60-те бяха велико десетилетие - родина на рока и психиделичните пътувания, Swinging London, Виетнам, майските събития в Париж /1968/, борбите на чернокожите в САЩ, злощастната победа на доктрината "Брежнев" в Чехословакия /1968/, забележителната победа на Израел в 6-дневната война /1967/, първият човек в Космоса, първите хора на Луната. Но има един ден, който създаде най-голямата загадка на Студената война, която и до днес не е разрешена. Великото десетилетие започна с този ден и завърши на 6 декември 1969 с концерта на Ролинг Стоунс в Алтамонт, Калифорния, когато пред очите на Джагър в кошмарните безредици на 300 хиляди души, загина Мередит Хънтър.

Страшно начало, зловещ край. Денят е 22 ноември, както е днес, но в 1963 - убийството на Джон Кенеди. Веднага трябва да кажа, че Демократическата партия на антикомуниста Кенеди няма нищо общо със сегашната ляворадикална, социалистическа организация. Организацията, според адвокатите на Тръмп, е откраднала СЕДЕМ МИЛИОНА ГЛАСА, за да фалшифицира скорошните избори в полза на Байдън. Ако това е вярно, /аз мисля, че най-вероятно е вярно/, то това е най-голямата и нагла изборна измама в историята на Свободния свят. Близкото бъдеще ще покаже дали най-голямата измама ще дойде на власт в САЩ.

Днешният ден, разбира се беше пропуснат от западноевропейските и българските медии, които са заети да нападат Тръмп. Помня дълго, затова помня и как десетки години комунистическата пропаганда тръбеше, че Кенеди е убит от крайнодесни кръгове в САЩ, вкл. ЦРУ, въпреки, че убиецът Осуалд беше комунист. Но ето много любопитно свидетелство от ген. Йон Михай Пачепа, бивш директор на външното разузнаване в Секуритате. В книгата си “Осуалд и КГБ, програмиран да убива”, Пачепа пише, че на 26 ноември 1963, т.е. 4 дни след убийството на президента, в Секуритате дошъл ген. Александър Сахаровски, шеф на Първа главна дирекция на КГБ /външното разузнаване/ и им заповядал да разпространяват версията, че Кенеди е убит от ЦРУ и крайнодесните.

Това е именно началото на тази глупост, която беше налагана в съзнанието на стотици милиони хора в съветския блок. Впрочем същата версия беше подкрепена и от американски левичари, като Оливър Стоун във филма му за Кенеди. Убийството е най-голямата загадка на 20 век, обвита в безброй конспирации и днес все още никой не знае какво точно се случи в онзи лош петък. Но съм сигурен, че някой незнаен ден в далечното бъдеще всичко ще се разкрие.

Само че в този незнаен ден, хората вече никак няма да се интересуват кой уби Кенеди.

На сним. Мигът на убийството. Охранителят Клинт Хил скача на колата, Жаклин Кенеди вече е скочила, в шок.
Източник: АП.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: