• Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите

  СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В LEADERS OF INFLUENCE AWARDS ДО 1 ДЕКЕМВРИ 2023 - 30% с Промо код: NEWS30.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас са иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.Само тази седмица можете да
 • Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа

  ФранцияЕлзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дюл’Ес или Гара Изток в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на френската област Елзас. В него участват около 15 местни производители, дошли специално, за
 • Световен ден за борба с диабета

  ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ • С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и
 • Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство

  По време на 42-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО бе подписано Споразумение за продължаване на дейността на Регионален Център София – ЮНЕСКО. Центърът се управлява изцяло от български екип и е един от 8-те в света Категория 2, чиято мисия е опазването на нематериалното културно наследство на човечеството. Mинистърът на
 • 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света

  18 сътрудничещи лекари от Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, сертифицирана с World's Best Hospitals, класирани сред „2% от най-цитираните учени в света“ за 2023 г., според класацията публикувана наскоро от Станфордския университет и издателство Elsevier. Сътрудничещите лекари в болницата WPK са с постоянно присъствие в годишната
 • Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят

  На 11 ноември в София предстои едно от най-значимите събития в сферата на благотворителността. Това е 18-тият Годишен благотворителен бал на фондация "Сийдър", който се организира в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. През юли събитието спечели отличие на годишните награди на B2B media. Тази есен балът
 • За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023

  Кандидатстването започна и организаторите от b2b Media очакват лидерските заявки през целия месец ноември.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас ще бъдат иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.
 • Месец на мъжкото здраве в болница Вита

  Позната ли Ви е традицията мъжете да си пускат мустаци в началото на зимата, но не защото търсят промяна, а за да подкрепят световна кауза, посветена на мъжкото здраве?„Мовембър“ (игра на думи, комбинация от първата сричка на думата „мустаци“ (moustache) и месец ноември на английски език) е движение, което се
 • 1 Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите
 • 2 Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа
 • 3 Световен ден за борба с диабета
 • 4 Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство
 • 5 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света
 • 6 Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят
 • 7 За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023
 • 8 Месец на мъжкото здраве в болница Вита
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

2020: Война в Армения. (Азербайджан побеждава) 2021: Война в Афганистан. (Талибаните превземат страната) 2022: Война в Украйна. (Продължава) 2023: пак Война в Армения. (Нагорни Карабах пада)

Колко дребни са дребните престъпления у нас?

Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави: В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити.

Болестта не е в неравенството, а в егалитаризмът или уеднаквяването

Преди десетина години Владимир Буковски нарече политкоректността "нова, по-злобна форма на марксизма". Става все по-прав. След краха на нацизма политическият спектър на света се измести наляво, писа той, и донякъде

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Дискусия за еврото или чиста пропаганда
Ето как протече т.нар. дискусионeн форум „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ).

1. Дискусия нямаше. Няколко платени апологети бяха докарани от Хърватия, за да ни убеждават колко им е хубаво на хърватите и колко се радват, че са приели еврото, защото видите ли, вече 4 месеца инфлацията била ниска.

Със същия успех можете на третия ден след интимен контакт с другия пол без използване на предпазни средства да кажете - "видя ли, че не си бременна" .

2. Членът на УС на БНБ Илия Лингорски надълго и нашироко ни обясни колко ще ни е хубаво, когато влезем в еврозоната, цитира някакъв анализ на някакъв Съвет за социално сътрудничество, но не обели и дума за собствния анализ на специалистите на БНБ, че всъщност изгоди от влизането ни НЯМА! Независимо, че изрично го попитах. Започна да носи вода от сто кладенеца, но не отговори защо няма анализ, поръчан с решение на МС от май 2021.

3. От Загреб беше включен представителя на ЕК, да наговори куп неверни икономически показатели, но то е така, когато няма кой да ти опонира. Всякакви лъжи минават.

4. Единствено Румен Гечев им каза много неприятни и аргументирани икономически истини, но понеже го направи твърде дипломатично, а и бързаше за друг ангажимент, цялото му изказване беше неглижирано.
 
5. "Специалният гост" Дан Шомон – "бизнес и политически консултант, ръководил кампанията на президента Барак Обама" наговори камара врели некипели, но най-същественото е, че на няколко пъти при включвания обясняваше как непременно до седмица трябва да имаме правителство.

Явно Посолството, с което се консултират нашите политици, са му дали ясни инструкции да ни набива канчетата, докато го разберат.

6. Въпреки, че събитието беше организирано от ССИ, явно беше платено от онзи бюджет от 10 милиона за пропагандна кампания, за отказ от национален суверенитет.

Всички говорители в един глас се кълняха в еврото и ЕС. Учудвам се, че ми дадоха думата да задам въпрос, защото на Любомир Христов, бивш главен икономист на БНБ и наш представител в Световната банка.

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • 1