Отговорът на Орбан
Смел, ясен и категоричен е отговорът на кабинета на Виктор Орбан, във връзка с обвиненията, че приетия в Унгария закон, срещу педофилията и излагането на порнография, джендър и сексуално образование на децата, нарушава редица закони на ЕС и международните норми за правата на човека:

"Либералните течения отново работят срещу Унгария.

Сега те бият аларма в цяла Европа заради новите закони на Унгария, които строго наказват педофилите и защитават децата ни. Нека си признаем, това движение винаги е съществувало и новият му лозунг вече не е „Пролетарии от всички страни, обединявайте се!“, но "Либерали от всички страни, обединявайте се!" Това, разбира се, засилва убеждението в Централна Европа, че днешните либерали всъщност са комунисти с дипломи.

Настоящата лява кампания срещу Унгария е още едно доказателство, че днес левицата е враг на свободата, тъй като вместо свобода на словото, те искат политическа коректност, както е дефинирана от тях, и хегемония на мнението, вместо плурализъм на идеите.

Новият унгарски закон не противоречи на никакви високи идеали или европейски закони. Новият унгарски закон просто посочва ясно, че само родителите могат да вземат решение относно сексуалното възпитание на децата си. Образованието в училищата не трябва да противоречи на волята на родителите; то трябва да бъде най-много допълващо; формата и съдържанието му трябва да са ясно дефинирани и трябва да са предмет на съгласието на родителите.

Родителите също така с основание очакват, че на платформи, използвани от децата ни, порнография, сексуалност сама за себе си, програми за хомосексуалност и смяна на пола не трябва да бъдат достъпни. Тези ограничения също трябва да бъдат дефинирани с хирургична прецизност. В Унгария никой няма право да определя как възрастните да живеят живота си. Според нас свободният възрастен не трябва да дава отчет за живота си пред каквато и да е светска власт - само пред Бог, когато му дойде времето.

Следователно унгарското законодателство не се прилага за живота и сексуалните практики на възрастни над 18 години, нито за това, на което са изложени като възрастни в публичното пространство.

Нещо повече, в европейски контекст, унгарското общество е сред най-отдадените европейски нации на индивидуалната свобода и толерантност. Причините за това се коренят в нашите културни традиции, в християнската свобода, в борбата за национална свобода и в дълбокото презрение към комунизма и комунистическата тирания.

Унгарската свобода означава не само политическа свобода, свобода на избор, свобода на словото, свобода на събранията и сдружаванията, но и правото да защитаваме семействата си и да образоваме децата си, както сметнем за добре. Нашият закон е достойно продължение на европейската традиция на свободата.

Дебатът за бъдещето на Европа - т.е. нашите деца - току-що започна. Ние сме тук и в готовност."

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още анализи:

Още новини: