Светът чака да бъде открит

Около Нова година станаха три години откакто не сме в България. Сменихме три държави. Никога няма да се нарека емигрант. За този период срещнах ужасно много хора, които пътуват и сменят държавите и работите си, и не считат това за емиграция. Хора, които имат нужда да пътуват, да преживяват нови неща, търсещи хора. Неспокойни души. Спират, когато усетят, когато са убедени, къде точно е тяхното място. Тези мисли ме провокираха да напиша няколко мои си извода - може да са правилни, може и да не са. Някои сигурно са банални, но пак са си мои, лично преживяни.

1. Никога не е късно. Може да започнеш наново на напълно непознато място на 45. Можеш и на 55. Видях го, изживях го.

2. Никога не е лесно. Изобщо не е лесно. Но винаги е възможно!

3. Новите места са като децата - трябва време да ги "отгледаш". Някои са по-трудни за отглеждане, други - по-лесни. Но винаги е безкрайно емоционално и интересно.

4. Хората навсякъде са добри и лоши. И това не зависи от националност, раса, религия. И определено добрите са повече от лошите.

5. Образованието, начетеността и опитът са Сезам за всичко, което искаш да направиш. Познанието е Сила.

6. Да бъдеш горд с Родината си, независимо коя е и каква е тя, винаги се приема с уважение.

7. Старите приятели винаги липсват. Всички нови приятелства са чудесни - можеш всичко да правиш с новите си приятели: да си щастлив, да споделяш време и емоции. Но въпреки всичко те никога няма да бъдат като старите приятели, които си оставил далече. Може би след 20 години извън Родината, това виждане се променя. Не знам на този етап.

8. Много неща в живота ни зависят единствено и само от нас. Като това да ни е красива къщата и спретнато дворчето. И да е чисто навсякъде. И да се усмихваме. Въпреки всичко. Това не го прави държавата, нито политиците. Това се отглежда вътре в нас. Резултатът е по-добър живот за всички.

9. Здравето и семейството са религии. Точка.

10. Ти си този, който си отишъл, ти си длъжният да се "впишеш". Ако недоволстваш от това и не си готов за него, никога не заминавай. Нямаш шанс.
Светът е много голям и шарен, чака да бъде открит...

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: