• Наближава ново издание на международния форум “Битката за талантите”

  Най-добрите работодатели ще представят своите стратегии за Employer Branding на събитието, организирано от b2b Media. Международни участници, две проучвания и звезден екип от говорители се включват в шестото издание на форума, което ще се проведе на 13 декември в София. Динамична прорама и разнообразие от теми са предвидени в програмата
 • Безопасно и приятно пътуване за вашите домашни любимци и животни

  Как да организираме превоза им при пътувания на по-далечни дестинации? Докато пътуват, едно от основните притеснения на собствениците на домашни любимци е как да организират и техния транспорт. Ако дестинацията е сравнително близо, кучета, котки или други малки животни могат да бъдат превозени с кола. Но когато става въпрос за
 • За Black Friday 2022 брандът Mercusys предлага страхотни отстъпки на множество продукти от своето портфолио

  Mercusys, компания, специализирана в предлагането на ключови мрежови устройства и аксесоари с цел осигуряване на отлична интернет връзка анонсира Black Friday отстъпки на гамата си високопроизводително оборудване. Моделите ще се предлагат за продажба на намалени цени и клиентите на марката да могат да се възползват от оборудване с висока производителност
 • На 17-и ноември отбелязваме Международния ден за борба с рака на панкреаса

  Ранната диагностика може да спаси живот По традиция всяка година третият четвъртък от месец ноември се посвещава на Международния ден за борба с рака на панкреаса. Тази година датата е 17-и ноември, а лилавата панделка е приета като символ на деня и знак на подкрепа за болните с рак на панкреаса.
 • Чънки моделите правят своя дебют на модната сцена и този сезон

  Нежни силуети срещат груби подметки в успешна комбинация от женственост и сила   Когато говорим за мода, страстта на дамите минава през...обувките! Подходящият чифт има способността да трансформира всяка визия в нещо неустоимо и незабравимо. Този сезон модната сцена доминират ботите във всичките си разновидности – челси боти, чънки модели, боти
 • В Стара Загора започва национално турне за представяне на книгата „Промяната“

  Книгата на Краси Ангелова разказва за личната трансформация на автора, чрез разбиране значението на персоналния опит и вярвания за определяне на мислите и емоциите ни   На 19-ти октомври в Стара Загора ще се проведе първото събитие от националното турне на Краси Ангелова за представяне на книгата „Промяната“. В програмата
 • Детелина Смилкова влиза в Икономическия и социален съвет

  Управителният съвет на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) избра своя председател Детелина Смилкова за представител на организацията в Икономическия и социален съвет (ИСС) на Република България.
 • Бела Хадид x ABOUT YOU: Онлайн магазинът за мода пуска нова съвместна колекция

  На 10 октомври 2022, ABOUT YOU представи ексклузивната си колекция със супермодела и предприемач Бела Хадид. Вдъхновена от отличителните стилове на 90-те и началото на 2000-те, есенно-зимната колекция включва 64 модни предложения и всички те носят уникалния почерк на Бела. Резултатът: дизайн, който съчетава перфектния баланс между класически и бунтарски
 • 1 Наближава ново издание на международния форум “Битката за талантите”
 • 2 Безопасно и приятно пътуване за вашите домашни любимци и животни
 • 3 За Black Friday 2022 брандът Mercusys предлага страхотни отстъпки на множество продукти от своето портфолио
 • 4 На 17-и ноември отбелязваме Международния ден за борба с рака на панкреаса
 • 5 Чънки моделите правят своя дебют на модната сцена и този сезон
 • 6 В Стара Загора започва национално турне за представяне на книгата „Промяната“
 • 7 Детелина Смилкова влиза в Икономическия и социален съвет
 • 8 Бела Хадид x ABOUT YOU: Онлайн магазинът за мода пуска нова съвместна колекция
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Колективен Ам-Гъл страда за машинния "Май Прешъс"

Спрях да се чудя защо горещо подкрепящите третия пол изпадат в ужас от втория начин на гласуване. Който всъщност е първият, понеже става думаза хартиената бюлетина. Защо е целият "този

Защо критикувам политиката на Запада?

Винаги ми е било странно, когато някой подметне «Ти нали живееш в Лондон, защо критикуваш политиката на Запада?» Странно ми е, защото тези хора не разбират няколко очевидни факта: - Аз

Прах и комсомолщина във финансите

България (заради валутния борд) е едно от последните места с реално независима централна банка. (Какъв парадокс - бордът те прави независим. Ограничението е сила.)

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

В кои държави е най-лесно стартирането на бизнес

Ако искате да откриете мястото в света, където с най-малко бюрократични и административни пречки ще започнете свое бизнсе начинание, тогава е наложително да следите класацията на международната консултантска компания TMF Group.

Организацията публикува наскоро своя най-нов доклад, наречен Global Benchmark Complexity Index Report, в който подрежда държавите в света според това, къде процедурата е най-улеснена, а регулаторните и бюрократичните изисквания са най-леки.

Сред критериите за подреждането влизат също така законовите изисквания, икономическите и политическите събития, както и рисковете за кибер сигурността.

Ето и Топ 10 в класацията:

10. Нова Зеландия

Да се започне бизнес тук обичайно отнема по-малко от ден, докато средно за ОИСР това време е 9 работни дни, по данни на Световната банка.

9. Барбадос

Познат повече с плажовете си и кристални води, Барбадос се опитва да се препозиционира като център на международна валутна търговия.

8. Великобритания

Обединеното кралство има уникална позиция, защото е в ЕС, но не и в еврозоната. Лондон е водещ световен пазар и привлича чуждестранни компании като никой друг град в света.

7. Гърнзи

Този малък остров в Ламанша технически е „коронно владение”, но не е част от Обединеното кралство. Той отдавна се е утвърдил скато сигурен пристан за международни компании, без данъци върху доходите, продажбите и капиталовите печалби.

6. Австралия

Като много бивши британски колонии, Австралия също работи по  англосаксонското право. В последните 10 години страната има привлекателни вносни мита, а също предприе намаление на корпоративните данъци до едно от най-ниските нива в ОИСР.

5. Пуерто Рико

Тук действат американски закони относно защитата на собствеността, но накои дейности се ползват от преференциални данъчни ставки между 0 и 1 процент.

4. Бонер

Карибският остров Бонер (Bonaire) е холандска задокеанска територия. През 2001 г. преразгледа данъчния си режим, с цел да се раздели с образа на данъчен рай, но въпреки това много компании все още се възползват от офшорните данъчни нива и преференции.

3. Ирландия

Страната е предпочитана от европейските инвеститори, главно заради ниските си данъци. Технологични компании като Google, Facebook и PayPal имат европейски седалища в Дъблин, където комплексният данък печалба е 25%, при средно 41% за ОИСР.

2. Хонконг

Хонконг също има специален статут, тъй като е част от Китай, но има собствено законодателство, регулации и данъчна политика. Страната е номер едно в света по процедури за издаване на строителни разрешителни, по данни на Световната банка.

1. Остров Джърси
 
Най-големият остров в Британския канал, още едно владение на короната, е данъчен рай номер 1. Нулев ДДС и нулев данък печалба привличат международните компании тук, а 80% от местната икономика се формира от офшорния финансов сектор.

Източник: BusinessInsider

Новини

 • 1

Анализи

 • Изчезващата държава България

  Към 2021-ва година страната ни е била на 36-то място на света по богатство на населението.

  Същевременно сме номер 1 от общо 200 държави по

 • Чий идол е Че Гевара?

  На 9 октомври 1967 година ЦРУ премахна Че Гевара в Боливия. Тази личност преди години ме интересуваше, защото изследвах злото, което беше Гевара, родено от 

 • Хайде да се вземем в ръце

  Напоследък все по-често и неволно си задавам следните въпроси:

  - Ако в двора ми имаше находище на ценни метали, бих ли дал на някой чужденец да

 • Подкрепяме ли “саможертвата”?

  Европейската комисия предлага маоистко-комунистически мерки в икономиката – таван на цените на природния газ и електроенергията, изземване на „свръхпечалби“ (такъв термин е малоумщина в свободната икономика)

 • Какви сигнали дава новият Британски кабинет?

  Наследничката на Борис Джонсън не е по-различна от него.

  Министърът на финансите е ултралиберален икономист.

  Родословието му е от Гана.

 • Нищо хубаво не следва от вдигане на данъците

  Нищо хубаво няма да видим, ако вместо финансова дисциплина при външно влошаване на стопанската конюнктура се разпищолим и заложим на вдигане на данъци и осигуровки

 • 1