• Международният финансов форум NEXT DiFi ще е на 23 октомври 2023

  Събитието ще се проведе в OfficeX София, Зала Planet SchwarzСпециалното VIII издание на международния финансов форум NEXT DiFi ще се състои на 23-и октомври 2023 г и за първи път ще започне с лидерска закуска между ръководителите на банкови и небанкови институции у нас. Очаква се на срещата на върха
 • Отново на училище с Deichmann

  Deichmann представя тенденциите за новия учебен сезон Въпреки че се усеща сякаш лятото току-що е започнало, дните вече стават все по-къси, а ваканцията неусетно приключи. Във всяко ново начало има магия, така че началото на новата учебна година е вълнуващо преживяване както за децата и тийнейджърите, така и за младежите, които
 • България с 4 медала от олимпиадата по информатика - eJOI 2023

  Националите ни се състезаваха с 96 участници от 24 държави Приключи 7. Европейска младежка олимпиада по информатика - eJOI 2023 с домакин Кутаиси, Грузия. В олимпиадата  участие взеха 96 младежи от 24 държави, а българският отбор спечели 4 медала.
 • Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки

  Четете етикета на бутилката, за да сте сигурни, че купувате продукт с натурален произход Ползите и необходимостта от натуралната минерална вода през лятото са доказани с времето и специалистите са категорични, че тя трябва да е наш постоянен спътник в жегите. Естественият й произход, специфична минерализация и уникален баланс я правят
 • Дванадесетокласници показаха своите знания и таланти по време на MultiTalent Quest 2023 в АУБ

  AUBG MultiTalent Quest 2023 предостави трибуна на 64 дванадесетокласници от цяла България да покажат своите знания и умения. Състезанието, което традиционно се организира от отдел „Прием студенти“ на Американския университет в България (АУБ), събра в кампуса в Благоевград общността на АУБ – настоящи и бъдещи студенти, възпитаници, преподаватели и служители – за
 • Каква е вредата от нитратите в питейната вода?

  Високото им съдържание е един от най-големите проблеми за Европа от десетилетия Замърсяването на питейните води крие своите ежедневни заплахи за здравето на човека, а един от най-големите проблеми в тази връзка е високото съдържание на нитрати. Това е проблем, с който редица държави и международни организации се борят от
 • Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи

  NOVA ЕМВА Scholarship, учредена от АУБ и NOVA, отбелязва 20-годишнината на Executive МВА програмата на университета По-малко от две седмици остават до крайния срок за кандидатстване за първата по рода си у нас пълна стипендия за социални предприемачи. Тя се предоставя от NOVA и Executive MBA (EMBA, магистратура за ръководни
 • 4 медала за България от Международната олимпиада по информатика 2023

  Националите ни се състезаваха с 360 участници от 90 държави, Националният отбор на България спечели 4 бронзови медала от 35-ата Международна олимпиада по информатика в Унгария (IOI 2023). Националите ни се състезаваха с 360 участници от 90 държави и за поредна година утвърдиха мястото на България на световната ИТ сцена.Отборът
 • 1 Международният финансов форум NEXT DiFi ще е на 23 октомври 2023
 • 2 Отново на училище с Deichmann
 • 3 България с 4 медала от олимпиадата по информатика - eJOI 2023
 • 4 Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки
 • 5 Дванадесетокласници показаха своите знания и таланти по време на MultiTalent Quest 2023 в АУБ
 • 6 Каква е вредата от нитратите в питейната вода?
 • 7 Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи
 • 8 4 медала за България от Международната олимпиада по информатика 2023
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Колко дребни са дребните престъпления у нас?

Данни за броя ранени и убити от полицията в рамките на една година в някои държави: В САЩ 250 000 са ранени в резултат от полицейска стрелба, а 1096 убити.

Болестта не е в неравенството, а в егалитаризмът или уеднаквяването

Преди десетина години Владимир Буковски нарече политкоректността "нова, по-злобна форма на марксизма". Става все по-прав. След краха на нацизма политическият спектър на света се измести наляво, писа той, и донякъде

Нека проверим има ли “война по пътищата”

От известно време всички медии ни проглушават ушите с т.нар. "война по пътищата". Настоява се и се приемат все по драстични санкции. Във връзка с това имам молба, може ли

Реклама


Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Преглед от лекар само с едно докосване на екрана, добавената стойност на дигиталните здравни приложения, дигитален обмен на информация между експерти и много други теми бяха представени и обсъдени на форума „Digital Health and Medical Innovation“, който се проведе с подкрепата на представителството на Европейската комисия в България.

Най-новите медицински проекти бяха представени по време на форума „Digital Health and Medical Innovation“, организиран от b2b Media, който се проведе на 16-ти март, 2016г., в сградата на Европейската комисия в България.

Специален акцент на събитието беше европейската рамка и стратегии за развитие на електронното здравеопазване и насърчаване на иновациите в здравния сектор.
Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Специално приветствие отправи Тапани Пиха, директор на отдел „Е-здравеопазване и оценка на медицинските технологии“ към Европейска комисия. Той представи информация относно предизвикателства и препятствия, с които частния и публичния сектор предстои да се сблъскат.

„Виждаме, че из цяла Европа публичните здравни системни се сблъскват с намалящите бюджети и засиленото търсене.

Иновациите в здравеопазването са труден процес, заради повишаващите се разходи и дългите цикли за развитие на продукта, продължителните регулаторни одобрения и структурните забавяния на здравните системи, специфичната природа на здравния пазар, който включва частни потребители, но и държавно заплащане.

Един от добрите примери, в който България също участва, е съвместният ни, европейски проект Beyond Silos (Отвъд силозите), който обхваща периода от 2015 година до 2017 година.

Той ще позволи в 7 европейски региона да се въведат и стартират интегрирани социални и здравни услуги.

Подобни практични проекти са важни за разбирането ни относно това как електронното здравеопазване може да бъде по-ефективно организирано и как да намалим разходите при организирането на тези нови системи“ сподели Пиха.

Участие в специализирания форум взеха Леда Шиякова, съветник политически анализи на представителството на Европейската комисия в България и Ралица Драгоева, дирекция „Здравеопазване“, Столична община, които се съгласиха с думите на Тапани Пиха и обявиха, че ще работят активно за продължаването и насърчаването на интегрирането на нови иновативни практики в здравния сектор.

Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Събитието продължи с отворена дискусия и презентации от високо ниво на най-новите услуги и проекти, някои от който се вече достъпни за България или се очаква да стартират скоро.

MedicHome представи иновативна за страната услуга, чрез която ще можете да заявявате преглед от лекар само с две докосвания на екрана от комфортната обстановка на своя дом, офис или хотелска стая.

Sopharma: ExSmoker разясни възможностите за добавената стойност на дигиталните здравни приложения.

Credo Web представи платформа за интерактивна комуникация, дигитализация и обмен на информация на един клик разстояние.

SoftGroup информира публиката за новия софтуер за проследяване произхода на лекарствата, базиран на директивата за борба с фалшифицираните лекарства на ЕС от февруари 2016 г.

Националната здравноосигурителна каса презентира вече въведената систена за електронно здравно досие. В тази система се съдържа информация, свързана с извършените медицински дейности и услуги, заплатени от НЗОК.

FindMeCure, българска стартъп компания представи успешните клинични изпитвания като възможна мисия. По време на форума се обсъди и представи основната причина за неуспешните клинични изпитвания, а именно недостатъчното участници.

Mедицински комплекс “Щерев” сподели за своите успешни практики в технологичните иновации.

Мобилната апликация „Здрави” на Credo Bonum е модерна дигитална услуга насочена към обществото и хората, които възприемат доброто физическо и умствено здраве като част от своето ежедневие.

В дискусията се включиха още:

Доц. д-р Стайко Иванов Спиридонов, председател на НСЗПМ и почетен председател на Българската болнична асоциация.

Николай Шарков, главен секретар на Българския зъболекарски съюз.

Форумът беше интересна среща на експерти, предприемачи, иноватори и изследователи, които представиха бъдещето на здравния сектор и новата насоченост на медицинските услуги, които преминават през трансформацията от старите модели на опериране към иновативните индивидуални дигитални решения за технологичните потребители.

За повече информация можете да следите и Facebook страницата на събитието.

Пълна фото-галерия от събитието ще намерите на Facebook страницата на b2b Media.

Медии и организации партньори: b2bmedia.bg, manifesto.bg, Framar.bg, fakti.bg, CredoWeb, в-к „Животът Днес“, сп. Бизнес Лейди - businesslady.eu, сп. Здравен журнал.

Новини

 • 1

Съвети

Анализи

 • 1