Истинска история за победа

Най-трогателната победа на тазгодишния АО и една от най-трогателните тенис-истории изобщо. Това е 34-годишната хърватка Миряна Лучич-Барони. Нейната история е изключителна и вероятно ще служи за модел на много жени по света.

Миряна имаше обещаваща кариера - направо си беше дете-чудо, защото още от 15-годишна показваше признаци на световна величина. Още в най-ранни години достигаше до четвърт- и полу-финали на турнири от Големия шлем. Заради семейна драма обаче, потъва. Знае се, че баща й е бил насилник.

Засега тя самата отказва да говори за това, но след победата си днес, която я изстреля на полуфинал срещу Серина Уилямс, каза, че някой ден вероятно ще разкаже своята история подробно. Майка й и четирите деца избягват в САЩ и там започва голямото й завръщане на корта. Тя не се отказва, въпреки възрастта и ето я къде е днес. На този АО няколко 35-годишни стигнаха доста напред.

Миряна тази година ще навърши 35 години, а приказката тепърва предстои. Победата й над Плишкова беше наистина силен емоционален момент и няма човек със сърце, който да не трепна при ето този кадър. Такова завръщане е възможно само, ако си много силен. Тя самата казва, че не е вярвала, че е толкова силна.