• Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • Призьорите от седмите Годишни награди Employer Branding Awards през 2024 година

    Близо 100 кандидатури се конкурираха в седмото издание на Годишните награди на b2b Media Employer Branding Awards за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.Наградата за “Най-добър работодател на годината - Employer of the Year” за втора поредна година грабна Kaufland България , а отличието Employer
  • Проф. Владимир Мартинек - един от пионерите в миниинвазивната ортопедия в Европа ще проведе прегледи в МК "Доверие"

    На 9-ти март Медицински комплекс "Доверие" ще има удоволствието да посрещне професор доктор Владимир Мартинек, който ще предостави своята експертиза на пациентите чрез индивидуални прегледи. Проф. Мартинек е известен със своите значителни постижения в областта на миниинвазивната ортопедия, което го прави водещ специалист в областта.Проф. Мартинек е завършил хуманна медицина
  • 1 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 2 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 3 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 4 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 5 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 6 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • 7 Призьорите от седмите Годишни награди Employer Branding Awards през 2024 година
  • 8 Проф. Владимир Мартинек - един от пионерите в миниинвазивната ортопедия в Европа ще проведе прегледи в МК "Доверие"
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Медийната машина в САЩ цикли жестоко

Четенето на американска преса тези дни е истинска радост за душата, пир за ума и зловещ махмурлук за здравия разум. Путин може да е спокоен. В САЩ в момента съществува

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Колективен Ам-Гъл страда за машинния "Май Прешъс"
Спрях да се чудя защо горещо подкрепящите третия пол изпадат в ужас от втория начин на гласуване. Който всъщност е първият, понеже става дума
за хартиената бюлетина.

Защо е целият "този вик към облаците, и това проклятие, и този страх".

Защо е тази истерия, след като любимите им машини си остават на разположение?

Какво криво в хартиените бюлетини виждат претендиращите за правилност от последна инстанция?

Виждат края на своя кратък технологичен монопол, чрез който дойдоха на власт и който е единственият начин да се задържат в парламента.

Не във властта. Тази разюздана банда лунатици приключи с властта.

Дотук. Може и по-луди да дойдат на тяхно място - такава е тенденцията от десетилетия: надолу - но тези са дотук. И затова не те са вече интересните. Интересното е какво ще стане с пръстена, който изгубиха поради своето собствено налудно поведение.

Почитаемата циркова трупа на г-н Кирил Петков прилича на колективен Ам-Гъл, чийто изгубен пръстен е намерен и прибран от случайно минаващ практичен хобит.

И сега реват и си късат ризите - къде си, май прешъс?! Няма го, открадна ни го гадният хобит!

А всъщност техният машинен "май прешъс" всъщност си стои точно там, където си беше - никой не им го е откраднал. Стои си.

Отнет им е обаче монополът. Машинният "май прешъс" работи само тогава, когато няма и друг работещ заедно с него инструмент за гласуване.

Само че класикът Гутенберг няма намерение толкова бързо да се предава на истерика Зукърбърг. Реалното все още няма намерение да се размие във виртуалното.

Германия, Холандия и още една камара западноевропейски страни - любимите примери на Ам-Гъл - отдавна захвърлиха теорията и практиката на гласуването с машини.

За тези примери обаче груповият Ам-Гъл мълчи като г-н президента за Кирчо. Когато г-н президентът каже кой му доведе Кирчовците, тогава и Ам-Гъл ще кажат, че България е единствената европейска страна с монополно машинно гласуване.

А пък то тайни няма - второто е факт, първото е публична тайна. Повече публична, отколкото тайна.

Само една загадка остава на българския политически хоризонт - кога г-н Борисов ще разбере, че да унижава народни/те си/ представители нищо добро на никого не носи.

Разпоредил бил /ах, разпоредил бил!/ на депутатите от ГЕРБ да оттеглят нещо си от гласуваните промени в Изборния кодекс.

И депутатите - ах, че как иначе! - веднага рапортуват как ще изпълнят волята на г-н Борисов. Който е отказал да стане депутат, защото работата в парламента му пречи на футбола.

Извинявайте, ама такъв примитивизъм е подигравка с парламентаризма.

Парламентаризъм и примитивизъм не са синоними, обаче у нас насила ги правят такива.

Как пък г-н Доган нито веднъж не излезе да се направи на велик, като изкомандва депутатите /си/.

Как не излезе нито веднъж да им "разпореди"?

Защото не ги командва и не им разпорежда ли? Не, разбира се. Просто защото няма нужда от демонстративна фатмащина. Честно казано, не ми е ясно как депутатите от ГЕРБ търпят такова публично унижение, и то от самото начало досега.

Те са лошите и тъпите, а г-н Борисов е добрият и умният. Елементарна игра с публиката. Много жалко, ако това е нивото.

Именно това системно унижение изобщо на Народното събрание като институция хлъзга България надолу към пропастта. Хлъзга я надолу към края на националната държава - защото националната държава се крепи на национални институции, а не андрешковски номера.

Личното оцеляване на лидерите на двата блъскащи се вектора - г-н Борисов и г-н Петков - ще дърпа надолу техните партии/общности, а двамата заедно ще дърпат България надолу.

Следващият епизод щял да бъде протести на груповия Ам-Гъл срещу хартиената бюлетина, олѐ!

Депутатът г-н Петров ще танцува фламенко с гневна физиономия, за което депутатът г-н Христо Иванов ще има грижата това да се свали от сайта на Дарик радио.

За сведение на тези недоучили троцкисти от трупата "Ам-Гъл", и тая работа приключи. Омръзна им на хората този цирк. Предстои им дълго и тъжно сбогуване с илюзиите си за дълговечност във властта.

Или както казва един герой от "Кръстникът-3" - "Властта убива тези, които я нямат". Защото преди това са се подигравали с властта, когато са я имали. Това, което направиха Ам-Гъловците.

За тях вероятно би било интересно да знаят какъв е политическият край на Лев Троцки.

Когато разбрал, че е изгубил битката във властта - Йосиф Джугашвили неочаквано добре бил подредил свои хора в партийния апарат, докато Троцки изнасял речи - пламенният оратор решил да действа.

Как да действа? Не знаел какво да прави.

Но не се чудил дълго.

Човек, когато не знае какво да прави, тогава прави това, което знае.

Троцки излязъл и тръгнал по улиците, по площадите и викал силно и призивно, горещо риторичен и въздействащ.

Но вече нямало на кого да въздейства.

Никой не искал да го чуе, хората били уморени.

Перманентната революция е кауза пердута, драги Ам-гъловци.

Това ви предстои да осъзнаете.

Колкото и офисни сенки да планирате да докарате на площада, ще се уверите, че даже и сенките са вече уморени.

А на всички нас ни предстои да разберем, че зад битката на процедурите и технологиите всъщност се крие пустинята на управленската безидейност.

Хартиената бюлетина трябва да я има, това е сигурно. И - мое мнение - машините напълно трябва да отидат в нищото, откъдето и дойдоха. Изобщо няма нужда от тях. Но няма да отида да протестирам заради това, че ги има. Ако достатъчно голям брой хора държи на тях - нека ги има. Само мир да има.

Ама те не щат мир да има, искат монопол да имат.

И то при положение, че - на всичкото отгоре - спорът за изборните технологии не може да реши проблема с дефицита на градивни политически и управленски идеи у нас.

И най-големият проблем на този проблем е, че все още не се разпознава като проблем.

Което все пак е по-добре от варианта "вече" да не се разпознава като проблем.
 
Ако "все още" не бива осъзнаван като проблем, тогава има надежда някой ден да бъде осъзнат.

Нека останем оптимисти.

Три кратки бележки:

1. Цитатът "и затова е този вик към облаците..." е на Димитър Василев, текст на песента "Молитва за дъжд" на Диана Експрес, музика Митко Щерев, класика.

2. Ам-Гъл е герой от "Властелинът на пръстените", не че вярвам някой да не знае за него, но хора има всякакви. А изразът "май прешъс" е мантрата на неговата обсебеност от този пръстен на властта.

3. Героят от "Кръстникът-3" се казва Кало и е изпратен от дон Майкъл Корлеоне да убие един лош, което и прави. Иначе думите са на дон Майкъл. А верният Кало заплаща с живота си.

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1