• 1 Servier в сътрудничество с "Май месец за измерване на кръвното" стартира кампанията #ЗащотоАзТакаКазвам, #ИзмериСиКръвното
 • 2 Кой взе призовете в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2022?
 • 3 Газираните напитки у нас – сред най-ниско калоричните в Европа
 • 4 Българските дружества в несъстоятелност са нараснали с 5,74% през 2021 г.
 • 5 Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи Председател и Главен изпълнителен директор
 • 6 Партньори от 4 държави създават платформа за квалификация на фирмения персонал - техници и инженери
 • 7 Виртуозният цигулар Светлин Русев свири в памет на големия български композитор Александър Райчев
 • 8 Световният ден за безопасност и здраве при работа 2022 е фокусиран върху социалния диалог и образованието
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Точно 60 г след като Франция взриви ясрена бомба в Алжир

На днешния ден преди 60 г., 2 май 1962, Франция взривява в планините на Алжир най-голямата си ядрена бомба. Тя е десетки пъти по-мощна от бомбата в Нагасаки и е

Докога ще компенсират с нашите данъци?

Държавата щяла да поема разликата в цената на газа. На мен обаче ми омръзна да поемам разликата заради тъпо управление, тъй като буферът се взема от моите данъци. Поехме допълнителните разходи за

Какво обеща премиерът от Украйна и възможно ли е?

1. България ще купува евтин ток от Украйна през Румъния. Интересна теза, при наличие на закони, борси, търговци и ЕС. Как ще се продава евтин украински ток, но този фон. Същото

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Вдъхновяващи HR и комуникационни стратегии в „Битката за талантите 2021“
Международният форум „Битката за талантите“,, организиран от b2b Media, се проведе за пета поредна година и за втори път изцяло в онлайн формат.

В това издание дискусиите засегнаха разнообразни теми – от HR стратегии и мениджърски умения до актуални икономически и социални въпроси. Събитието беше открито от Вицепремиера и Министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, който отправи приветствие към говорителите и подчерта своята визия за бъдещето на пазара на труда в България.

В началото на форума д-р инж. Боряна Манолова, която е главен изпълнителен директор на Сименс за България и Северна Македония, разкри какви са новите предизвикателства в технологичния сектор и как Сименс се справя с управлението на своите кадри в съвременните динамични условия на пазара.

Темата за бъдещето на работния процес и усвояването на дигитални умения коментира Мануела Тотева – практик, анализатор, преподавател и автор в сферата на комуникациите. Гергана Иванова, управляващ партньор в The Smarts Group, говори за изграждането на силна работодателска марка в дигиталната ера.

Сред международните гост-презентатори бяха проф. Сюзан Рейнс – корпоративен консултант и преподавател в Kennesaw State University, САЩ, както и Юлиян Йонита – преподавател и консултант по организационно развитие. От Атланта, Джорджия се включи и Джейми Браун, управляващ директор на Maximus Talent Solutions.
Участие взеха още Мариела Михайлова – HR експерт в Schneider Electric България, Даниела Назим – мениджър човешки ресурси в Endava, Светлозар Петров – изпълнителен директор на JobTiger, както и Борислава Соколова – бизнес партньор Човешки ресурси в Девин.

От Bulwork се включиха изпълнителният директор Снежана Райкинска и старши рекрутъра и team lead Нина Щерева. Интересни мнения и похвати споделиха Максим Бехар – основател на M3 Communications Group, Юлиян Евтимов – управляващ партньор на комуникационна агенция 3CON и Катя Димитрова от Interpartners Communications Group.

Повече за образованието като безусловна необходимост разказа регионалният мениджър за Swiss Education Group Кристина Кирилова, а Татяна Добрева от Mercer представи презентация за глобалните тенденции в привличането и задържането на таланти.

Специален гост беше актрисата Силвия Лулчева, която обърна внимание на темата за мотивацията и постигането на цели по пътя към успеха от изключително интересна перспектива.

Новини

 • 1

Анализи

 • Световните брандове се разсърдиха, ама за малко

  Зара, Бершка и други брандове на испанския холдинг Inditex планирали да се върнат в Русия, това съобщил  Оскар Масейрас, управляващ холдинга.
  Междувременно,
   
  Смолни планирал

 • Война, но с холивудска режисура

  Тази война е с холивудска режисура. Такова чудо не е имало в историята по разбираеми причини. Нямало е глобална медийна мрежова зависимост. Медиите воюват с

 • Ерата Орбан

  Официално Виктор Орбан вече е ера. Ера в модерната политика, ера в новата история на Европа и ера в политическия Консерватизъм. Той направи нещо, което

 • Кой ще храни белия човек? Това е въпросът

  Русия никога не е имало намерение да нападне България, нито пък да взриви ядрени централи в Украйна или да хвърлят атомни бомби. "Умните и красивите"

 • Каква небрежност към историята!

  Нацистка Германия се появява тогава, когато се подписва Версайският договор след Първата Севтовна война, който поставя Германия в условия на пълна нищета и мизерия.

  Сега,

 • Това наша война ли е

  В първите дни на всяка война, пропагандната пяна на мейнстрийма поема тежката задача - да опази управниците от взривяването на общественото мнение в търсене отговора на

 • 1