• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн
През 21-ви век онлайн светът може значително да увеличи ефекта от и без това силните призиви за протести и бунтове и точно това се случи с антиправителствените стачки във Facebook и традиционните медии.

От началото на юли протестиращите в България започнаха да оказват съпротива спрямо правителството, като излязоха по улиците на София (и няколко други града).

Компанията за текстови и медийни анализи Neticle разследва този процес в онлайн пространството, набладавйки българската интернет мрежа през последните три месеца, за да открие как драматичните събития се отразяват в статии и социални медии.

 

Използвани са три ключови думи за мониторинг: предсрочни избори, антиправителствен протест и оставка или #Оставка, която се превърна в основния лозунг на българските протестиращи в страната и по света.

Тези ключовите думи постигат изключителен дневен брой споменавания (до 12 хиляди), особено през юли, но цифрите са значителни и през август, а след това от септември числата започват да намаляват.

Оставка е думата в центъра на онлайн разговора, която събира почти четвърт милион споменавания през последните три месеца. Имайте предвид, че това са цифрите само от България, а броят в световен мащаб би бил още по-голям, тъй като знаем, че много българи, живеещи в чужбина, също изразиха мнението си.

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн

По-голямата част от споменаванията са с негативни настроения и най0силната емоция в тях е страх (последван от надежда, със значително по-малко споменавания).

Най-важните разговори - освен искане за оставка на правителството - се въртят около действията на прокурорите и изборите. В

ажно е да се отбележи темата за затвора / лишаването от свобода също попада в топ списъка, която показва, че много хора дори не биха били доволни от оставката, те настояват за затвор за цялото правителство.

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн

Българските потребители на интернет са активно ангажирани в разговора, което ясно се вижда в големия брой взаимодействия (харесвания, коментари и споделяния) с публикациите по темата.

В продължение на няколко дни през разглеждания период взаимодействията увеличават с между 50 и 95 хиляди на ден. Най-ангажиращите автори включват политици (Мая Манолова), граждански сдружения (БОЕЦ), новинарски компании и политически партии (Да, България).

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн

Президентът на България Румен Радев е четвъртият в списъка на най-споменаваните автори, като три от петте най-ангажиращи публикации са публикувани на страницата му във Facebook:

Той заявява, че това „не е личен конфликт, а сблъсък на хората с мафиотското правителство“ (12 септември) - Реч реч по повод Деня на София (17 септември), обявяване на ветото на измененията в Изборния кодекс (28 септември).

Другите две публикации в топ списъка са:

  • Изявление на българския телевизионер и музикант Слави Трифонов, в което се говори за това как "тази власт се грижи само за собственото си оцеляване", а не и за гражданите (13 юли)

● петчасово излъчване на протестите на страницата на журналиста Иво Бойков (22 септември).

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн

Както се вижда от данните за ангажираността Facebook е най-важната платформа в онлайн разговора, достигайки почти 60% от споменаванията, съдържащи #Оставка, но също и значителна част от другите две ключови думи. Втората по важност платформа са статиите / новинарските сайтове, с 20-50%. Останалите платформи по същество са незначителни, например Twitter има едва около 1%, въпреки че е много важен за българските емигранти и протестиращи в чужбина.

Не бихте могли да пропуснете темата, ако някога сте били онлайн

И накрая, струва си да разгледаме потенциалния обхват на публикациите, съдържащи тези ключови думи: той е бил над 10 (понякога 20) милиона на ден за целия юли, което е изключително високо ниво, особено като се има предвид, че населението на България е 7 милиона. Ако сте отваряли социалните медии или новинарските сайтове през това време, просто няма начин да сте пропуснали темата за протестите.

На 16 октомври беше 100-ият ден от протестите, когато по улиците на София се проведе поредният национален бунт. Събитието имаше огромен онлайн отзвук: публикациите и статиите, в които се споменава Оставка, имат потенциален обхват от над 17 милиона, а „Антипротест“ надминават 5.2 милиона.

Ето как изглеждаха сто дни протести в България онлайн

 

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1