От изключителна важност е магазинът да работи еднакво добре на всякакви операционни системи и устройства

Казвам се Веселин Тотев и съм мениджър проекти в дигитална агенция Valival. Имам повече от 20 години опит в сферата на уеб услугите.

Завършил съм Университета за национално и световно стопанство (УНСС) през 2000 година със специалност „Икономика и управление на транспорта“.

През същата година започнах работа в представителство на „Бонев Софт Одитинг“ ООД, където извършвах техническата поддръжка на счетоводния софтуер АЖУР® близо 10 години.

През следващите 11 години трупах знания и стаж като Web Developer и Front-end Developer в Corllete Lab, благодарение на което днес съм утвърден специалист в анализирането на база данни, HTML, CSS, JavaScript.

От края на 2021 година съм част от екипа на дигитална агенция Valival, където се занимавам с анализ, стартиране и координиране на проекти, комуникация и обучение на клиенти.

В свободното си време обичам да пътувам и да преоткривам нови и непознати места, като винаги със себе си нося по една въдица, защото не се знае къде ще ми се отдаде възможност да се насладя на спортен риболов, което е още една моя дългогодишна страст.

Доколко е важно магазинът да работи добре както при различни операционни системи, така и на различни устройства?

 

От изключителна важност е магазинът да работи еднакво добре на всякакви операционни системи и устройства. В противен случай се рискува да се загубят потенциални клиенти.

 

Според вас коя е “добрата” йерархична структура за един онлайн магазин?

Това е много относително и не мога да дам еднозначен отговор на този въпрос. За мен добрата йерархична структура е тази, която удовлетворява клиента и улеснява потребителя на сайта. Трябва да има ясни категории и при необходимост подкатегории. Голям плюс е възможността за филтриране и то с възможно най-малко кликвания, за да открие клиентът продукта, който му трябва бързо и лесно.

 

Къде следите за всички новости и тенденции, които прилагате в работата си?

В различни сайтове, като например smashingmagazine.com, css-tricks.com и други  с подобна тематика.

 

Защо приехте да бъдете част от журито на конкурса?

 

С удоволствие приех това предизвикателство, тъй като харесвам работата си, а и ми допадна идеята на конкурса. Смятам, че този формат ще допринесе за развитието на дигитализацията в страната и съм щастлив, че ще бъда част от първото издание. Благодаря на организаторите за поканата!

 

Какво трябва да има един електронен магазин, за да получи приза “Звезда на онлайн търговията”?

Бързина на работа, работещи функционалности, лесно намиране на продуктите – това за мен са критериите от първостепенно значение, на които трябва да отговаря един електронен магазин, за да получи приза.


Цялата информация за конкурса може да прочетете тук: https://awards.ecommercebg.com/