Глюкозната богиня Джеси Инчауспе и топ треньорът Инес Субашка разкриват тайните на добрата форма в Storytel
Съветите за здраве и добра форма на две „богини“ – авторката на световния бестселър „Глюкозната революция” Джеси Инчауспе и българският топ треньор Инес Субашка, стават достъпни за българската публика и в аудиоформат. Подкастът „Навикът да си здрав" вече е наличен в платформата Storytel, а след броени дни на 10-ти август се очаква и премиерата на „библията“ за контрол на нивата на кръвна захар в организма.
 
„Лятото е идеалният сезон да се погрижим за себе си и да потърсим мотивация и знания за постигане на по-добро здраве и форма. Затова много се постарахме да осигурим възможно най-полезното съдържание по темата, което хората могат да слушат, докато са във ваканция, по време на тренировка или дори докато приготвят храната си”, обяснява Ана Клисарска, издател на Storytel в България. „Имаше период, когато в България „Глюкозната революция” се разпространяваше на английски език от човек на човек и почти апокрифно в мрежите, а сега вече всеки може да я слуша спокойно и удобно на български. По същия начин, информация за качествено новия подход на Инес Субашка към храненето и тренировките превзе като вълна женската аудитория, но сега тя вече е систематизирана и представена лично от нея по най-достъпния начин в новия подкаст”, допълва тя.
 
Абсолютният бестселър „Глюкозна революция” на Джеси Инчауспе, която вече има над 2,5 млн. последователи в социалните мрежи, излиза през 2022 г. и бързо превзема класациите в различни държави. Той е преведен на над 40 езика и издаден в милиони копия по цял свят. Опирайки се като биохимик на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, авторката ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Глюкозната богиня Джеси Инчауспе и топ треньорът Инес Субашка разкриват тайните на добрата форма в Storytel
 
Инчауспе предоставя десет прости съвета, които помагат на хора със здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечно болните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота, единствено като спазват „хаковете“ на „глюкозната богиня“, при това без тежки ограничения и мъчителни диети. Посланията на „Глюкозната революция” в платформата на Storytel звучат на български с гласа на Христина Ибришимова.
 
Десетте епизода на подкаста на Инес Субашка също се базират на комбинация от дългогодишен личен опит и професионална практика. Нейният път започва със стреса на професионалния спорт, изпълнен със зверски тренировки, болки и разочарования, минава през тежки контузии, хранителни разстройства и депресия, за да стигне до успешна треньорска кариера. Днес Инес посвещава времето си на помощ на хората, които искат да постигнат здравословните си цели без травми - нито физически, нито психически. Тя е категорична, че да си здрав и във форма - това е навик. Но да си болен, с липса на енергия и извън форма, също е навик. „Променете навиците си и ще промените живота си", казва Инес Субашка.
 
Глюкозната богиня Джеси Инчауспе и топ треньорът Инес Субашка разкриват тайните на добрата форма в Storytel

В епизодите на подкаста тя разглежда важни теми, сред които емоционалното и интуитивното хранене, начините за забързване на метаболизма и справяне с глада за  въглехидрати, фастингът, хормоналният баланс, ролята на съня и клетъчната памет.
 
Други вдъхновяващи актуални заглавия, които могат да подкрепят мотивацията ни да влезем в по-добра форма и са достъпни в Storytel, са биографиите на световния шампион в бягането на свръхдълги разстояния Килиан Жорнет – „Тичай или умри”, на легендарния Арнолд Шварценегер – „Зов за завръщане”, на Димитър Бербатов - „По моя начин”, „Човекът от Еверест” - историята на Тенсинг Норгей за първото изкачване на най-високия връх на света, „Бъди вода, приятелю: Учението на Брус Лий”, както и „Клуб 5 сутринта” на Робин Шарма и „Съвършеното здраве” на Дипак Чопра.

Реклама

Още от новини:

  • Ретро сникърите се завръщат на мода

    Deichmann представя нови модели в ретро стил Ако можехме да върнем времето назад... Да, можем, защото сега е време за завръщане в бъдещето! Това е отдавна известната истина в света на модата: всичко ново е добре забравено старо. Тенденция, която...
  • От днес започва надпреварата за Зелените Оскари 2024

    Надпреварата в Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024" стартира на 2 април 2024 г.Отново ще бъдат оличени най-устойчивите идеи и практики!Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, не...

Коментари

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: