Европейската стъпка към социалистическа федерация
Единствените победители от огромната крачка към социализъм, която направи ЕС тази седмица, са специалните интереси с достъп до 390 млрд. евро грантове или до целия бюджет от 1,8 трлн. евро.

Европа взима назаем от бъдещето и относително успешните, за да възнагради тези, водещи унищожителни за просперитета политики и просто корумпираните.
 
По-лошо, наказва постигащите просперитет като планува нови данъци за тях в следващите 7 години, превръща Брюксел в още по-тежка и скъпа бюрократична машина и пуска мазнинка за местните Борисовци с техните обръчи от фирми и чекмеджета.

С изумление наблюдавам колко са отровени умовете не само на политици, но и на публични интелектуалци, които жадно попиват абсурдната пропаганда за "спасява не на Европа" с дълг, печатане на пари и зелени фантазии.
 
Кулата от карти на този фантасмагоричен модел на съществуване може само да се срине. Проблемът е, че ще задуши и изкриви нашето настояще и бъдеще, защото наблюдаваното днес е само една стъпка (макар и голяма) към още по-екстремна версия на Европейска социалистическа федерация.

Личната и колективна битка с този цивилизационен разпад ще дефинират следващите десетилетия.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: