• Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?

  Голямата награда тази година грабна Лидл България. Отличието е резултат от устойчивия бизнес модел на компанията, цялостната ѝ социално отговорна политика и последователните ѝ действия в посока грижа за околната среда и обществото.Освен голямата награда, компанията получи и още седем други отличия.За трета година Президентът Румен Радев поздрави участниците в
 • Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате

  Гледната точка на експерта доц. д-р Гана Гечева, еколог, заместник-декан по научна и проектна дейност, Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Когато избираме между чешмяна и бутилирана вода, трябва да имаме предвид, че първичната разлика между тях е единствено начинът, по който водата достига до хората.
 • „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%

  Кривата на растеж на „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД сочи рязко нагоре. Оборотът през 2022 г. възлиза на 33,65 млн. лв. - ръст от 38,7% спрямо миналата фискална 2021 г. (24,26 млн. лв.). „С добрия резултат постигнахме с около 4,36 млн. лв. повече от продажбите през 2019 г., последната година, която
 • Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"

  Отново са предизвикани за участие най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023”, организиран от b2b Media, се провежда през април 2023 г.Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви цели
 • ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година

  Считано от месец април на настоящата година, ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания, като, за периода от 1-ви април 2022 г. до 31-ви март 2023 г., увеличението на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените плащания е с 8.5% на годишна база.
 • Обути в бяло с Deichmann

  Класическите бели сникъри оглавяват модните класации   Що се отнася до модерния стил, те несъмнено оглавяват модната топ класация. Така че не е учудващо, че 2023-та ще мине и под знака на повсеместния шум около белите сникъри! Семплите и удобни маратонки са истински универсални таланти в ежедневието и силни играчи
 • 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година

  Отново предизвикваме най-устойчивите идеи и практики!Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2023" стартира на 3 април 2023 г.
 • Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах

  Как лесно да стигнем до детската душа ?Умението за рисуване при децата доста често върви успоредно с тяхното двигателно и психическо развитие.Още след навършване на първата си година детето проявява интерес към листа и следите,които молива остава по тях.То умело започва да драска в различни посоки, без да има представа
 • 1 Кои са призьорите в Националния конкурс “Най-зелените компании в България” 2023?
 • 2 Уверете се в качествата на питейната вода, която консумирате
 • 3 „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД увеличава оборота си за 2022 г. с почти 39%
 • 4 Започна 13-тото издание на  Националния конкурс "Най-зелените компании в България"
 • 5 ПОК „Доверие” увеличава всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни плащания за втора поредна година
 • 6 Обути в бяло с Deichmann
 • 7 13-тото издание на "Най-зелените компании в България" започва от 3 април 2023 година
 • 8 Рисунките и приказките като част от диагностиката в Терапията на д-р Бах
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

А дали всички носталгици са луди?

Когато се опитваме да критикуваме носталгията трябва да внимаваме да не изпаднем в същия тип психологически капани и клишета, които уж се опитваме да атакуваме. Този пост не е конкретно

Братя българи, иноватори, пионери в социалните науки!

Ние пре-измислихме демокрацията: логиката на представителната демокрация е да избереш политически лидери и партии, които да направят законодателно мнозинство в парламента, а то да излъчи изпълнителна власт, ерго правителство. Идеята

Колко хубаво ще стане с евроатлантическо правителство

Добре де, правим евроатлантическо правителство. Без гадовете, с които, така или иначе, не говорим. То какво трябва да свърши? Кои са приоритетите? Ето ги:1. Изпращаме всичкото си оръжие на Украйна

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Кои дамски онлайн бизнеси са супер успешни в Гърция, Хърватия, Румъния и други балкански страни
В днешно време все повече дами решават да се занимават с развитието на свой собствен онлайн магазин. Някои са майки супер-герои, съвместяващи грижите за малкото човече с бизнес начинание. Други са амбициозни дами, решили да си осигурят допълнителен доход, който един ден да им гарантира, че стоенето в офиса от 9 до 18 няма да е необходимо.

В която и от двете графи да попадате, ако наистина искате да превърнете онлайн магазина си в свой основен източник на средства, най-важното е да не си поставяте ограничения.

Възможностите за продажби далеч не се изчерпват в рамките на страната.  Съседните балкански държави са подходящ пазар за редица онлайн бизнеси.

Кои са дамските онлайн магазини, които лесно ще се котират и на съседните ни балкански пазари, може да видите в следващите редове. А как да си осигурите успешни онлайн продажби в другите балкански страни, може да научите на двудневната конференция  Balkan eCommerce Summit.

Красиви ръчно изработени артикули за кафе и хранене

Гърците, подобно на италианците, са големи ценители на кафето. При тях пиенето на кофеиновата напитка обаче е не просто възможност за 10 минутна почивка между ежедневните задачи, а ритуал за релаксация и любимо социално изживяване. Ако попитате един грък как пие кафето си, няма да чуете отговор като „чисто“ или „късо с мляко“, а краткото и ясно „в добра компания“.

И след като за южните ни съседи пиенето на кафе е така значим момент за сближаване и общуване, не е странно, че те обръщат особено внимание на начина, по който е сервирано еспресото. Сервизите за кафе са винаги нови, следите от захабяване са недопустими, и задължително включват възможно най-много части – кокетна захарница и кана за мляко, лъжици с интересни орнаменти и изящни чинийки, пълни с така любимата баклава.

Затова, ако вашият онлайн магазин предлага ръчно изработени продукти, сред които чаши и аксесоари за кафе, или пък се занимавате с внос на сервизи от качествен порцелан, бъдете сигурни, че асортиментът ви ще се радва на интерес в Южната ни съседка.

Всичко за децата и имените им дни

Като се заговорихме за Гърция, няма как да не се спомене и друг интересен факт от народопсихологията им . За гърците именният ден е дори по-важен от рождения. Тъй като са религиозна нация, хората обикновено са кръстени на някой светец. Чрез пищното отбелязване на деня, гърците вярват, че се отблагодаряват на своя светец закрилник.

Затова и е прието за именния си ден децата да получават щедри подаръци не само от родители и роднини, но дори и от приятели на семейството. Например, в Гърция денят на Св. Георги се чества на 23 април и всички с името Георгиос със сигурност ще го празнуват. Затова, ако имате онлайн магазин за детски стоки, който се продава на гръцкия пазар, бъдете сигурни, че през идния месец ще си осигурите добър оборот.

Всичко за кучетата се продава отлично в Хърватия

В Хърватия не просто обичат кучетата. Там те са издигнати на пиедестал. Знаете ли, че недалече от хърватския град Риека дори има бар за лаещи четириноги?

Точно така, правилно прочетохте. В специалното заведение се предлага кучешка бира, а също така торта и сладолед за домашни любимци.

Освен специални храни и напитки, има и организирани състезания във водата за кучета и стопани.

Е, след като са открили цял бар за кучета, няма да ви учуди фактът, че маркетингови проучвания сочат, че хърватите са склонни да отделят щедра сума от месечния си бюджет за храна и аксесоари за кучето си. Затова, ако имате онлайн зоомагазин, няма да сгрешите, ако се насочите към хърватския пазар.

Произвеждате ли натурална козметика или за мъже? Продавайте я в чужбина!

Интересът на потребителите към  т.нар. натурална козметика главоломно расте през последните години, сочат редица проучвания. Тенденцията за отдръпване на дамската аудитория от козметичните продукти пълни с химикали и обръщане към тези с по-натурален състав е изключително осезаема. Поради това и все повече от големите компании, дори тези, които не етикират продуктите си като натурални, започват да включват в сериите си за грижа за кожата съставки като алое вера, различни масла и екстракти от корени.

Затова, ако имате онлайн магазин за натурална козметика, може да сте сигурни, че той ще се радва на голям интерес не само в рамките на страната, но и на съседните балкански пазари.
Като най-търсени от потребителите се оказват продуктите за дълбока хидратация за чувствителна и разранена кожа на лицето и ръцете. Причината според проучванията е пандемията от Covid-19 и ежедневното носене на маски, както честото използване на дезинфектанти през последните три години.

Друга открояваща се тенденция от последните години е нарастващото търсене на продукти за грижа за мъже. Проучване сочи, че 89,5% от мъжете са загрижени за проблеми с кожата, от които 35,8% използват ежедневно продукти за грижа за кожата и против стареене.

Аксесоари и красиви шалове - Румъния е вашият пазар

Едва ли има дама, която да не обича красивите аксесоари, но ако сте били в Румъния със сигурност сте забелязали, че там представителките на нежния пол буквално ги обожават. Дори и да отиват само до магазина, румънките винаги ще са с копринено шалче около врата, някоя изящна брошка и разкошни слънчеви очила. Затова, ако сте собственик на онлайн магазин за дамски аксесоари и бижута, няма да сгрешите, таргетирайки го към съседна Румъния.

Несъмнено решението да предлагате продуктите си и на съседни пазари е крачка към генерирането на по-сериозни приходи. Пред търговците, решили да продават на съседните държави обаче се открояват и редица предизвикателства свързани с превод и локализация на сайта, данъчни и правни аспекти на бизнеса, обслужване на клиенти по държави, доставки и маркетинг казуси.

Ако искате да получите решения на тези проблеми и да видите готови модели за създаването и управлението на успешен международен онлайн бизнес, тогава запазете своето място на Balkan eCommerce Summit.

Това е мащабен двудневен форум, който ще се състои на 4-5 април в София Тех Парк и ще събере на едно място представители на онлайн бизнеса от целия Балкански полуостров. На конференцията ще присъстват повече от 450 собственици на магазини за онлайн търговия, логистични експерти и предприемачи от 12 държави.

Всеки един участник в събитието ще може да се запознае с плюсовете и възможностите на различните пазари в региона, без да е необходимо да пътува до тези държави, като същевременно реализира нови ценни за своя бизнес познанства.

Официалният език на Balkan eCommerce Summit е английският, а билетите  за конференцията са в продажба на интернет страницата на форума. На сайта и във фейсбук страницата на събитието можете да се запознаете детайлно с програмата, партньорите, лекторите и какво да очаквате.

Новини

 • 1

Анализи

 • 1