От хубави по-хубави новини на международната сцена
Синтезирано обобщение на по-важните новини в международните медии:

Саудитски служители казват, че всяко решение за производството на петрол ще бъде взето в рамките на ОПЕК+ - Bloomberg.

Много компании в чужбина отказват да издават корпоративни облигации, тъй като инвеститорите изискват по-висока доходност - Financial Times

Недостигът на работна ръка в Обединеното кралство може да струва на икономиката 35 милиарда долара годишно - Bloomberg

Общият дълг на енергийните и комуналните компании в Европа надхвърли 1,7 трилиона евро.

Русия изисква някои индийски клиенти да плащат за износа на петрол в дирхами, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници и фактурата.

Фактурата за доставка на петрол за една индийска рафинерия се изчислява в щатски долари, а плащането се изисква в дирхами на ОАЕ.

Във фактурата са посочени плащания към Gazprombank чрез частна кореспондентска банка в Дубай, Mashreq Bank.

Президентът на Русия пристигна в Техеран за участие в тристранната среща на лидерите на процеса от Астана, която ще се проведе утре в Техеран.

Гръцките медии заявиха, че войната с Турция вече е неизбежна.

По-рано гръцките въоръжени сили започнаха да копаят противотанкови ровове по бреговете на река Марица, която формира граничната линия между Турция и

Гърция в Западна Тракия.

И Турция, и Гърция са членове на НАТО.

Швейцария отказа да лекува ранените от Украйна от страх да не наруши неутралния статут на страната, съобщи вестник Tages Anzeiger.

Русия очаква да изнесе 37 милиона тона зърно на търговска основа тази година и 50 милиона тона следващата година, каза заместник-министърът на външните работи Сергей Вершинин.

Монголия очаква Русия да започне изграждането на газопровода Силата на Сибир-2 през нейна територия до Китай до две години. През него ще преминават до 50 милиарда кубически метра газ годишно.

На 17 юли "Газпром" постави нов исторически рекорд за дневен обем доставки на газ за Китай по газопровода "Силата на Сибир".