• Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?

  Голямата награда тази година грабна Лидл България. Отличието е резултат от устойчивия бизнес модел на компанията, цялостната ѝ социално отговорна политика и последователните ѝ действия в посока грижа за околната среда и обществото.Освен голямата награда, компанията получи и още седем други отличия.За трета година Президентът Румен Радев поздрави участниците в
 • Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате

  Гледната точка на експерта доц. д-р Гана Гечева, еколог, заместник-декан по научна и проектна дейност, Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Когато избираме между чешмяна и бутилирана вода, трябва да имаме предвид, че първичната разлика между тях е единствено начинът, по който водата достига до хората.
 • „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%

  Кривата на растеж на „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД сочи рязко нагоре. Оборотът през 2022 г. възлиза на 33,65 млн. лв. - ръст от 38,7% спрямо миналата фискална 2021 г. (24,26 млн. лв.). „С добрия резултат постигнахме с около 4,36 млн. лв. повече от продажбите през 2019 г., последната година, която
 • Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

  Отново са предизвикани за участие най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023”, организиран от b2b Media, се провежда през април 2023 г.Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели
 • ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

  Считано от месец април на настоящата година, ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания е с 8.5% на годишна база.
 • Обути в бяло с Deichmann

  Класическите бели сникъри оглавяват модните класации   Що се отнася до модерния стил, те несъмнено оглавяват модната топ класация. Така че не е учудващо, че 2023-та ще мине и под знака на повсеместния шум около белите сникъри! Семплите и удобни маратонки са истински универсални таланти в ежедневието и силни играчи
 • 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година

  Отново предизвикваме най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023" стартира на 3 април 2023 г.
 • Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах

  Как лесно да стигнем до детската душа ?Умението за рисуване при децата доста често върви успоредно с тяхното двигателно и психическо развитие.Още след навършване на първата си година детето проявява интерес към листа и следите,които молива остава по тях.То умело започва да драска в различни посоки, без да има представа
 • 1 Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?
 • 2 Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате
 • 3 „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%
 • 4 Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"
 • 5 ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година
 • 6 Обути в бяло с Deichmann
 • 7 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година
 • 8 Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

А дали всички носталгици са луди?

Когато се опитваме да критикуваме носталгията трябва да внимаваме да не изпаднем в същия тип психологически капани и клишета, които уж се опитваме да атакуваме. Този пост не е конкретно

Братя българи, иноватори, пионери в социалните науки!

Ние пре-измислихме демокрацията: логиката на представителната демокрация е да избереш политически лидери и партии, които да направят законодателно мнозинство в парламента, а то да излъчи изпълнителна власт, ерго правителство. Идеята

Колко хубаво ще стане с евроатлантическо правителство

Добре де, правим евроатлантическо правителство. Без гадовете, с които, така или иначе, не говорим. То какво трябва да свърши? Кои са приоритетите? Ето ги:1. Изпращаме всичкото си оръжие на Украйна

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
ЕЛЕКТОРАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ - 14.11.2021г.

Размер на извадката:

Представителна извадка – 43 987 анкетирани пълнолетни български граждани.

Метод:
Анонимна онлайн анкета в 53 автономни интернет платформи в България и извън страната. Анкетираните са имали възможност да променят своя вот до приключване на периода на анкетата. Платформите позволяват мониторингово наблюдение на резултатите и анализ на данните на всеки 24 часа, което дава възможност за time-series анализ на данните.

От всеки IMEI и Mac address е осигурено гласуване само по веднъж.

Период:
1 Октомври - 1 Ноември 2021г.

Максимално допустима стохастична грешка:
+/- 1.5%

__________________________________________

Отчитаме намалено желание за участие в изборите на 14 Ноември, съпоставено с резултатите от проучването ни на 3-ти октомври. Анкетираните лица посочват като основни причини усложнената епидемична обстановка и комбинацията от кризи. Това показва социологическо проучване на европейската компания за онлайн социологически проучвания Sociology Web Researcher (SWR).

55% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват в изборите за Президент.

48% от анкетираните твърдят, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори за народно събрание.

Съставът на 47-то Народно Събрание ще изглжда по следния начин:

ГЕРБ е водеща политическа сила с одобрение от 22,1%, след нея се нарежда формацията на Слави Трифонов “Има Такъв Народ“ с 19,3%. БСП не съумява да спечели сериозна допълнителна подкрепа от провеждането на избори две в едно и остава трета политически сила с 16,6%. Четвърти са ДПС, които разчитат на пълна мобилизация на електората си във връзка с кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент и постигат вот от 10,3% от анкетираните. Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ остава на пето място – 10,1%, към който се насочват голяма част от избирателите на „Демократична България Обединение“ и „Изправи се. Ние идваме“. „Демократична България Обединение“ получава одобрението на 8,5%, с което реализира най-голям спад от останалите парламентарно представени партии и заема шеста позиция.

Впечатление прави, че под 4% бариера за влизане в НС остава политическият проект “ИБГНИ”, който събира едва 2,9% подкрепа, които ще бъдат изоставащи дори спрямо проектът на Костадин Костадинов “Възраждане“, които печелят 3,3% от подкрепата на анкетираните, ВМРО са с 2,1% и други партии с общ процент 4,8%.
Доволни от работата на институциите са 29%.

Недоволните от работите им са 71%.

Забелязва се тенденция в мнението на анкетираните лица относно работата на 46-тото народно събрание, което сега получава одобрение от 61% от българските граждани.

Президента Румен Радев е политикът с най-висок рейтинг 49%, след него се нарежда Слави Трифонов с 41%. Кирил Петков е на трето място с 29%, а Бойко Борисов се срива до четвъртото място с 21%.

Лидер с най-високо неодобрение все още е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 55%, следван от Христо Иванов с 35% от ДБО. След него се нареждат Мая Манолова ИБГНИ с 41% и лидерът на ПП “Продължаваме Промяната” Кирил Петков с 25%, който натрупва сериозен процент на неодобрение след декларацията с невярно съдържание и решението на Консититуционният съд относно противоконституционалността на указа за назначаването му.

__________________________________________

При анализа на данните от платформите се установява, че за периода на анкетата, партията на Слави Трифонов поддържа стабилен процент подкрепа, което говори за създаването на електорално ядро. В този период ДБО възстановява малка част от подкрепата си и от 6,9% на 3 октомври сега постигат електорална подкрепа от 8,5%.
“Какво не харесвате в партиите?”

Анкетираните смятат за най-голям негатив на „Има Такъв Народ“ отсъствието на Слави Трифонов.

Партия „ГЕРБ“ отново е асоциирана основно с думата корупция. Най-голям негатив на „ПППП“ е декларацията с невярно съдържание на Кирил Петков, решението на КС за противоконституционност на указа на Президента Румен Радев и продължаващото общо популистко говорене на Кирил Петков.  

Най-голям „минус“ на „БСП“ все още е липсата на нови лица и архаичната управленска програма. Негативи носи и консервативното отношение на ръководството на БСП към Президента Румен Радев и закъснялата подкрепа към него.

За ДБО продължава да е критично появяването на ПП “Продължаваме Промяната“ и остава високо нивото на неодобрение към Христо Иванов.

Основен проблем на ДПС е кандидатурата на Делян Пеевски за народен представител, продължаващата подкрепа на партията към главният прокурор Иван Гешев и създадената от протестните партии ореол на токсичност на ДПС.

ИБГНИ категорично няма да присъства 47-то Народно Събрание. При анализа на данните от последните 24 часа на провеждане на анкетата се отчита спад в подкрепата към “ПППП” след обявяването на подкрепа към проекта на Мая Манолова от страна на Кирил Петков, което е в пряка зависимост с високия процент на неодобрение към Мая Манолова.

Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
 
 
 
1999 4
 
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент
 
 
Проучване: Кой ще влезе в състава на новия парламент

Новини

 • 1

Анализи

 • 1