Политическите Карабас Барабаси

Мисля, че е наивност до глупост, освен ако не е осъзната или още по лошо неосъзната корист, да се надяваш и инфантилно, за жалост на лош, изпотен от клишета език да твърдиш, че някой, който не иска да смени системата може да направи нещо различно от всичко, на което сме били свидетели.

Аз в продължение на осем почти години отвътре а после от засада в лагерите на много провалени /защото непровалена няма/ партии съм била свидетел какво прави системата с хората. Дори с човеците. Изпива им ума и им взима сърцата на концесия. Разболява ги от височинна болест и ако се вгледате, а преди това си направите труда да прочетете за симтомите на този синдром ще установите откъде пораженията върху речевия акт, поведението и чувството за мярка /не смея да използвам морал/. Няма човек, който да е бил във властта, да е влязъл в стоково-парични взаимоотношения с фондации, партньорски организации или да е завъртял обръчите от фирми и да е останал нормален.

Мога книги да напиша с впечатления от първо лице. И може би ще го направя, но да се натрупа още материал. Малките сделки в които залагаш честта и убежденията си, наричани за удобство "професия политик" или "изкуството на компромиса" бавно те надуват като...кукла за секс, докато не преминеш на постоянното разположение на тези дето ти помпат хелия за да забравиш на кой свят си и защо си там където си.

Забравяш задължително и вълнуващата клетва която си дал в НС, пред себе си или пред хората, които си убеждавал да ти повярват. Тазисистема прави хората, силиконови, луксозни а понякога и просто полиетиленови играчки за нуждите на Седящите на голямата маса Карбас Барабаси. 

Вижте ги само! Думите им като мислите - постни и неизносени. Били символ и олицетворение на почтеността? Верно ли?! Опитайте да поговорите с тях и вижте колко време ще си задържат погледа върху вас.

Без смяна на системата, няма смяна на модела! Той ще се самовъзпроизвежда защото така е измислен. А Вие или се надявате на троха /ако сте вегани/ или на кокал, иначе сте...Себе си:)))!

Хубаво звучи, нали, продължавайте да сте себе си, това идеално устройва шевчетата на фермата:)

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: