5 съвета за изграждане на бизнес отношения от Лучия Джованини

На 27-ми юни София ще е домакин на първия в България практическия семинар на Лучия Джованини ИЗЦЯЛО НОВ ЖИВОТ. Известен като трансформиращо изживяване и уникална възможност за участниците да си изяснят истинските цели в живота и как да се придържат към тях. Практиките ще ни покажат как да запалим положителните промени в живота си, как да овладеем силата на насочването на вниманието, как да превъзмогнем страховете си и да изпитваме дълбоко чувство на радост и задоволство. Лучия Джованини ще използва уникална и силна комбинация на три интегрирани инструмента: Колелото на живота, Стената на виденията и Ритуала за пречупване на стрелата.

Член на Американската асоциация по психология, обучава в нестинарство, преподава духовен и трансформационен коучинг. Лучия Джованини води бизнес семинари за бизнес отношения в големи световни организации. Тя също е специалист в работа с дъха и техники на медитация. Автор е на бестселърите „Толкова различен живот“ и „Освободи живота си“ издадени на български от ИК „Колибри“ 2015г., както и на книгите „Заслужавам най-доброто“ и "Силата на женската мисъл", които са преведени на 8 езика.

Специално за b2bmedia тя споделя пет основни принципа, които според нея са важни за изграждането на качествени отношения в бизнеса:

1. Никога не експлоатирайте хора - никога не използвайте непостоянен вид комуникация или взаимоотношения - по-скоро установете win-win връзка - където всеки печели.

2. Обикновено много хора се обръщат към други с въпроса: какво мога да получа от този контакт? Променете този въпрос на: какво мога да дам, как мога да помогна? Това не само ще ви помогне да създадете дълготрайни отношения, но и ще донесе много повече удовлетворение и значение в живота ви.

3. Спрете да спорите кой е прав - не забравяйте, че всеки е прав според собствените си идеи - вместо това се запитайте за себе си: Предпочитам да бъда прав или да бъда щастлив?

4. Наистина слушайте! И слушането не означава просто да чакате реда си да говорите, а по-скоро да слушате активно, не само с ушите си, но и с очите си, с цялото си аз и цялото си внимание.

5. Не е нужно да се съгласявате на всичко, но престанете да преценявате хората. Уважавайте начина им на мислене, тяхната гледна точка.

Според Лучия Джованини едно от най-разпространените схващания е, че ще бъдем по-щастливи, когато …

Когато имаме повече пари (това е едно от най-често срещаните);

Когато се пенсионираме;

Когато се оженим;

Когато намерим душата си;

Когато най-накрая станем майка или баща;

Когато получим образователна степен;

Но докато постигането на целите е много важно, защото те ни помагат да напредваме в живота и да постигаме резултати, мисълта, че ще бъдем щастливи, когато постигнем тези цели е огромна грешка. Капан е непрекъснато да мислим за бъдещето и да се притесняваме за това, което ще се случи - това води до безпокойство. Или да заровим глава в миналото и да мислим за нашите грешки и неуспехи, за всички грешни решения, които сме направили, за лошите неща, които хората са ни направила и т.н. Защото, когато се замисляме за тези неща, ние ги преживяваме отново и отново в настоящия ни живот.

„Трудно е да достигнем себе си, защото сме непрекъснато разсейвани от хиляди стимули - всичко в нашето общество ни кара да погледнем извън себе си. Както и всичко в нашето общество ни кара да се наслаждаваме на мига и така да объркаме дълготрайното щастие с моментното удоволствие. Всичко около нас е предназначено да ни отведе от нас самите, така че в един момент започваме да се съмняваме в нашето вътрешно направление, губейки връзка с вътрешната си мъдрост. И в повечето случаи просто не знаем как да впрегнем вътрешната си сила. Именно това е, което преподавам в моите книги и семинари!“

Вижте видео поканата на Лучия Джованини за предстоящия ѝ семинар: https://www.youtube.com/watch?v=VgRDGP-0Ih4

Срокът за ранна регистрация за практическия семинар ИЗЦЯЛО НОВ ЖИВОТ е удължен до 10 юни. Лучия Джованини идва в България по покана на къща за събития Elinor's House, София. Билети се предлагат през онлайн платформата sabitie.bg, както и на място в Ellinor`s House.

Следете повече на официалния блог на събитието: http://lucia-giovannini.blogspot.bg

Присъединете се към събитието във Facebook

Реклама

Още от новини:

  • Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която...
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, не...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: