Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?
Държавата предлага първият ден от болничните да не се заплаща от никой - нито от НОИ, нито от работодателите.

Че не им е работа на работодателите да плащат болнични, не им е, но не разбирам по каква логика и държавата е решила, че трябва да си спести този ангажимент, след като преди това чинно си е прибрала осигуровките за същия този осигурителен случай - временната нетрудоспособност.

По тази логика аз пък предлагам да започнем да си спестяваме внасянето на осигуровки за първата надница. Ей, така, един ден от месеца ще го броим "отложен" и за него няма да дължим осигуровки. Да дисциплинираме държавата. Що пък не?
 
Или пък защо не приемат първият застрахователен случай по "каско" да не се изплаща - ей, така, дисциплиниращо?!

А най-странното в цялата работа е защо подобни алогични идеи трябва да срещат задружните овации на всички и, ако някой е на противното мнение, започва да получава въпроси от типа "Ама, как така? Ама, нали вие, работодателите, всички мислите еднакво?". Е, не, не мислим еднакво! Затова сме различни организации и, бидейки различни, можем да си позволим лукса да мислим по различен начин. Не знам за медиите, но на мен поне това ми изглежда логично.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: