Безумната мистерия с евро домейна ни

Всъщност мистерията около безумния домейн на българското председателство на Съвета на ЕС се задълбочава все повече... Нямах разумно обяснение защо при очевидно най-логичното име eu2018.bg някой ще използва тотално безумното eu2018bg.bg - обаче се оказва, че крушката си има опашка.

1. Адресът eu2018.bg всъщност е зает от някого - затова им се е наложило да се спасяват с друг.

2. На този адрес обаче няма никакъв работещ сайт.

3. Собствениците на адреса са фирма EU2018 Ltd. (за която никъде нищо не пише), с посочен фирмен адрес в жилищен блок в Берлин, и административен адрес в град Септември, България. Т.е. никой не може да им го отнеме за това, че нямат право да имат този адрес.

Работата вече ми миришеше на регистриране на домейн с цел изнудване за пари на заинтересованите да го купят, но като прочетох статията от линка отдолу, ще излезе, че нещата са още по-дебели - и че някой яко не си е свършил работата (или е нарушил всички правила на здравия разум и бизнес логиката, когато е трябвало да си гарантира собствеността върху "имота", какъвто един уеб адрес безспорно представлява).

Т.е. оказва се, че блокираният хубав адрес е бил реално планираният за нашия национален сайт, и даже са хвърлени доста пари, за да се прави нещо по тоя сайт, вероятно от фирма-касичка, на която изобщо не й е това работата, и когато някой е разбрал, че касичката ще го провали, е опитал да й отнеме поръчката - а пък тя си е задържала сайта - и след това без много обяснения са потърсили спасителен вариант с ужасния адрес, за да избегнат скандала.

С две думи, аз изобщо не бих спрял дотук в търсенето на обяснение за далаверите, довели до нелепия адрес, с който ще се изтъпаним пред цяла Европа догодина.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: