• 1 Найден Костадинов ще оглави данъчните и правни услуги на EY за Югоизточна Европа
 • 2 Поглед към новите правила в света на финансите след пандемията
 • 3 Броят на работните часове седмично се е увеличил по време на пандемията
 • 4 Насоки към работодателите във връзка с COVID-19 на работното място
 • 5 Филип Купфер – новият търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България
 • 6 Наемите на офиси: стремеж към растеж и адаптация
 • 7 Като мама: разширените вени понякога са наследствени
 • 8 Кофас: Регионът на ЦИЕ бележи по-бърз темп на икономическо възстановяване
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

За новата партия на Петков и Василев

Няколко първи впечатления за партията на Кирил Петков и Асен Василев. Презентацията не изглежда вдъхновяваща въобще. "Промяната продължава" е възможно най-клишираното и изпразнено от смисъл име (което ще се съкращава

Ползите от ваксинацията

Данни за ваксинирани с две дози:1. Малта - 90%2. Португалия - 82,4%3. Великобритания - 78,7%4. Израел - 63% + 20% с три дози5. България - 20%

Тръмп избиваше терористите, Байдън изпълнява заповедите им

Байдън през април обяви, че ще изтегли всичките около 2500 америщански войници от Афганистан до края на август т.г.   Талибаните любезно уведомени, незабавно започнаха да завземат страната - през април, май,

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни
С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато.

Как стана така, че чакаме с нетърпение да се върнем там, откъде все ни се искаше да избягаме преди година?

COVID донесе промени - не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса.
 
Заради идеите, не заради задачите

Човек може да върши рутинните си задължения от всяко място, на което има компютър и интернет. Но работата от вкъщи ясно показа, че в дните си имаме не само рутинни задължения, но и много моменти, в които имаме нужда от жива комуникация, за да сме по-креативни, по-продуктивни, по-сплотени и оттам - по-резултатни.

Офисите занапред ще подкрепят точно тази част от работата - екипната. Ще се обособяват много повече пространства, улесняващи събиранията в малки групи и срещи на екипите.

В SAC се изкачват още едно стъпало нагоре - създават общи пространства за общуване не само между колеги от една от фирма, но и от различни компании-обитатели на офис сградата.

“Името на проекта е Flex-R и представлява трансформация на зимната градина на сграда А2 в пространство за гъвкава работна среда.

Пространството е уникално само по себе си – 300 кв м и с височина 15,5 м. Създава чувство за простор и чувство за природа. Ще запазим една част от озеленяването на зимната градина, но ще разположим и работни пространства с удобни мебели.

Така хората ще се чувстват така, сякаш работят сред природата, но със силен интернет и всички останали офис удобства”, разказва маркетинг-мениджърът на комплекса Мария Тантилова.
 
Заради чувството за общност

Офисът е домът на компанията, в която работим. Когато сме там, се настройваме на честотите на споделените мисия, визия и цели, което ни помага да сме по-креативни, продуктивни и добавящи стойност.

Работата в офис е от ключово значение и за новите служители, които трябва да се впишат в средата, начинът на работа и екипа. Това в онлайн среда е почти невъзможно да се случи.

Само когато са водени от обща цел и се възползват от силата на споделената креативност, отделните хора могат да дадат най-доброто от себе си.

В тази посока ще се трансформират и офис-сградите, които държат да провокират/осигурят среда за най-доброто преживяване на наемателите си.
 
Заради удобствата

“Нашите наематели посочват, че сред причините им за избор на една или друга офис сграда са най-вече предлаганите удобства - поддръжка на общите части, зелени площи, допълнителни услуги (кафенета, магазини, места за хранене)”, споделя още Мария.

В SAC съчетаваме в едно всички желания на компаниите, които се грижат за служителите си - достъпно е лесно, работните пространства могат да се организират според нуждите на компанията и служителите, и има къде човек да спортува и да се разхожда на чист въздух.

Оттук нататък пътят е ясен - офисите ще вземат най-доброто от дома, но ще продължат да са предпочитано място за работа, срещи и фокусирана работа.
 
Sofia Airport Center e  част от портфолиото на фонд II на Revetas. По целия свят инвестициите на фонда, се стремят да осигуряват здравословна вътрешна среда за своите наематели, да минимизират потреблението на ресурси и емисиите на парникови газове, да намаляват  количеството отпадъци, които не се рециклират, и да намаляват  оперативните разходи.

Sofia Airport Center е един от първите  офис проекти в София, който инвестира значително в цялостното развитие на бизнес парка, за да отговори адекватно на следпандемичните изисквания на своите наематели. Инвестиционният проект е с работно заглавие “The Flex-R lounge” и е първа фаза от цялостната стратегия за реновиране и  подобряване на общите части в комплекса - “Re: Share by Revetas”.

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • Не сме ние лудите, светът е полудял

  Предстои въпросът: колко бежанци България трябва да поеме в солидарност с другите членки на Европейския съюз?

  Нито един.

  Безспорно се развива голяма драма в Кабул.

 • Най-големият враг на Европа

  Внезапното, свекавично излизане на американците от Афганистан остави напълно разтворени кулисите и ярко осветена мрачната дотогава част зад тях. И ако за действията на самите

 • Мразите ни, защото сме свободни хора

  Знаете ли, че „Вирус“ на латински означава „Отрова“. И знаете ли, че никой не е защитен от изпиването на тази отрова, само че има хора,

 • Боеспособността на афганистанската армия

  От 2001 г. Националната армия на Афганистан е получила 86 млрд. долара директна помощ, отделно от националния бюджет на страната. Според световните класации тя беше

 • Но защо Тръмп не е президент?

  Байдън и хората му са изцяло отговорни за огромния, исторически провал в Афганистан.

  В края на 2011 Обама и Байдън изтеглиха американските войски от Ирак

 • ВОСЪК

  Преди години възрастни хора разказваха за радиоапаратите у нас през Втората световна война /още не е имало телевизия/. Агенти на полицията минавали по къщите и

 • 1