• 1 Кофас ЦИЕ: нарастващите цени на суровините намаляват маржовете и засягат инфлацията
 • 2 Звезден екип от говорители в петото издание на “Битката за талантите”
 • 3 Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 • 4 Как се изменят възнагражденията в различните сектори в България?
 • 5 Работодателите нямат право да задължат служителите си да се ваксинират
 • 6 Лидерът по киберзащита Acronis назначава Paul Maritz за председател на борда на директорите
 • 7 Класацията SEE TOP 100 за 2020 г. показва умерен спад в продажбите на най-големите компании в Югоизточна Европа, Dacia остава начело
 • 8 След изкуственото задържане идва ръст на несъстоятелностите у нас и по света
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Кой победи на изборите

Едно от класическите и неписани правила в планирането и анализирането е, че коментаторите се изказват веднага след събитието, а анализаторите – изчакват поне няколко дни, в най-добрия случай – над седмица.

За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат

С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както средновековни, така и иновативи подходи на световните правителства по отношение на крайно

Класовата борба срещу неваксинираните

Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не  е заради някакъв здравен казус. Какъвто и да е конкретният предтекст, това е разделение на изцяло класова основа. И скритата функция

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

20% от банковия бизнес преминава в дигитална среда
Тези цифри посочи Кристоф Де Мил, иновационен лидер на ОББ и KBC Груп в България. Той взе участие в дискусионния панел „Развиващи се финансови услуги в ерата на технологиите“ по време на годишния финансов форум NEXT DIFI 2021, организиран от b2b Media.
 
„Имаме наблюдения, че 20% от нашия бизнес преминава в дигитална среда. Този процент определено ще се увеличава. Но междувременно нека го погледнем от другата страна – това означава, че останалите 80% от клиентите ни не избират дигитални канали. Тук ние, като банков сектор, запазваме голямото си предимство пред т.нар. fintech и bigtech компании – запазваме личното отношение и консултация, които много клиенти все още искат и продължават да търсят в личен контакт. От друга страна, доста често виждаме fintech компании като доставчици на единични решения – били те разплащателни или кредитни, а ние като банка предлагаме консултация за множество продукти. Можем да дадем съвети на клиентите си спрямо сложността на техните нужди – и всичко това на едно място“, заяви Де Мил.

В панела „Актуалните тенденции във финансовите услуги, иновативни технологии, новите играчи и трансформираните бизнес модели“ Мартин Богданов, който е изпълнителен директор на Paysera България, сподели за предизвикателствата на Open Banking пред Финтех сектора. „В много традиционни финансови институции все още не са осъзнали, че Open Banking като тип услуга може да бъде допълнителен канал за приходи за тях. Все още го разглеждат като продукт, който трябва да направят, защото регулаторът така е казал“ – каза Богданов. Той посочи още, че засега отвореното банкиране не е популярно сред потребителите в България и Румъния и че търговските банки трудно могат да се приспособят към по-гъвкавия начин на работа, характерен за финтех компаниите, заради вече съществуващите интегрирани сложни системи.

Според Стефан Петков, старши мениджър Дигитална трансформация в UniCredit Bulbank „успехът на дигиталната трансформация е във философията на компанията и отговорното реализиране на процесите от край-до-край“.

Лидия Витанова, директор маркетинг в Crediport сподели, че финансовия сектор в България е изключително конкурентен, тъй като при около 5 милиона души активно население има над 25 банки, над 50 застрахователни дружества и над 200 фирми за бързи кредити. В крайна сметка всяка една от тези компании е развила собствена клонова мрежа, но дигиталните възможности биха могли да играят ключова роля за ориентирането на клиентите в подобна система, какъвто пример дава Витанова с услугите на Crediport.

Подобна теза застъпи и Лина Върбанова – началник отдел CRM в пощенска банка, която постави въпроса за това, че огромна част от света около нас може да се дигитализира във вид на компютърни данни и чрез машинно обучение изкуственият интелект да придобие възможността да борави с тези данни.

20% от банковия бизнес преминава в дигитална среда

Новини

 • 1

Анализи

 • Медицинският терор е безсрамно дело

  Внимание: чувствителна тема. Но, както биха казали френските хуманисти - ние не сме съгласни, но бихме умрели, за да може да кажете какво мислите. Това е

 • Прекрасният зелен свят

  Годината е 2031-ва.

  Електромобилът ти се изключва по средата на магистралата - достигнал си своя CO2 лимит.

  За щастие, наблизо има крайпътно заведение. Прекрачваш прага, а

 • Идващият енергиен крах

  Глобалната енергийна криза е факт и трябва сериозно да се замислим как да противодействаме, защото бурята няма да подмине нито един човек. Драстичното оскъпяване на

 • Отлитай, Ангеле!

  Изборите в Германия са Началото на края на Европейския съюз. Какво оставя най-влиятелната жена в света зад гърба си по целия континент.

  - За първи път

 • За новата партия на Петков и Василев

  Няколко първи впечатления за партията на Кирил Петков и Асен Василев.

  Презентацията не изглежда вдъхновяваща въобще. "Промяната продължава" е възможно най-клишираното и изпразнено от смисъл

 • Ползите от ваксинацията

  Данни за ваксинирани с две дози:

  1. Малта - 90%

  2. Португалия - 82,4%

  3. Великобритания - 78,7%

  4. Израел - 63% + 20% с три дози

  5. България - 20%

 • 1