Атаката срещу институцията на семейството
“Основни човешки институции каквито са СЕМЕЙСТВОТО и БРАКА са поставени под безпрецедентна АТАКА от радикалните идеологии!

Дори и стриктно биологични истини като половата принадлежност са под съмнение.

От една страна самата идентичност на семейството е подложена на въпрос; както и основната природа на човека, която се е считала за неоспорима с векове, а на нея сега се гледа като нещо остаряло.

От друга страна стойността на майчинството и родителството е сериозно подкопана и те започват да се третират като не повече от едно скъпоструващо хоби.”

“ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ и джендър идеологията зад нея” е темата, с която ще ви запознае нашия гост Тимотеуш Зих.

Защо въпросът за тази конвенция е все така актуален и постоянно продължаваме да откриваме идеите й да се прокарват под ново име, но неизменно подплатени от същата идеология?

Тимотеуш Зих е доктор по право, адвокат, заместник-председател на управителния съвет на института за правна култура Ordo Iuris – аналитичен център за човешки права със седалище във Варшава, академичен преподавател, член на Европейския икономически и социален комитет.

Той е ректор на новооткрития университет Collegium Internarium, Полша.

Той е заместник-председател на Конфедерацията на неправителствените инициативи, независима мрежа от организации, представляващи гражданското общество.

Зих получава докторска степен от Факултета по право и администрация на Варшавския университет, завършва Междууниверситетските индивидуални изследвания в областта на хуманитарните науки на Artes Liberales Academy като продължава във Варшавския университет и Ягелонския в Краков.

Книгата му за правната сигурност е отличена в конкурса „Монографии“ на Фондацията за полска наука. Тимотеуш Зих е автор на множество
експертни доклади, правни становища и академични трудове в областта на защитата на правата на човека, семейното право, конституционното право
и международното публично право. Неговите становища и експертни доклади са използвани в законодателния процес и са приети както от полски и чуждестранни съдилища и трибунали, така и от международни съдебни институции.

Също така е изготвял законови актове по искане както на публичните власти, така и на гражданските организации.

Назначен е за експерт в множество органи, консултиращи се относно публичната политика. Работил е като член на консултативни съвети в Министерството на правосъдието при четирима министри от различни политически принадлежности. От 2015 г. е член на Съвета за семеен живот и семейна автономия към Министерството на правосъдието.

Благодарение на подкрепата на повече от 25 неправителствени организации той е номиниран и в съвета на Националния институт за свобода, който консултира публичната политика по отношение на гражданските организации. Бил е и официален консултант на Министерството на предприемачеството и технологиите.

Предоставял е експертни познания в областта на правата на човека и върховенството на закона по искане на Комитета за наблюдение на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, комисиите LIBE и AFCO на Европейския парламент, Службата на ОССЕ за Демократични институции и права на човека, Венецианската комисия и Държавния департамент на САЩ и др.

По материали от Асоциация Общество и ценности

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Клиентът е в центъра на всичко

    Казвам се Павел и съм директор “Обслужване на клиенти” за групата на Кредисимо. Ние предлагаме финансови услуги на няколко пазара, като целта ни е да ги предоставяме с безупречно качество. С екипа ми поставяме Клиента в центъра на всичко, като с то...

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: