“Горящи” въпроси към зелените активисти

Имам много въпроси към "зеленото" движение в България. Разбирам че след зелен протест отново е спряно строителството на язовир "Яденица"- след като още преди много години е имал всички разрешения за строеж. Става въпрос за възобновяем източник на енергия с важна функция за балансиране на енергийната система, и в частност неравномерностите от по висок дял възобновяема енергия която е трудна за оперативна прогноза. Въпрос - за въглища, атом или друго се борите? Понятието добавена стойност за обществото май въобще не съществува за вас? Да си против всичко е много лесно. Това е "отбавена" стойност.

Смисленото е да предлагаш алтернативна добавена стойност на всяко нещо срещу което си. На руски това поведение се нарича "диванние революционери".
Въпрос към всички "зелени". Колко ваши горещи привърженици гасиха пожара в Кресна, където за последните дни вероятно са изгоряли много повече животни отколкото, ако се построят три магистрали ?

Трети последен въпрос към зелените за днес. Уточнявам- ски не карам, Банско не обичам. След като 15 години блокирате нормален втори лифт заради 1000 дка гори (повече изгоряха само последната седмица в България), и с това е отнета добавена стойност за десетки милиони лева и стотици работни места, (и причинени зверски опашки за стотици хиляди туристи), колко алтернативна добавена стойност и работни места в района стимулирахте или предложихте? Всеки трябва да е отговорен за това, което прави. Това е гражданско общество, според скромното ми мнение. Само "зелените" имат индулгенция за вечна нирвана на безгрешност. 

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: