Опитът за сплашване няма да мине

По повод отправеното до 44-то Народно събрание искане от Главния прокурор на Република България за възбуждане на наказателно преследване срещу мен.

Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите.

Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема.

Твърденията за “вероятно пране на пари” идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории.

През последната година внесох в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница, както и за аферата “кумгейт”. Бях обвинена от В.Симеонов в национално предателство. По този повод той внесе срещу мен и сигнал в прокуратурата. Клевета срещу мен е отправяна и от Б.Борисов, за което беше осъден.

Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация.

В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…

Опитът за сплашване няма да мине.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: