• Прекалено горещо ли е да работим?

  Експерти съветват как да се справим с високите температури на работното място. Каква е максималната работна температура или кога е твърде горещо за работа - няма конкретно посочени параметри, защото те са различни за типичната работна среда (в офис, на открито, вкъщи).
 • Какви са трендовете в електронната търговия през 2022 година?

  Всички новости, поднесени от топ експерти от България и чужбина Традиционната конференцията, организирана от eCommerce Academy, ще се проведе на 6 октомври в София. Събитието ще бъде изцяло присъствено, а мотото, което е избрано, е “ New Trends”. 
 • Пловдивското с. Юлиево вече има локална пречиствателна станция за битови отпадъчни води

  Проектът е реализиран от пловдивския клуб на женската организация Сороптимист България и фондация “Земя завинаги”, в партньорство с община Мъглиж и кметството на с. Юлиево, с финансиране от Европейската Комисия80% от подземните води сазамърсени с фекален материал, според данните, изнесени в представянето на проекта за изграждане на малка пречиствателна система
 • Деси Бакърджиева: Моят маршрут срещу разширените вени

  1. Здравей, тази година за трети път си посланик на кампанията „Вземи краката си в ръце активно“. Тя има за цел да насочи вниманието към проблемите с разширените вени. Ти самата какво научи от тази кампания?
 • Климатичните сътресения са допълнителен шок за световния хранително-вкусов сектор

  Уязвимостта на световния хранително-вкусов сектор се повишава и се очаква тази тенденция да продължи, което до голяма степен се дължи на изменението на климата. През последните месеци се наблюдават необичайни топлинни вълни в някои западноевропейски държави (като Франция, Испания и Италия), множество пожари в Ню Мексико – САЩ, рекордно високи температури,
 • Лято, разширени вени и венотоници

  Целогодишна грижа и много движение през лятото препоръчват специалистите Лятото ни предоставя слънчеви моменти, повече време за забавление и пълноценна почивка. Но благословеният сезон не е непременно благословен за здравето на краката. Зависи как се грижим за тях целогодишно. За голямо ваканционно съжаление именно в топлите месеци се обострят симптомите на
 • Кои са отличените в Годишните награди на b2b Media 2022

  Голямата награда в осмото издание на конкурса грабна Уникредит Булбанк. В b2b Media Awards 2022 компании, проекти и личности показаха своите иновативни кампании, проекти и постижения като се конкурираха в над 30 различни категории. Последните предизвикателни години провокираха към още повече креативност и в надпреварата бяха демонстрирани множество проекти в
 • Как компаниите да привличат и задържат най-добрите си служители?

  Задържането на служителите продължава да е едно от най-големите предизвикателства за бизнеса през последните години. Редица проучвания на световния лидер в HR услугите Adecco Group показва, че сред основните причини за смяна на работното място са корпоративната култура, работна среда, възможности за растеж и отдалечаване на мениджмънта от служителите в
 • 1 Прекалено горещо ли е да работим?
 • 2 Какви са трендовете в електронната търговия през 2022 година?
 • 3 Пловдивското с. Юлиево вече има локална пречиствателна станция за битови отпадъчни води
 • 4 Деси Бакърджиева: Моят маршрут срещу разширените вени
 • 5 Климатичните сътресения са допълнителен шок за световния хранително-вкусов сектор
 • 6 Лято, разширени вени и венотоници
 • 7 Кои са отличените в Годишните награди на b2b Media 2022
 • 8 Как компаниите да привличат и задържат най-добрите си служители?
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Тази клоунада трябва да ни притеснява.

След като грандиозно се провалиха в основната си задача да държат инфлацията под 2%, централните банки в Европа си седнаха на задниците ...и се погрижиха за джендър, расова и религиозна

Пълна промяна в публичния образ на “промяната”

Веднага след падането на кабинета започна един рязък и видим завой в ПР-а и образа на "Продължаваме Промяната". От създаването си формацията поддържаше, с редки изключения, центристки и умерени позиции

Закопаването на европейската икономика

Зелената сделка вече солидно погребва Европейската икономика, ама за да я закопаеш още по на дълбоко и със санкциите трябва да си Брутално Тъп🫵 До каква "петролна" действителност доведоха санкциите

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ - 14.11.2021г.

Размер на извадката:

Представителна извадка – 43 987 анкетирани пълнолетни български граждани.

Метод:
Анонимна онлайн анкета в 53 автономни интернет платформи в България и извън страната. Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода на анкетата. Платформите позволяват мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на данните на всеки 24 часа, което дава възможност за time-series анализ на данните.

От всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж.

Период:
1 Октомври - 1 Ноември 2021г.

Максимално допустима стохастична грешка:
+/- 1.5%

__________________________________________

Отчитаме намалено желание за участие в изборите на 14 Ноември, съпоставено с резултатите от проучването ни на 3-ти октомври. Анкетираните лица посочват като основни причини усложнената епидемична обстановка и комбинацията от кризи. Това показва социологическо проучване на европейската компания за онлайн социологически проучвания Sociology Web Researcher (SWR).

55% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват в изборите за Президент.

48% от анкетираните твърдят, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори за народно събрание.

Съставът на 47-то Народно Събрание ще изглжда по следния начин:

ГЕРБ е водеща политическа сила с одобрение от 22,1%, след нея се нарежда формацията на Слави Трифонов “Има Такъв Народ“ с 19,3%. БСП не съумява да спечели сериозна допълнителна подкрепа от провеждането на избори две в едно и остава трета политически сила с 16,6%. Четвърти са ДПС, които разчитат на пълна мобилизация на електората си във връзка с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент и постигат вот от 10,3% от анкетираните. Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ остава на пето място – 10,1%, към който се насочват голяма част от избирателите на „Демократична България Обединение“ и „Изправи се. Ние идваме“. „Демократична България Обединение“ получава одобрението на 8,5%, с което реализира най-голям спад от останалите парламентарно представени партии и заема шеста позиция.

Впечатление прави, че под 4% бариера за влизане в НС остава политическият проект “ИБГНИ”, който събира едва 2,9% подкрепа, които ще бъдат изоставащи дори спрямо проектът на Костадин Костадинов “Възраждане“, които печелят 3,3% от подкрепата на анкетираните, ВМРО са с 2,1% и други партии с общ процент 4,8%.
Доволни от работата на институциите са 29%.

Недоволните от работите им са 71%.

Забелязва се тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 46-тото народно събрание, което сега получава одобрение от 61% от българските граждани.

Президента Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг 49%, след него се нарежда Слави Трифонов с 41%. Кирил Петков е на трето място с 29%, а Бойко Борисов се срива до четвъртото място с 21%.

Лидер с най-високо неодобрение все още е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 55%, следван от Христо Иванов с 35% от ДБО. След него се нареждат Мая Манолова ИБГНИ с 41% и лидерът на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков с 25%, който натрупва сериозен процент на неодобрение след декларацията с невярно съдържание и решението на Консититуционният съд относно противоконституционалността на указа за назначаването му.

__________________________________________

При анализа на данните от платформите се установява, че за периода на анкетата, партията на Слави Трифонов поддържа стабилен процент подкрепа, което говори за създаването на електорално ядро. В този период ДБО възстановява малка част от подкрепата си и от 6,9% на 3 октомври сега постигат електорална подкрепа от 8,5%.
“Какво не харесвате в партиите?”

Анкетираните смятат за най-голям негатив на „Има Такъв Народ“ отсъствието на Слави Трифонов.

Партия „ГЕРБ“ отново е асоциирана основно с думата корупция. Най-голям негатив на „ПППП“ е декларацията с невярно съдържание на Кирил Петков, решението на КС за противоконституционност на указа на Президента Румен Радев и продължаващото общо популистко говорене на Кирил Петков.  

Най-голям „минус“ на „БСП“ все още е липсата на нови лица и архаичната управленска програма. Негативи носи и консервативното отношение на ръководството на БСП към Президента Румен Радев и закъснялата подкрепа към него.

За ДБО продължава да е критично появяването на ПП “Продължаваме Промяната“ и остава високо нивото на неодобрение към Христо Иванов.

Основен проблем на ДПС е кандидатурата на Делян Пеевски за народен представител, продължаващата подкрепа на партията към главният прокурор Иван Гешев и създадената от протестните партии ореол на токсичност на ДПС.

ИБГНИ категорично няма да присъства 47-то Народно Събрание. При анализа на данните от последните 24 часа на провеждане на анкетата се отчита спад в подкрепата към “ПППП” след обявяването на подкрепа към проекта на Мая Манолова от страна на Кирил Петков, което е в пряка зависимост с високия процент на неодобрение към Мая Манолова.

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
 
1999 4
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент

Новини

 • 1

Анализи

 • 1