Какви сигнали дава новият Британски кабинет?
Наследничката на Борис Джонсън не е по-различна от него.

Министърът на финансите е ултралиберален икономист.

Родословието му е от Гана.

Министърката на вътрешните работи е евроскептик, крайно консервативна  и с индийски корени.

Министърът на външните работи е ярък привърженик на Брекзит.

Ясен сигнал, че политиката на международно противопостаняне ще продължи. Вече е налице явен съюз в рамките на бившата Британска империя.

Очаква се засилване на влиянието на големите корпорации на пазарите и провеждане на политики в полза на неолибералния глобализъм (намаляване на държавните регулации и намаляване на данъците за корпорациите).

Тази политика изпомпва ресурси от малките и бедни държави, а намалените регулации и данъци създават условия за неконкурентноспособност и фалити на местни МСП.

Като се добави и изкуствено създадената енергийна криза, нищо добро не чака държави като България,  ако не се търсят и прилагат решения за опазване на националния ни интерес.

Повечето партии (ГЕРБ, ПППП, ДБ, ДПС, БСП и ИТН частично) са за следване на европейската политика за санкции срещу Русия и за либерализиране на енергийния пазар.

Цените на еленергията у нас са абсолютно нелогично и непосилно високи, въпреки че произвеждаме евтина енергия.

Няма и едва ли ще има достатъчни компенсации от ЕС за компенсиране на щетите от високите енергийни цени у нас. Грижата за оцеляването ни ще е само наша.

В същото време се изсипват милиарди в Украйна, внася се украинско зърно, третирано със забранени химикали и се поставят на колене местните зърнопроизводители.