ЦЦ vs ген Радев: Интересът на държавата разклати човешките права

В първия телевизионен дебат на сочените за фаворити в кандидат-президентската надпревара Цецка Цачева от ГЕРБ и ген. Румен Радев, БСП се сблъскаха идеи по един много основен въпрос в нашето съвремие: Кое е на първо място – спазването на индивидуални човешки права или интересът на държавата.

Според Цачева на въпрос за връщането на политически преследвани в Турция тя заяви, че "На първо място е интересът на държавата пред индивидуални човешки права", но по-късно се опита да поправи позицията си.

По думи на известния икономист Красен Станчев, публикувани в социалната мрежа, това нейно изказване всъщност е цитат от Хитлер, но като възглед е характерен за повечето кандидат-президенти. “Не че са чели Хитлер, Фихте или Хегел - просто им иде "от вътре", de profundis”, коментира Станчев.

В отговор на повдигнатия дебат Росен Шарков възкликна: “За кой интерес става въпрос? За този на Турция ли? А облеклото й беше копи-пейст на това на Хилъри в дебата й с Тръмп, докато Радев беше по-адекватен и по-уравновесен и беше против задължителното гласуване. Не че нещо, ама ми се видя по-десен.”

“Тя го разбира, че държавният интерес е нейният рахат, а правата - на останалите”, смята Христо Велев.

“Ама верно ли новата мама казала, че националният интерес стои над човешките права? Понеже съм малко извън недържвата, дали ще може някой да я осведоми, че сме 2016 г. и че не сме в Русия. Мерси”, написа Радина Ралчева.

Обобщението на Атанас Семов пък гласи: “След "дебата": отново нито дума по големите проблеми на нацията! За бедността, съсипаното образование, душманското здравеопазване, демографското изчезване, ислямизацията, корупцията - нито дума! Нито една… Изводът ми остава непроменен: този вид българска демокрация унищожава българската нация!”

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: