  колкото искат следователите в лаптопа му.

Той беше ли осъден, къщата му беше ли претърсена?

4/ Стотици хиляди бандити, които буквално разбиха Двете крайбрежия и причиниха щети за милиарди през “лятото на Флойд”. Същите убиха най-малко 24 души и раниха хиляди полицаи. Колко от хилядите бандити бяха осъдени?

5/ Преди 15 месеца домът на Руди Джулиани беше претърсен от тежко въоръжени агенти на ФБР, сред огромна медийна вакханалия. Е, и? Той беше ли в нещо обвинен или само целта беше да бъде очернен, защото “сигурно има нещо…” Досега няма НИЩО официално  против Джулиани.

6/ И пр и пр и пр и пр …..
Тръмп всъщност е обвинен, че е изнесъл тайни документи от Белия дом. Обама изнесе 30 млн /тридесет милиона / страници от Белия дом, но някое от именията на

Обама беше ли претърсено от властите? Съветникът по нац сигурност на Бил Клинтън, Санди Бъргър изнесе тайни документи в дрехите си, беше заловен и НЕ беше осъден, защото постигна споразумение със съда. Т.е.съдът му каза: “моля те, повече не прави това”. И случаят заглъхна.

През януари т.г. Нац архиви на САЩ по искане на някакъв библиотекар, който мрази Тръмп, поискаха от него да върне документи. Той върна 15 кашона през февруари. След това в края на май на Тръмп беше връчена съдебна призовка да върне още документи. На 03 юни т.г. агенти на ФБР отидоха в имението на Тръмп и той лично им показа склад без прозорци с още кашони, които бяха претърсени подробно от агентите. След това те сложиха катинар техен и заключиха помещението.

/Всеки през има право да вземе със себе си архивата си, като президент. Да си през на САЩ е най-голямата привилегия на планетата и това са спомени завинаги/.

Така че не е ясно защо точно е била предприета тази крайно противоречива акция на властите против бившия президент.

Не е ясно ли написах?
 
Хм, грешка. Кристално ясно е: сегашните власти се ужасяват, че Тръмп без усилие ще спечели номинацията на десницата и още по-лесно ще разгроми левия си съперник в 2024. Американските неокомунисти се ужасяват, че Тръмп ще стане отново президент през в 2024. С пълно право - това е напълно вероятно. Ето защо неокомунистите и техните медии правят всякакви безумия, като сегашното, което естествено още повече ще увеличи подкрепата за Тръмп.

Но ТОВА ли е Америка?
    
    
  

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • 1