• Над половината от поколението Z смятат, че бъдещите изпълнителни директори няма да имат нужда от университетска диплома

  Меките умения са много по-важни за изпълнителните директори в сравнение с техните знания в дадена област. Едновременно с това намалява тежестта на дипломата за висше образование. Това са част от изводите в специалното проучване #CtheFuture на световния лидер в областта на HR решенията Adecco Group, което се провежда за трета
 • Пулсът на инфлуенсър маркетинг пазара в България за 2022 г.

  Тристранното проучване, проведено от MSL Sofia в партньорство с Pragmatica цели да открие пресечната точка между брандове, инфлуенсъри и потребители и каква е настоящата среда на инфлуенсър съдържанието в България София, 20.09.2022 г. – PR агенция MSL Sofia, част от Publicis Groupe България, инициира тристранно проучване, съвместно с маркетингова агенция Pragmatica, за
 • Започва деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“

  Кандидатури за една от най-успешните програми на Съвета на жените в бизнеса в България се приемат до 10 октомври 2022 г.  Една от най-успешните инициативи на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) - Лидерска академия „Успяваме в България“ ще се проведе за девета поредна година и вече набира кандидатури за
 • Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия

  Отличиха я с първа награда в Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” в категория “Professional” при цигуларитеНа 26-ти август тази година се състоя Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” - Прочида, Италия. Събитието се проведе
 • Магистър фармацевт Мария Каназирева предупреждава: „Не подценявайте разширените вени!“

  Те са заболяване, което трябва да се лекува системно и не са само естетичен проблем Магистър фармацевт Мария Каназирева е завършила фармация в София през 2002 г. Повече от 20 години работи като фармацевт. Управител е в аптеки Банчовски. Обича специалността си и работи с удоволствие на първа линия, като всеки
 • Вземи краката си в ръце с Краченица

  Кой не е чувал за ръченица? Българските народни танци са известни с красотата си и огромната полза за тялото и духа. Именно те са вдъхновението, довело да създаването през 2021 г. на танца Краченица. Новата танцова стъпка е замислена специално с грижа за активни и красиви крака и може да
 • Върнете ни бутилките, а ние ще върнем жеста на природата, като ги рециклираме

  Всяка PET бутилка, която завършва като отпадък в депото за отпадъци, е малък провал. Материалът PET (полиетилен терефталат) е ценен ресурс, който, ако се изхвърли неправилно, се пропилява, вместо да се върне за многократна употреба. Затова още през 2020 г. „Девин“ ЕАД, лидерът на пазара на минерална и изворна вода
 • Прекалено горещо ли е да работим?

  Експерти съветват как да се справим с високите температури на работното място. Каква е максималната работна температура или кога е твърде горещо за работа - няма конкретно посочени параметри, защото те са различни за типичната работна среда (в офис, на открито, вкъщи).
 • 1 Над половината от поколението Z смятат, че бъдещите изпълнителни директори няма да имат нужда от университетска диплома
 • 2 Пулсът на инфлуенсър маркетинг пазара в България за 2022 г.
 • 3 Започва деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
 • 4 Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия
 • 5 Магистър фармацевт Мария Каназирева предупреждава: „Не подценявайте разширените вени!“
 • 6 Вземи краката си в ръце с Краченица
 • 7 Върнете ни бутилките, а ние ще върнем жеста на природата, като ги рециклираме
 • 8 Прекалено горещо ли е да работим?
 • Коментар
 • Коментар
 • Коментар

Хайде да се вземем в ръце

Напоследък все по-често и неволно си задавам следните въпроси: - Ако в двора ми имаше находище на ценни метали, бих ли дал на някой чужденец да ги извлича и прибира, срещу

Подкрепяме ли “саможертвата”?

Европейската комисия предлага маоистко-комунистически мерки в икономиката – таван на цените на природния газ и електроенергията, изземване на „свръхпечалби“ (такъв термин е малоумщина в свободната икономика) и раздаване на социални помощи

Какви сигнали дава новият Британски кабинет?

Наследничката на Борис Джонсън не е по-различна от него. Министърът на финансите е ултралиберален икономист. Родословието му е от Гана.

Реклама


www.Autodoc.Bg

Inspiration Hub:

 Inspiration Hub:

Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Преглед от лекар само с едно докосване на екрана, добавената стойност на дигиталните здравни приложения, дигитален обмен на информация между експерти и много други теми бяха представени и обсъдени на форума „Digital Health and Medical Innovation“, който се проведе с подкрепата на представителството на Европейската комисия в България.

Най-новите медицински проекти бяха представени по време на форума „Digital Health and Medical Innovation“, организиран от b2b Media, който се проведе на 16-ти март, 2016г., в сградата на Европейската комисия в България.

Специален акцент на събитието беше европейската рамка и стратегии за развитие на електронното здравеопазване и насърчаване на иновациите в здравния сектор.
Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Специално приветствие отправи Тапани Пиха, директор на отдел „Е-здравеопазване и оценка на медицинските технологии“ към Европейска комисия. Той представи информация относно предизвикателства и препятствия, с които частния и публичния сектор предстои да се сблъскат.

„Виждаме, че из цяла Европа публичните здравни системни се сблъскват с намалящите бюджети и засиленото търсене.

Иновациите в здравеопазването са труден процес, заради повишаващите се разходи и дългите цикли за развитие на продукта, продължителните регулаторни одобрения и структурните забавяния на здравните системи, специфичната природа на здравния пазар, който включва частни потребители, но и държавно заплащане.

Един от добрите примери, в който България също участва, е съвместният ни, европейски проект Beyond Silos (Отвъд силозите), който обхваща периода от 2015 година до 2017 година.

Той ще позволи в 7 европейски региона да се въведат и стартират интегрирани социални и здравни услуги.

Подобни практични проекти са важни за разбирането ни относно това как електронното здравеопазване може да бъде по-ефективно организирано и как да намалим разходите при организирането на тези нови системи“ сподели Пиха.

Участие в специализирания форум взеха Леда Шиякова, съветник политически анализи на представителството на Европейската комисия в България и Ралица Драгоева, дирекция „Здравеопазване“, Столична община, които се съгласиха с думите на Тапани Пиха и обявиха, че ще работят активно за продължаването и насърчаването на интегрирането на нови иновативни практики в здравния сектор.

Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Събитието продължи с отворена дискусия и презентации от високо ниво на най-новите услуги и проекти, някои от който се вече достъпни за България или се очаква да стартират скоро.

MedicHome представи иновативна за страната услуга, чрез която ще можете да заявявате преглед от лекар само с две докосвания на екрана от комфортната обстановка на своя дом, офис или хотелска стая.

Sopharma: ExSmoker разясни възможностите за добавената стойност на дигиталните здравни приложения.

Credo Web представи платформа за интерактивна комуникация, дигитализация и обмен на информация на един клик разстояние.

SoftGroup информира публиката за новия софтуер за проследяване произхода на лекарствата, базиран на директивата за борба с фалшифицираните лекарства на ЕС от февруари 2016 г.

Националната здравноосигурителна каса презентира вече въведената систена за електронно здравно досие. В тази система се съдържа информация, свързана с извършените медицински дейности и услуги, заплатени от НЗОК.

FindMeCure, българска стартъп компания представи успешните клинични изпитвания като възможна мисия. По време на форума се обсъди и представи основната причина за неуспешните клинични изпитвания, а именно недостатъчното участници.

Mедицински комплекс “Щерев” сподели за своите успешни практики в технологичните иновации.

Мобилната апликация „Здрави” на Credo Bonum е модерна дигитална услуга насочена към обществото и хората, които възприемат доброто физическо и умствено здраве като част от своето ежедневие.

В дискусията се включиха още:

Доц. д-р Стайко Иванов Спиридонов, председател на НСЗПМ и почетен председател на Българската болнична асоциация.

Николай Шарков, главен секретар на Българския зъболекарски съюз.

Форумът беше интересна среща на експерти, предприемачи, иноватори и изследователи, които представиха бъдещето на здравния сектор и новата насоченост на медицинските услуги, които преминават през трансформацията от старите модели на опериране към иновативните индивидуални дигитални решения за технологичните потребители.

За повече информация можете да следите и Facebook страницата на събитието.

Пълна фото-галерия от събитието ще намерите на Facebook страницата на b2b Media.

Медии и организации партньори: b2bmedia.bg, manifesto.bg, Framar.bg, fakti.bg, CredoWeb, в-к „Животът Днес“, сп. Бизнес Лейди - businesslady.eu, сп. Здравен журнал.

Новини

 • 1

Анализи

 • Нищо хубаво не следва от вдигане на данъците

  Нищо хубаво няма да видим, ако вместо финансова дисциплина при външно влошаване на стопанската конюнктура се разпищолим и заложим на вдигане на данъци и осигуровки

 • Социологическите проучвания - враг номер едно

  Въпреки разпространеното схващане, враг номер едно на тутраканската селищна система, не са нито Рейгън, нито политиците, нито журналистите, нито дори футболните съдии.
   
  Това без

 • Санкции-шманкции!

  ГАЗПРОМ е направил рекордна $41.75 милиарда печалба за първите 6 месеца на 2022 г.

  Замислете се върху този факт, преди да си направите каквито и

 • България трябва да има неутрална позиция

  Сега ще Ви кажа най-съществената причина, поради която беше стратегически много важно България да се придържа към неутрална позиция по отношение на войната в Украйна.

 • Има ли смисъл в закон срещу инфлацията

  Байдън подписал Закон за намаляване на инфлацията. Представяте ли си? Както преди време бяха спрели „климатичните промени“ със Закон, сега подобни троцкисти-маоисти ще спрат и

 • Това ли е Америка?

  Поразителният скандал с претърсването на имението на Тръмп от най-малко 30 тежко въоръжени агенти на ФБР продължава без прекъсване.

  Левите медии твърдят, че ФБР не

 • 1