За актьорското майсторство на Мария Бакалова
Според мен основната причина (да, точно така, основната) Мария Бакалова да е номинирана за каквато и да е награда за актьорско майсторство е чисто политическа.
Причината е, че изиграва ключовата роля в това да злепостави основен опонент на политическия режим в САЩ и интелектуалния мейнстрийм в Холивуд. Да, говоря за прословутата сцена с Руди Джулиани. А и цялото творчество на Саша Барън Коен през последните години е насочено все в тази посока - да осмива хора като Тръмп и негови поддръжници - които, шок, са мразени от всички в Холивуд. Този нов негов филм не е изключение.

Не обвинявам Коен за този подход - човекът прави каквото трябва да прави, за да яде. С осмиване на републиканци можеш да печелиш милиони в Холивуд дори това "осмиване" да има нулева артистична стойност и да е по-скоро криндж, отколкото забавно. Но в наши дни политиката е навсякъде, особено в Холивуд (там всъщност винаги я е имало). Don't hate the player, hate the game.

Мария Бакалова всъщност може и да е добра актриса. Но това няма да го разберем от Борат 2, който според мен е доста слаб филм, със сигурност много по-слаб и далеч по-малко забавен от оригинала. Уви, тази (вече прословута) номинация за Оскар е далеч по-показателна за политическите пристрастия на американската културна интелигенция, отколкото за актьорските качества на самата Бакалова.

И не забравяйте - не всяка критика на актьорската игра на дадена жена е сексизъм (или някакъв друг "изъм").

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: