• Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите

  СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В LEADERS OF INFLUENCE AWARDS ДО 1 ДЕКЕМВРИ 2023 - 30% с Промо код: NEWS30.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас са иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.Само тази седмица можете да
 • Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа

  ФранцияЕлзаският коледен базар (Alsatian Christmas market) в Париж е идеалният избор за всички любители на храната. Разположен пред Гар дюл’Ес или Гара Изток в 10-ти район на Париж, Елзаският коледен базар е празник на кулинарното наследство на френската област Елзас. В него участват около 15 местни производители, дошли специално, за
 • Световен ден за борба с диабета

  ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ • С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и
 • Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство

  По време на 42-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО бе подписано Споразумение за продължаване на дейността на Регионален Център София – ЮНЕСКО. Центърът се управлява изцяло от български екип и е един от 8-те в света Категория 2, чиято мисия е опазването на нематериалното културно наследство на човечеството. Mинистърът на
 • 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света

  18 сътрудничещи лекари от Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, сертифицирана с World's Best Hospitals, класирани сред „2% от най-цитираните учени в света“ за 2023 г., според класацията публикувана наскоро от Станфордския университет и издателство Elsevier. Сътрудничещите лекари в болницата WPK са с постоянно присъствие в годишната
 • Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят

  На 11 ноември в София предстои едно от най-значимите събития в сферата на благотворителността. Това е 18-тият Годишен благотворителен бал на фондация "Сийдър", който се организира в подкрепа на деца и млади хора в неравностойно положение. През юли събитието спечели отличие на годишните награди на B2B media. Тази есен балът
 • За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023

  Кандидатстването започна и организаторите от b2b Media очакват лидерските заявки през целия месец ноември.Най-новото предизвикателство към бизнеса и лидерите на мнение у нас ще бъдат иновативните награди Leaders of Influence Awards 2023, които ще се проведат на 14 декември 2023 година в София.
 • Месец на мъжкото здраве в болница Вита

  Позната ли Ви е традицията мъжете да си пускат мустаци в началото на зимата, но не защото търсят промяна, а за да подкрепят световна кауза, посветена на мъжкото здраве?„Мовембър“ (игра на думи, комбинация от първата сричка на думата „мустаци“ (moustache) и месец ноември на английски език) е движение, което се
 • 1 Leaders of Influence Awards 2023 предизвикват бизнеса и организациите
 • 2 Топ 5 на най-красивите коледни базари в Европа
 • 3 Световен ден за борба с диабета
 • 4 Юнеско отново избра България като център за опaзване на живото наследство
 • 5 18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света
 • 6 Създаваме възможности децата със сериозни травми да се осмелят да мечтаят
 • 7 За първи път се провеждат Leaders of Influence Awards 2023
 • 8 Месец на мъжкото здраве в болница Вита
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

2020: Война в Армения. (Азербайджан побеждава) 2021: Война в Афганистан. (Талибаните превземат страната) 2022: Война в Украйна. (Продължава) 2023: пак Война в Армения. (Нагорни Карабах пада)

Колко дребни са дребните престъпления у нас?

Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави: В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити.

Болестта не е в неравенството, а в егалитаризмът или уеднаквяването

Преди десетина години Владимир Буковски нарече политкоректността "нова, по-злобна форма на марксизма". Става все по-прав. След краха на нацизма политическият спектър на света се измести наляво, писа той, и донякъде

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Колко дребни са дребните престъпления у нас?
Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави:

В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити. От всички граждани, на които е наредено да се подчинят на полицейска заповед, 15% не се подчиняват и претърпяват някакви здравни или необратими последствия.

Във Франция за година застреляните от полиция са 37

В Нидерландия полицията е убила 24 човека

В Германия убитите от полицията са 11

В Белгия са трима

За сведение, само за една година в Щатите са разстреляни 49 хиляди души - 49 000! Тоест 44 пъти повече са жертвите на саморазправа, отколкото е прякото действие на полицията.
 
Хайде сега някой да опита да преброи убийствата в България само от началото на тази година - разчленени тела, бивши съпруги в багажници, убити приятели за малко пари, убити приятели за много пари, разстреляни съседи, мъж застрелва жена си и дъщеря си и се самоубива; мъж-рецидивист с оръжие се барикадира и разиграва полицията с часове (това от днес); на 10 септември пастир е убит за 60 лева; жена уби майка си и баба си; убиха баба в плевенско село за 20 лева.
 
Това е само част от нашите новини, хора! Ежедневието ни! Тук не вкарвам смъртта по пътищата, убийствата на пешеходни пътеки, убийствата от пияни водачи. Те са на отделна сметка.

Забележете обаче: либералите късат ризи със зъби, защото пълнолетен рецидивист, който с аверите си е нападал жени и ги е докарвал до безпомощно състояние и реално е можел да убие всяка от тях, след като е заявил, че е въоръжен с пистолет, е бил прострелян докато бяга от полицията. Не застрелян от упор, а докато за пореден път е искал да се измъкне, защото неговият живот е това: да напада слаби с желяна тръба и да ги обира, независимо колко ще отмъкне.

Нелепа е жалейката, че е прострелян в гръб. А как да стане - той да тича заднешком, за да се гледа очи в очи с полицая? Или полицаят да го надбяга, да застане насреща, да си изрече всичките думички, бум-бум двата предупредителни изстрела и тогава да стреля?
 
Днес позната рече: "Да започнем да гърмим всички дребни престъпници ли?"
 
Това силно ми напомня на първоначалната оценка за претърпените вреди от Дебора: Щом няма да умре от раните си, съшити с 400 шева, значи е с лека телесна повреда.

Та щом на ударената с метална тръба по главата и душена с кабела на слушалките й жена са взели САМО 20 лева и някакви лични вещи, това е МАЛКО престъпление.

Който някога е бил жертва на посегателство, включително обир на дома си, този човек знае колко месеци са необходими, за да се съвземе, а някои страхове си остават завинаги. Кой знае защо, това изобщо не се счита за щета и ограбване на част от живота на истинските жертви. Нали са живи тези жени, да не му мислат - кво па толко!

Нито един либерал не помисли за този миг: вървиш по улицата и усещаш опасността, надушваш я, завладява те, гърлото ти се схваща, искаш нещо да те е спряло преди само 20 минути и да не си там, да не се случва, да не е истина. Как звучат трима млади, яки мъже, които грам не се интересуват от чуждия живот? И после следва удар в гръб, жесток удар. Унижение, страх, паника, болка, ужас - в този миг жертвата не знае дали няма да бъде убита, особено като започнат да я душат с кабел. Ама и това НЕ Е ВАЖНО, това НЕ Е ТЕМА на нито един защитник на престъпника, бягащ от полицай.

Уважаеми либерали, на всеки от вас либерализмът рязко свършва, когато се окаже, че сте от страната на жертвите. Само се молете да не се налага полицай да ви защити с оръжие, защото следващия път може изобщо и да не се затича. Защо да го прави, като ще му обясните, че сте "малка" жертва и не си струвате усилието?

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • 1