Добре дошли в новия тоталитаризъм
Няма да имаш Фейс, защото не отговаряш на стандартите на общността(на повелите и Устава на Партията), няма да може да пътуваш зад граница, защото нямаш ваксина(т.е. не слушаш какво ти говорим), няма да получиш американско гражданство/виза, защото четохме вицовете ти за вожда, не можеш да започнеш работа, защото не си член на Партията, няма да ти отпуснем кредит, защото си неблагонадежден, как ще го изплащаш след като властта те преследва, няма да можеш да ходиш на екскурзия, защото навън е опасно - врагът е болест, няма да можеш да се събираш с много хора, защото можеш да умреш или някой да те предаде, съседите ти ще следят дали си стоиш вкъщи, а неофициално ще те гледат и слушат с дронове и през всички устройства у вас.

Китай след Ковид пусна и новите досиета(но има и тайни такива, само за Партията) и ще правиш бизнес само ако си й предан. Иначе може да не получиш държавен лиценз да бъдеш родител.

Телените мрежи отново са навсякъде около нас, а множество хора за една нощ сменят партията и принадлежността, пишат доноси, предават, изпълняват каквото им се казва и няма да е далеч времето, в което без съд и присъда неудобните ще се елиминират, за да живеят добре децата на новите борци срещу фашизма. И след 50-60 години и милиони жертви, някой ще се събуди и ще каже, че това са били пълни глупости. Започваме отначало.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: