За какво е волята, ако посоката не е вярна

Защо няма да отида довечера на протестния марш?

Бях на първия, преди няколко седмици, защото съм ЗА европейско правораздаване, защото съм ЗА реформи в съдебната система, защото съм наясно, че състоянието на съдебната власт е критично.


Днес няма да отида, ЗАЩОТО:

- Този ден има една много особена история, отпреди 4 години. Тогава и седмици след това, с енергията на хилядите по улиците, можехме да направим чудеса в България, но този шанс беше пропилян. Непростимо. Така да се каже - имам лоши спомени и разочарования.

- Съдебна реформа в България, в този и във всеки следващ момент, е невъзможна без политическо представителство на тези, които искат реформата. Ако на някого не му е ясно на мен ми е ясно, че законите се променят в Парламента. Пак там се водят политическите битки.

- Няма как ББ, Пеефски и сие да управляват цялата държава; да контролират медии и институции, а ние отново само да си маршируваме.

- Битката за съдебната власт трябва да мине през политическа битка и няма да стане само с добри намерения. Т.е. - говоря за битка срещу Бойко и Пеевски.

Така че, аз съм насреща за протести и действия, но срещу Борисов и Пеевски. Докато те управляват тази държава в нея не могат да се случат никакви реформи. Никакви! И всички сме наясно с това.

Затова истински не разбирам кому са нужни отново неправилно насочени акции?

Сещам се за онзи скиор, който бил затрупан от лавина. С часове дълбаел снега, за да излезе, но за съжаление вместо навън копаел навътре. А изводът е: За какво е волята, ако посоката не е вярна?

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: