• Стартира кандидатстването за Employer Branding Awards 2022

  На 15 февруари ще се проведе петото издание на специалните награди за Employer Branding на b2b Media. Те отличават постиженията в областта на изграждането и утвърждаването на имидж и популярност на работодателския бранд.
 • Опитът и уменията се придобиват. Страстта – не.

  „Привличането на нови служители и задържането им до голяма степен пресича една невидима граница и вместо да търсим талант за определена позиция, ние започваме да търсим хора с талант и след това да оформяме позицията по тях.“, сподели Юлиян Евтимов, управляващ партньор на комуникационна агенция 3CON. Той взе участие в
 • Талантите и образованието през погледа на работодателите

  Качественият екип привлича клиенти, коментира Максим Бехар, основател на M3 Communications Group. Регионалният мениджър за Swiss Education Group, Кристина Кирилова обърна внимание на темата за ролята на образованието в избора и подготовката на таланти. Тя взе участие в годишния форум „Битката за талантите“, организиран от b2b Media.
 • Проучване на Mercer: Хората в компаниите имат твърде много приоритетни задачи

  Сред основните предизвикателства, за да се случи успешна  трансформация в компаниите, са твърде големия брой приоритетни задачи - това е факт при 47% от служителите, а също и изтощението от липсата на баланс между работата и личния живот, което се случва при 45% от хората. Данните са част от проучване на
 • Министър Донев: Мечтая за пазар на труда, който да възприема всеки човек като талант

  „Мечтая за пазар на труда, който да възприема всеки човек като талант, защото всеки от нас има своя силна страна. Има зрънце в него, което ако отгледаш, ще даде плод.“ Това са думи на Вицепремиера и Министър на труда и социалната политика г-н Гълъб Донев, който откри форума „Битката за
 • Вдъхновяващи HR и комуникационни стратегии в „Битката за талантите 2021“

  Международният форум „Битката за талантите“,, организиран от b2b Media, се проведе за пета поредна година и за втори път изцяло в онлайн формат. В това издание дискусиите засегнаха разнообразни теми – от HR стратегии и мениджърски умения до актуални икономически и социални въпроси. Събитието беше открито от Вицепремиера и Министър на
 • Flex офисът – иновативен отговор на новата бизнес реалност

  Гъвкавите пространства се превърнаха в търсена алтернатива на традиционните наети площи Според специализираната платформа за събиране на данни за работното място, XSF на Cushman&Wakefield (която включва повече от 60 хил. анкетни отговори), над 70% от големите международни компании залагат на използването на flex офиси като ключова част от стратегиите си за
 • Кофас ЦИЕ: нарастващите цени на суровините намаляват маржовете и засягат инфлацията

  Експертите отчитат 180% покачване на цените на електроенергията в световен мащаб от януари 2021
 • 1 Стартира кандидатстването за Employer Branding Awards 2022
 • 2 Опитът и уменията се придобиват. Страстта – не.
 • 3 Талантите и образованието през погледа на работодателите
 • 4 Проучване на Mercer: Хората в компаниите имат твърде много приоритетни задачи
 • 5 Министър Донев: Мечтая за пазар на труда, който да възприема всеки човек като талант
 • 6 Вдъхновяващи HR и комуникационни стратегии в „Битката за талантите 2021“
 • 7 Flex офисът – иновативен отговор на новата бизнес реалност
 • 8 Кофас ЦИЕ: нарастващите цени на суровините намаляват маржовете и засягат инфлацията
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Една снимка, две войни

След дни Джо Байдън ще отбележи 1 години от управлението си. То е колосален провал, но скрит от левите западни медии. Какво знаете за провала на Байдън от западните медии

Работни места за политици

Вече официално се потвърди, че разделят министерството на икономиката на две. Корнелия Нинова от БСП ще вземе "министерство на икономиката и индустрията". Даниел Лорер от ПП ще вземе "министерство на

Икономическите мерки и ефектите от поскъпването на енергията

Урок номер едно в икономиката е, че ресурсите се оскъдни и че няма безплатен обяд. При рекордно хвърчащи цени на енергоресурсите и въглеродните квоти в исторически план, изкуственото “замразяване” на

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ - 14.11.2021г.

Размер на извадката:

Представителна извадка – 43 987 анкетирани пълнолетни български граждани.

Метод:
Анонимна онлайн анкета в 53 автономни интернет платформи в България и извън страната. Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода на анкетата. Платформите позволяват мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на данните на всеки 24 часа, което дава възможност за time-series анализ на данните.

От всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж.

Период:
1 Октомври - 1 Ноември 2021г.

Максимално допустима стохастична грешка:
+/- 1.5%

__________________________________________

Отчитаме намалено желание за участие в изборите на 14 Ноември, съпоставено с резултатите от проучването ни на 3-ти октомври. Анкетираните лица посочват като основни причини усложнената епидемична обстановка и комбинацията от кризи. Това показва социологическо проучване на европейската компания за онлайн социологически проучвания Sociology Web Researcher (SWR).

55% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват в изборите за Президент.

48% от анкетираните твърдят, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори за народно събрание.

Съставът на 47-то Народно Събрание ще изглжда по следния начин:

ГЕРБ е водеща политическа сила с одобрение от 22,1%, след нея се нарежда формацията на Слави Трифонов “Има Такъв Народ“ с 19,3%. БСП не съумява да спечели сериозна допълнителна подкрепа от провеждането на избори две в едно и остава трета политически сила с 16,6%. Четвърти са ДПС, които разчитат на пълна мобилизация на електората си във връзка с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент и постигат вот от 10,3% от анкетираните. Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ остава на пето място – 10,1%, към който се насочват голяма част от избирателите на „Демократична България Обединение“ и „Изправи се. Ние идваме“. „Демократична България Обединение“ получава одобрението на 8,5%, с което реализира най-голям спад от останалите парламентарно представени партии и заема шеста позиция.

Впечатление прави, че под 4% бариера за влизане в НС остава политическият проект “ИБГНИ”, който събира едва 2,9% подкрепа, които ще бъдат изоставащи дори спрямо проектът на Костадин Костадинов “Възраждане“, които печелят 3,3% от подкрепата на анкетираните, ВМРО са с 2,1% и други партии с общ процент 4,8%.
Доволни от работата на институциите са 29%.

Недоволните от работите им са 71%.

Забелязва се тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 46-тото народно събрание, което сега получава одобрение от 61% от българските граждани.

Президента Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг 49%, след него се нарежда Слави Трифонов с 41%. Кирил Петков е на трето място с 29%, а Бойко Борисов се срива до четвъртото място с 21%.

Лидер с най-високо неодобрение все още е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 55%, следван от Христо Иванов с 35% от ДБО. След него се нареждат Мая Манолова ИБГНИ с 41% и лидерът на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков с 25%, който натрупва сериозен процент на неодобрение след декларацията с невярно съдържание и решението на Консититуционният съд относно противоконституционалността на указа за назначаването му.

__________________________________________

При анализа на данните от платформите се установява, че за периода на анкетата, партията на Слави Трифонов поддържа стабилен процент подкрепа, което говори за създаването на електорално ядро. В този период ДБО възстановява малка част от подкрепата си и от 6,9% на 3 октомври сега постигат електорална подкрепа от 8,5%.
“Какво не харесвате в партиите?”

Анкетираните смятат за най-голям негатив на „Има Такъв Народ“ отсъствието на Слави Трифонов.

Партия „ГЕРБ“ отново е асоциирана основно с думата корупция. Най-голям негатив на „ПППП“ е декларацията с невярно съдържание на Кирил Петков, решението на КС за противоконституционност на указа на Президента Румен Радев и продължаващото общо популистко говорене на Кирил Петков.  

Най-голям „минус“ на „БСП“ все още е липсата на нови лица и архаичната управленска програма. Негативи носи и консервативното отношение на ръководството на БСП към Президента Румен Радев и закъснялата подкрепа към него.

За ДБО продължава да е критично появяването на ПП “Продължаваме Промяната“ и остава високо нивото на неодобрение към Христо Иванов.

Основен проблем на ДПС е кандидатурата на Делян Пеевски за народен представител, продължаващата подкрепа на партията към главният прокурор Иван Гешев и създадената от протестните партии ореол на токсичност на ДПС.

ИБГНИ категорично няма да присъства 47-то Народно Събрание. При анализа на данните от последните 24 часа на провеждане на анкетата се отчита спад в подкрепата към “ПППП” след обявяването на подкрепа към проекта на Мая Манолова от страна на Кирил Петков, което е в пряка зависимост с високия процент на неодобрение към Мая Манолова.

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
 
1999 4
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент

Новини

 • 1

Анализи

 • Важен ли е Планът за възстановяване

  Всички много се вживяват в Плана за възстановяване. Затова направих една груба сметка.

  Грантовете за България по Плана за възстановяване (средствата назаем не ги броим,

 • Кой победи на изборите

  Едно от класическите и неписани правила в планирането и анализирането е, че коментаторите се изказват веднага след събитието, а анализаторите – изчакват поне няколко дни, в

 • За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат

  С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както средновековни, така и иновативи подходи на световните

 • Класовата борба срещу неваксинираните

  Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не  е заради някакъв здравен казус. Какъвто и да е конкретният предтекст, това е разделение на изцяло

 • Медицинският терор е безсрамно дело

  Внимание: чувствителна тема. Но, както биха казали френските хуманисти - ние не сме съгласни, но бихме умрели, за да може да кажете какво мислите. Това е

 • Прекрасният зелен свят

  Годината е 2031-ва.

  Електромобилът ти се изключва по средата на магистралата - достигнал си своя CO2 лимит.

  За щастие, наблизо има крайпътно заведение. Прекрачваш прага, а

 • 1