• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Открий си богинята - ново заглавие от Локус Пъблишинг
Древни мъдрости за всеки ден

Във всяка от нас живее богиня. Тя няма търпение да се разкрие. Иска да ни види да обичаме страстно, да посрещаме предизвикателствата като воин и да се превърнем в царици. Когато отдадем почит на тази божественост в нас, като забавим темпото и замълчим, ние можем да чуем напътствието, което ни дава. Спомняме си, че мъдростта ни идва отвътре и че силата ни е безмерна.
 
В тази книга Лиса Мари Ранкин показва на жените как да използват древната мъдрост, която откриваме в митологиите на различни култури, за съвременния живот – за да открият и следват своята страст, да изградят по-пълноценни взаимоотношения, да разпалят искрата на сексуалността си, да се справят с големите житейски преходи като смяна на работа, раждане на дете, развод.
 
Авторката ще ви научи как да преоткриете своята божествена природа, така че с по-малко усилия да получавате повече, да живеете автентично и да обичате страстно.

Ще се запознаете с богини от най-различни традиции и ще разберете как техните съдби са актуални и днес. Можете да се свържете с Инана, за да се научите да бъдете открити и да показвате уязвимостта си. Да призовете вътрешната си Афродита, за да заредите живота и връзката си със страст. Да помолите Мария Магдалена за помощ в преодоляването на негативните убеждения и да усетите подкрепата на Кали, когато преминавате през голяма житейска трансформация.
 
Чрез медитациите, препоръките за водене на дневник, някои лесни упражнения и ритуали за грижа към себе си, вие ще призовете вътрешната си богиня, ще приемете всички свои аспекти с любов и ще заживеете много по-удовлетворяващ живот.

За да илюстрира образа на всяка богиня, Лиса Мари Ранкин описва накратко нейната история, както е представена в митологията, след което показва как качествата на богинята се проявяват в живота на съвременните жени.
 
Има богини, чиито енергии помагат на жената да се свърже със сянката си и да се помири с т.нар. трудни емоции; други ѝ дават сила да отстоява позициите си и да живее според предназначението си, дори когато околните не са съгласни.
 
Има богини, които ни дават изобилие и пълнота, както и такива, които ни учат на състрадание и прошка. За да покаже как енергиите на богините се използват днес, авторката дава и примери от собствения си живот,  а после предлага конкретни практики за свързване с всяка една богиня. Те са лесни, не отнемат много време и може да се използват от всяка жена.
 
Призоваването на богинята в нас е истинско пътуване към себеразкриването. То ни дава възможност да разберем какво ни разпалва, какво провокира страх у нас и какви са даровете, които можем да споделим със света. Сближаваме се с онези части от себе си, които сме смятали за неособено привлекателни. Учим се, че няма нужда да крием тези части, а само да се сприятелим с тях. Те ни дават информация и енергия, необходими за да получим достъп до божествената си суперсила.

„Ще видите, че плановете на богинята за вас са много по-добри, отколкото вие сте си представяли“ – обещава авторката и подтиква читателките си да изследват и да преоткрият себе си, така че да издигнат колективното женско начало на едно по-високо ниво и да допринесат за насищането на света с повече любов и разбирателство.
 
За автора
Лиса Мари Ранкин е преподавател по йога, автор на публикации за духовния път, здравето и правата на жените. Завършила е и курсове по аюрведа. Когато става на четиресет, животът ѝ прави остър завой в нова посока – тя се развежда, оставя дългогодишната си кариера в корпоративния свят и се отдава на новооткритата си мисия – да пише, да преподава и да учи жените как да се свържат с телата си, да превърнат удоволствието в свой приоритет и да се превърнат в истински богини. Уебсайтът й е: www.lisamarierankin.com.

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1