• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни
С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато.

Как стана така, че чакаме с нетърпение да се върнем там, откъде все ни се искаше да избягаме преди година?

COVID донесе промени - не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса.
 
Заради идеите, не заради задачите

Човек може да върши рутинните си задължения от всяко място, на което има компютър и интернет. Но работата от вкъщи ясно показа, че в дните си имаме не само рутинни задължения, но и много моменти, в които имаме нужда от жива комуникация, за да сме по-креативни, по-продуктивни, по-сплотени и оттам - по-резултатни.

Офисите занапред ще подкрепят точно тази част от работата - екипната. Ще се обособяват много повече пространства, улесняващи събиранията в малки групи и срещи на екипите.

В SAC се изкачват още едно стъпало нагоре - създават общи пространства за общуване не само между колеги от една от фирма, но и от различни компании-обитатели на офис сградата.

“Името на проекта е Flex-R и представлява трансформация на зимната градина на сграда А2 в пространство за гъвкава работна среда.

Пространството е уникално само по себе си – 300 кв м и с височина 15,5 м. Създава чувство за простор и чувство за природа. Ще запазим една част от озеленяването на зимната градина, но ще разположим и работни пространства с удобни мебели.

Така хората ще се чувстват така, сякаш работят сред природата, но със силен интернет и всички останали офис удобства”, разказва маркетинг-мениджърът на комплекса Мария Тантилова.
 
Заради чувството за общност

Офисът е домът на компанията, в която работим. Когато сме там, се настройваме на честотите на споделените мисия, визия и цели, което ни помага да сме по-креативни, продуктивни и добавящи стойност.

Работата в офис е от ключово значение и за новите служители, които трябва да се впишат в средата, начинът на работа и екипа. Това в онлайн среда е почти невъзможно да се случи.

Само когато са водени от обща цел и се възползват от силата на споделената креативност, отделните хора могат да дадат най-доброто от себе си.

В тази посока ще се трансформират и офис-сградите, които държат да провокират/осигурят среда за най-доброто преживяване на наемателите си.
 
Заради удобствата

“Нашите наематели посочват, че сред причините им за избор на една или друга офис сграда са най-вече предлаганите удобства - поддръжка на общите части, зелени площи, допълнителни услуги (кафенета, магазини, места за хранене)”, споделя още Мария.

В SAC съчетаваме в едно всички желания на компаниите, които се грижат за служителите си - достъпно е лесно, работните пространства могат да се организират според нуждите на компанията и служителите, и има къде човек да спортува и да се разхожда на чист въздух.

Оттук нататък пътят е ясен - офисите ще вземат най-доброто от дома, но ще продължат да са предпочитано място за работа, срещи и фокусирана работа.
 
Sofia Airport Center e  част от портфолиото на фонд II на Revetas. По целия свят инвестициите на фонда, се стремят да осигуряват здравословна вътрешна среда за своите наематели, да минимизират потреблението на ресурси и емисиите на парникови газове, да намаляват  количеството отпадъци, които не се рециклират, и да намаляват  оперативните разходи.

Sofia Airport Center е един от първите  офис проекти в София, който инвестира значително в цялостното развитие на бизнес парка, за да отговори адекватно на следпандемичните изисквания на своите наематели. Инвестиционният проект е с работно заглавие “The Flex-R lounge” и е първа фаза от цялостната стратегия за реновиране и  подобряване на общите части в комплекса - “Re: Share by Revetas”.

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1