Как Тайван е преборил коронавируса в зародиш
Едната причина за успеха очевидно са маските, въведени от първия ден (всъщност от години преди него, но в случая направени задължителни и "усилени" с моментално увеличаване на производството на 20 милиона дневно вместо обичайните 2 милиона преди това).

Но може би дори по-съществени се оказват... приложенията на телефоните. Оказва се, че Тайван си има "дигитален министър". Като гледам, момче на 30-тина години, на което явно никой не му е казвал, че в държавата има търсене на овчари, понеже Катар иска много овчО, "ама той бил... айти специалист".

Та тоя симпатяга работи пряко с разни хакери, които седят на заседаталната му маса и директно там решават важни за обществото въпроси направо от лаптопите си. Без обществени поръчки, без срокове за обжалване, без глупаво написани задания и шуро-баджанашко избиране на изпълнители, които да създадат недоносчета като използваните от нашата държавна администрация и наложени на горките данъкоплатци.

И първият въпрос, който решили, когато възникнал проблемът с коронавируса, бил да пуснат приложение, което ти показва най-близкия магазин, в който има налични маски.

Второто пък било приложение за трасиране на хората, за да може да бъде намерен веднага всеки, който може да се е оказал в близост до някой,
който в един момент се е оказал позитивен. И по този начин Тайван приключва с общо 443 заразени и 7 смъртни случая. Е, не приключва съвсем, защото и сега се появява чат-пат по един нов заразен на няколко дена, но все пак броят на активните случаи в страната е 9.
 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: