Парижкото споразумение и Източна Европа
Макрон каза в ООН, че Франция няма да прави търговски сделки и няма да финансира инфраструктура в държави, които нарушават Парижкото споразумение. Седя и се чудя тук за един завод на Рено в Бурса И за един бъдещ завод на Фолксваген близо до Маниса ? Турция, която не просто не спазва Парижкото споразумение - ами даже не го е и ратифицирала все още.

Държави като Франция и Германия са толкова напред в развитието си, че могат да пеят панегирици за климата, докато изнасят тежката си индустрия в Азия и Африка без да им мигне окото. Проблемът, обаче, е за Централна и Източна Европа. Ние няма как от този ни етап на развитие да прескочим технологичната тежка индустрия и да се превърнем в икономики на услугите и знанието. Ако ни дръпнат столчето сега и ни метнат в капана на климатичния кръстоносен поход, докато те си изнасят заводите в Африка и Азия... Абе, няма да е добре. 

Ако ли пък са честни, да си преразгледаме митническия съюз с Турция и ако те ще го нарушават по екологичното перо, ние да хващаме завода на Фолксваген, румънците на Рено. А дано, ама надали.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: