• Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?

  Голямата награда тази година грабна Лидл България. Отличието е резултат от устойчивия бизнес модел на компанията, цялостната ѝ социално отговорна политика и последователните ѝ действия в посока грижа за околната среда и обществото.Освен голямата награда, компанията получи и още седем други отличия.За трета година Президентът Румен Радев поздрави участниците в
 • Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате

  Гледната точка на експерта доц. д-р Гана Гечева, еколог, заместник-декан по научна и проектна дейност, Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Когато избираме между чешмяна и бутилирана вода, трябва да имаме предвид, че първичната разлика между тях е единствено начинът, по който водата достига до хората.
 • „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%

  Кривата на растеж на „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД сочи рязко нагоре. Оборотът през 2022 г. възлиза на 33,65 млн. лв. - ръст от 38,7% спрямо миналата фискална 2021 г. (24,26 млн. лв.). „С добрия резултат постигнахме с около 4,36 млн. лв. повече от продажбите през 2019 г., последната година, която
 • Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

  Отново са предизвикани за участие най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023”, организиран от b2b Media, се провежда през април 2023 г.Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели
 • ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

  Считано от месец април на настоящата година, ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания е с 8.5% на годишна база.
 • Обути в бяло с Deichmann

  Класическите бели сникъри оглавяват модните класации   Що се отнася до модерния стил, те несъмнено оглавяват модната топ класация. Така че не е учудващо, че 2023-та ще мине и под знака на повсеместния шум около белите сникъри! Семплите и удобни маратонки са истински универсални таланти в ежедневието и силни играчи
 • 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година

  Отново предизвикваме най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023" стартира на 3 април 2023 г.
 • Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах

  Как лесно да стигнем до детската душа ?Умението за рисуване при децата доста често върви успоредно с тяхното двигателно и психическо развитие.Още след навършване на първата си година детето проявява интерес към листа и следите,които молива остава по тях.То умело започва да драска в различни посоки, без да има представа
 • 1 Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?
 • 2 Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате
 • 3 „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%
 • 4 Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"
 • 5 ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година
 • 6 Обути в бяло с Deichmann
 • 7 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година
 • 8 Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

А дали всички носталгици са луди?

Когато се опитваме да критикуваме носталгията трябва да внимаваме да не изпаднем в същия тип психологически капани и клишета, които уж се опитваме да атакуваме. Този пост не е конкретно

Братя българи, иноватори, пионери в социалните науки!

Ние пре-измислихме демокрацията: логиката на представителната демокрация е да избереш политически лидери и партии, които да направят законодателно мнозинство в парламента, а то да излъчи изпълнителна власт, ерго правителство. Идеята

Колко хубаво ще стане с евроатлантическо правителство

Добре де, правим евроатлантическо правителство. Без гадовете, с които, така или иначе, не говорим. То какво трябва да свърши? Кои са приоритетите? Ето ги:1. Изпращаме всичкото си оръжие на Украйна

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи Председател и Главен изпълнителен директор
Триест – Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи нов Председател и Главен изпълнителен директор по време на Годишната среща на акционерите на Assicurazioni Generali, която се проведе на 29 април 2022 г.
 
На срещата беше взето решение в новия Борд на директорите да влизат 13 членове, които ще имат тригодишен мандат (до приемането на финансовите отчети за 2024 г.). Предложеният списък на досегашния Борд на директорите на Assicurazioni Generali, холдинговата компания на Група Generali, спечели най-голяма част от гласовете на акционерите, както и най-много места в новия борд – общо 10.На срещата Андреа Сирони (Andrea Sironi) беше избран за нов Председател на Generali. Той поема поста от Габриеле Галатери ди Дженола (Gabriele Galateri di Genola). Филип Доне (Philippe Donnet) беше потвърден от акционерите за позицията на Главен изпълнителен директор и Управляващ директор на Групата за трети мандат.

Андреа Сорини има дългогодишен опит в областта на финансите. Той е заемал позицията на председател на италианската фондова борса (Borsa Italiana), бил е член на Борда на директорите на Лондонската фондова борса, на Unicredit Group, Banco Popolare и други. Към настоящия момент Сорини е вицепрезидент и професор в икономическия университет Бокони в Милано. От февруари 2022 г. е член на Борда на директорите на Assicurazioni Generali.
 
“За мен е чест да бъда избран за председател на Assicurazioni Generali – една група с впечатляваща история, която винаги е играла ключова роля в икономическата и финансовата система на Италия и Европа. Бих искал да благодаря от свое име и от името на цялата Група на Габриеле Галатери ди Дженола за професионализма и отдадеността, с които ръководи Generali през последните 11 години. Моят ангажимент като председател ще бъде да направя всичко възможно да представлявам всички заинтересовани страни в Generali. За постигането на това ще се ръководя от желанието си да гарантирам най-доброто за компанията и за нейното устойчиво бъдеще”, заяви Андреа Сорини.
 
Филип Доне е заемал различни позиции в Група Generali преди да бъде избран за Главен изпълнителен директор през 2016 г. Той е бил председател на подразделението Generali Services, а  през 2013 г. застава на позицията на Главен изпълнителен директор на Generali Italia.
 
“Досега, заедно със служителите на Generali, успяхме да затвърдим лидерството си в Европа и да се превърнем в партньор за цял живот за клиентите си, които непрекъснато се увеличават. Също така работихме заедно за разширяване на дигитализацията, за увеличаване на печалбите и за пълното интегриране на устойчивостта в нашия бизнес. Стратегическият ни план предлага ясна визия за развитието на Групата до 2024 г., като благодарение на него ще генерираме стойност за всички заинтересовани страни. Очаквам с нетърпение да работя с новия Борд на директорите, който ще допринесе с допълнителни умения и опит, за да изпълним успешно този план”, коментира Филип Доне.
 
По време на Годишната среща акционерите одобриха финансовите отчети за 2021 г. Групата приключва годината с нетен резултат (печалба) от 1,847 милиона евро и считано от 25 май ще изплати дивидент на акционерите от 1,07 евро на акция. Акциите ще се търгуват без дивидент от 23 май 2022 г.
 
Акционерите одобриха Програма за обратно изкупуване на собствени акции като част от стратегическия план за 2022-2024 г., Програмата предвижда обратно изкупуване на брой акции, съответстващи на максимум 3% от акционерния капитал на Дружеството, като за тази цел са предвидени 500 милиона евро. Целта на схемата за обратно изкупуване на собствени ценни книжа е както да се използват излишните ликвидни средства, натрупани през трите години 2019-2021 г. и неизползвани за нови капиталови инвестиции, така и да осигури на акционерите допълнително възнаграждение към дивидентите.

Група Generali избра нов Борд на директорите и назначи Председател и Главен изпълнителен директор
 
Дългосрочният насърчителен план на групата (Long Term Incentive Plan (LTIP) 2022-24), разрешава покупката и продажбата на максимален брой от 10 500 000 собствени акции за обслужване на LTIP 2022-24. Разрешението е издадено за 18 месеца от датата на общото събрание: минималната покупна цена на акциите не може да бъде по-ниска от номиналната стойност на акциите към момента на покупката, а максималната цена не може да надвишава с 5% референтната цена, по която акциите ще бъдат записани на борсовата сесия в деня преди приключването на всяка отделна сделка за покупка.
 
Общото събрание на акционерите одобри и план, който позволява на служителите на Група Generali да придобиват акции на Assicurazioni Generali при преференциални условия. Целта на плана е насърчаване постигането на стратегическите цели на Групата, култура на принадлежност и овластяване, както и участието на служителите в устойчивото създаване на стойност на Групата.Той предвижда в случай на повишаване цената на акциите на Дружеството, служителите, купили ценни книжа, да получат безплатни акции, пропорционално на предварително закупените акции и разпределените дивиденти. Планирано е схемата да стартира през октомври 2022 г. и да продължи 3 години. В нея ще могат да се включат всички служители с изключение на членовете на Управителния комитет на групата и на Глобалната лидерска група.

Новини

 • 1

Анализи

 • 1