Супер травма за Хилъри

Драмата на Хилъри е, че тя е спечелила 200 хиляди гласа повече от Тръмп като общ вот. Ама е пълна катастрофа по щати. Няма по-голяма гавра в американските избори от това да прекараш другарчето по този начин. През 2000 по същия начин прекараха и Ал Гор.

Все пак, от подобен вот не следва да се правят кардинални изводи. Самата кампания е ориентирана по щати и такъв резултат се гони. Затова и примерно Тръмп не е правил никаква кампания в Калифорния. Просто там Хиларито си води с много, и няма смисъл. Тя пък не е правила кампания в Тексас.

Ако изборите бяха по общ народен вот, кампанията щеше да е съвсем друга и не е сигурно, че Хилари пак би спечелила. Тя сега води по този вот, но защото Тръмп не е правил никаква кампания в нейните щати. Ако се съди само по щатите, в които и двамата са правили силна кампания, тогава Тръмп си бие отново.

По ирония на съдбата, именно сенатор Хилари Клинтън, след скандала с Ал Гор, внесе поправка за директни избори. След това я оттегли - очевидно не изнасяше на естаблишмънта. Е, сега си плати цената :)

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: