Пълна промяна в публичния образ на “промяната”
Веднага след падането на кабинета започна един рязък и видим завой в ПР-а и образа на "Продължаваме Промяната".

От създаването си формацията поддържаше, с редки изключения, центристки и умерени позиции по всичко извън темата ГЕРБ/ДПС. Няма как иначе, когато целта ти е да спояваш коалиция от всевъзможни партии и позиции. Веднага след падането им от власт, обаче, управляващите:

? Излязоха с фанфари, пърформанси и юмрук на площада, ала цялата протестна култура от 2013 насам

??/?? Изгониха 70 руски дипломати

♻️ Обявиха Корал за защитена зона и само две седмици по-късно самият премиер Кирил Петков си направи демонстративна почивка там.

Всички тези сфери да ви звучат познато?

?  Протестърството на повечето лица на ДаБългария

??/?? Антируските позиции на ДСБ

♻️ Зеленото

От падането на кабинета насам ПП рязко се преориентират надалеч от "big tent" центризма и влизат право с бутонките в терена на ДБ по всяка от темите им. Започва да става все по-трудно да различиш двете формации по друго, освен това, че едната е по-голяма, по-организирана вътрешно и реално успя да управлява.

Тази промяна е едно напълно логично решение предвид електоралната загуба на вота, който ПП получиха покрай Радев и спихването на ИТН в края на миналата година. Тази загуба трябва да бъде попълнена другаде и тъкмо тоталното овладяване на "демократичния/протестърски/градски" сегмент може да го направи.
Добри новини за поддръжниците на формацията, защото това потенциално може да ги стабилизира електорално. Лоши за Демократична България - единственият донор на подобен вот.