• Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която особено подчертава тази теза през 2024 г., е блестящото завръщане на
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.
  • Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град

    Водещият специалист в областта на урологията утвърждава високите медицински стандарти в Столичната област.Д-р Явор Семерджиев, известен със своята безупречна професионалност и непогрешимо чувство за грижа към пациентите, е назначен за Републикански консултант по урология за София-град за 2024 година. Това решение е прието благодарение на неговите постижения в областта на
  • „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл

    Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка,
  • Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри

    Tяна Пресолска: За съжаление в България, въпреки че има нормативна уредба за нейното прилагане, не се следи. През последните години процедурите за дермални филъри са станали все по-популярни сред пациентите, търсещи неинвазивни методи за подмладяване и подобряване на външния вид на кожата си.Новите тенденции в индустрията на красотата, включително тези,
  • Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех

    Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на
  • Има ли планетарното хранене почва у нас?

    Днес хората обръщат все по-голямо внимание на здравословното хранене, но колко от нас всъщност се замислят, че храненето ни има пряко отношение и към природата? Къде се пресичат грижата за човешкото благо и това на планетата? Точката на тяхната „среща“ е осъзнатото хранене, което се основава на т. нар. планетарна
  • 1 Ретро сникърите се завръщат на мода
  • 2 От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024
  • 3 Отново предизвикваме най-зелените компании, организации, бизнеси и личности!
  • 4 Д-р Явор Семерджиев е назначен за Републикански Консултант по Урология за София-град
  • 5 „Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
  • 6 Рисковете от безиглените инжекционни устройства за дермални филъри
  • 7 Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
  • 8 Има ли планетарното хранене почва у нас?
  • Коментар
  • Коментар
  • Коментар

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността в България отдавна е детонирана. У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Радостин Кръстев: „Мечтая да стана Цар на леда на Световното първенство по плуване през 2025 г“
Радостин Кръстев е на 21 години и вече е Световен шампион по плуване в ледени води в дисциплина 500 м свободен стил. Рекордът му от 5 мин и 36 секунди е невиждано до момента време от друг плувец и часове след състезанието е вписан в рекордите на „Гинес“. До него в този момент са най-близките му хора – баща му, майка му и брат му Михаил, треньорът му и Петър Стойчев.

Цял свят се възхищава на таланта му и постиженията, но малцина знаят, че всичко е постигнал сам самичък, без финансовата подкрепа на никого. Зад шампионът на Планетата по плуване не стои нито един рекламодател или спонсор и това може да се превърне в голяма пречка в бъдеще. Всеки, който се радва на успехите на Радостин и желае да го подкрепи в бъдещите му цели, може да се обърне към редакцията ни за неговите контакти или социални мрежи.
Ради, както всичките му приятели го наричат, е страшно интелигентно и амбициозно момче, родено и израснало в гр. Сандански. Завършва езикова гимназия с немски и английски език и въпреки спорта е отдаден изцяло на ученето. Красив и успял, той все още не е намерил своята половинка с която да споделя трудностите, радостните моменти и успехите си.

 – Как се чувствате след тази победа?

– Невероятно е. Успях да сбъдна детската си мечта да стана световен шампион, да постигна световен рекорд и да влезна в книгата на Гинес. Всичко това успях да постигна на Световното Първенство в Ледени Води. Много съм доволен, понеже целият ми труд се отплати, който съм полагал през годините. Направих и родителите си горди с мен.

– Сега за какво мечтаете?

– Мечтая да завърша образованието си в Америка, което е специалност „Рекламиране и стратегическа комуникация“. Също така мечтая на следващото Световно първенство в ледени води, да стана Цар на леда. Тази титла се печели, ако станеш първи на 1000 м.

– Как решихте да заминете за Америка?

– Спечелих пълна стипендия и реших да замина. Много исках да опозная културата им, хората, манталитета и да видя какви възможности ще ми се отворят.

– Успявате ли да тренирате, когато сте в Америка?

– Там системата е много добре изготвена. Ставаме в 04.30 сутринта, като първата ни тренировка е от 05.15ч до 07ч. След това се прибираме, закусваме и от 08.30ч до 12ч започват учебните занятия, които всеки си е избрал преди началото на семестъра. В 13.30ч започва втората тренировка за деня, която приключва към 15ч. Отделно два пъти в седмицата имаме и фитнес след втората тренировка, което реално се явяват три тренировки на ден. След това си много изморен, но се мобилизираш и сядаш да учиш. През почивните дни пиша по голямата част от домашните си, за да ми остава време за приятели и забавления.

– Как решихте да се занимавате с плуване в ледени води? Все пак идвате от един от най-южните ни градове – Сандански?

– Увереността, която придобих, че мога да се явя на такова състезание, се случи по време на „Ковид“ пандемията. Тогава излизането беше ограничено и ми беше скучно в къщи. Започнах да ходя всеки ден в продължение на един месец до водопада в местност Попина лъка, която се намира на 30 мин от гр. Сандански и започнах да влизам. Първо само скачане, после 15 сек, 30 сек и на 30-тия ден успях да изкарам 15 мин в ледена вода. След това продължих да правя излагания на студ, за да може тялото да свикне на тези усещания. Когато се върнах от Америка през ноември 2022 г започнах подготовката за това световно първенство. Неотлъчно до мен бяха моят треньор Антон Спиров, Божидар Граматиков и Петър Стойчев.

– Плувахте при температура 3 градуса на водата и -4 на въздуха, какво е усещането?

– Определено студено. На всички състезатели им е студено. Именно затова се изисква добра подготовка. Освен студените душове и скачането във водопада, съм ходил и на басейн Спартак, за да плувам в студена вода, където водата е с температура от 5 градуса. Това не е оптималната температура за ледено плуване, но пак е достатъчно, за да имаш добра подготовка.

– Как се запалихте по плуването?

– Като малък бях много слабичък. Баща ми искаше да тренирам плуване, а на мен все ми беше студено, независимо каква е водата. Знаех, че ако кажа, че ми е студено, ще пропусна тренировката. Баща ми обаче беше упорит и след всяка пропусната тренировка, той ме водеше на разходка в парка, където дълго разговаряше с мен, успокояваше ме и ме мотивираше.

– На колко години бяхте, когато спечелихте първият си медал?

– На десет годишна възраст започнах да печеля медали на малки турнири, а след още няколко години взех и първият си златен медал на републиканско първенство. Чувството беше невероятно. След това покрих норматив за европейско първенство за юноши в открити води, което се проведе в Малта през 2018 г. Година по-късно имах изява на мултинейшън в Швейцария, като там се сдобих с първият си медал от голямо първенство. Както и балканяда в Гърция, като там се сдобих с три сребърни медала.

– Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправял?

– Европейското първенство в Малта беше едно от най-предизвикателните състезания в които съм участвал, а заедно с него се нарежда и Световното в ледени води. За тези две състезания вложих много усилия като физически труд, но също така бяха необходими много ментални усилия, концентрация и воля да довърша състезанията.

Радостин Кръстев: „Мечтая да стана Цар на леда на Световното първенство по плуване през 2025 г“

Новини

  • 1

Съвети

Анализи

  • 1